Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nektek ez nem lenne kellemetlen?

Nektek ez nem lenne kellemetlen?

Figyelt kérdés
Nem vagyunk már gyerekek, de gyereknapra szoktunk kapni jelképesen valamit. Barátom anyukája tök sok finomságot vett nekünk, gondoltam majd anyukám is vesz. Nos eljött a nap és azt mondta azért nem vett semmit mert a bolt ahol dolgozik zárva volt leltár miatt, előtte való nap is megvehette volna de gondoltam majd később vesz. Másnap ismét nem kaptunk semmit pedig akkora ígérte, azt mondta azért nem vett mert időre kellett Pestre mennie. Majd mikor már eljött a következő nap már szóba sem hozta.. Barátom szülinapján ugyanez volt, hogy ígérgetett, azt mondta azért nem vett neki ajándékot mert nem volt pénze hó végén, de majd következő héten vesz, aha akkor sem vett semmit.. És ez nekem olyan gáz, mert én pl a barátom anyukájától egy olyan kabátot kaptam amire régóta vágytam. És nem azt mondom, hogy rengeteg dolgot kell kapni főleg, hogy nem vagyunk már gyerekek, csak ez a gyereknapos is olyan gáz volt mert barátom előtt ígérgette, hogy majd ekkor vesz akkor vesz.
2019. jún. 7. 07:05
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

Itt az a gond hogy barátod szülei bevezették ezt az ajándékozósdit. Na meg az anyagi különbségek se jók.

Szerintem az első pár évben nem kellene a szülőknek a gyerek párjának (drága) ajándékot venni. Kivéve ha születésnapi bulit(ebéd ,fogadás) tart és oda meghívja a szülőket.

Alapvetően ugyanez a probléma más köntösben. Volt egy lány neten ismertem meg. Arany ifjú koromat éltem(számomra) álom autó anyagi jólét a saját igényeimhez mérten. Kis szegény faluban laktak (feltűnhetett volna de...ilyen faluban is van akik jól élnek). Lány szeretett volna egy plüss bizonyos figurát (1500ft ) meglepetésnek megkapta és hozzá egy mini vödrös élő virágot. Maga a randi tragikomikus volt. Kiderült,hogy nagyon szegények.(bár ennek oka 75%ban a butaság volt de ők így boldogok. Butaság: apukája meghalt a lánynak jó szakmája volt ahhoz városra kellett volna jönnie dolgozni, de az anyukája otthon tartotta, a mély vallásosságba menekültek. Minimális pénzért a papnak dolgoztak aki kihasználta őket,de ők erre büszkék voltak. Volt egy nagy hosszu házuk. Fürdő nélkül a 50+os anya a 25 éves lánya a 34 éves fia egy szobában aludtak. Kis pénzből a kamrából vagy fürdőt vagy fiú szobát csinálnak....porta rendezett de se haszon növény se haszon állat.

Na szóval a lány bevásárolt tesco hitel kártyával. Vett a testvérének egy tusfürdőt, (vásárlás után kapota meg a plüst+virágot). Utána cserébe nekem akarta adni a tusfürdőt. Nem vártam el nem fogadtam el! Erre miután hazavittem egyszer csak elrohant a helyi uzsoras boltba. Vett egy sprayt. Olyan kellemetlen volt a muszáj ajándékos szituáció. Kb a kérdező anyukájánál is ez van.

2019. jún. 7. 21:26
 32/36 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a barátom szülei ilyenek. Én mindig köszöntgettem őket, vettem ajándékot, még anyák napjára is az anyjának, viszont amikor eljött a szülinapom még csak egy sms-t se küldtek.

Szarul esett, mert pl ők elvárták hogy én ott legyek a másik fiúk gyerekének ballagásán is (akik bemutatkozni se voltak hajlandók, nem voltak rám kíváncsiak).

Én úgy oldottam meg, hogy onnantól kezdve én se köszöntöttem őket. A ballagást is visszamondtam, nem mentünk.

Egyszer volt, hogy célozgatva mondta a nővére hogy tegnap volt a szülinapja. Mondtam neki, hogy nekem meg xy-kor. :D

Arra már nem reagált.

Tedd túl magad rajta, ez van.

2019. jún. 8. 08:49
 33/36 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó, hogy elvárom hogy vegyen ezt meg azt. Sőt nem kell semmit venni csak akkor ne ígérgesse. És nem a pénz miatt nem vett, kb havonta elutaznak 2-3 napra, most is hosszú hétvégén elutaztak szóval nem arról van szó, hogy nem volt pénze.
2019. jún. 8. 12:06
 34/36 A kérdező kommentje:
Ahogy látom mindenki az anyagi helyzettel jön. Anyukám még 100 ezerrel többet is keres mint barátom anyukája.
2019. jún. 8. 12:09
 35/36 anonim ***** válasza:
Anyukád kedveli a barátodat??
2019. jún. 8. 13:47
 36/36 anonim ***** válasza:
83%
Én már évek óta nem tartom számon a gyereknapot. Azért felnőttként ne hogy már ilyenen megsértődjél.
2019. jún. 10. 17:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!