Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nektek ez nem lenne kellemetlen?

Nektek ez nem lenne kellemetlen?

Figyelt kérdés
Nem vagyunk már gyerekek, de gyereknapra szoktunk kapni jelképesen valamit. Barátom anyukája tök sok finomságot vett nekünk, gondoltam majd anyukám is vesz. Nos eljött a nap és azt mondta azért nem vett semmit mert a bolt ahol dolgozik zárva volt leltár miatt, előtte való nap is megvehette volna de gondoltam majd később vesz. Másnap ismét nem kaptunk semmit pedig akkora ígérte, azt mondta azért nem vett mert időre kellett Pestre mennie. Majd mikor már eljött a következő nap már szóba sem hozta.. Barátom szülinapján ugyanez volt, hogy ígérgetett, azt mondta azért nem vett neki ajándékot mert nem volt pénze hó végén, de majd következő héten vesz, aha akkor sem vett semmit.. És ez nekem olyan gáz, mert én pl a barátom anyukájától egy olyan kabátot kaptam amire régóta vágytam. És nem azt mondom, hogy rengeteg dolgot kell kapni főleg, hogy nem vagyunk már gyerekek, csak ez a gyereknapos is olyan gáz volt mert barátom előtt ígérgette, hogy majd ekkor vesz akkor vesz.
2019. jún. 7. 07:05
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
86%

Nem tudom hany eves vagy, de inkabb az a gaz, hogy kepes vagy megsertodni egy ilyen aprosagon, hogy nem kaptal edesseget vagy kis meglepit vagy micsodat?

Konyorgom, ezt te sem gondolod komolyan....

2019. jún. 7. 07:09
 2/36 anonim ***** válasza:
91%

Ez szerintem teljesen egyedi, hogy ki milyen ajándékot szán vagy nem szán a gyermeke barátjának. A tologatás része gáz, de még tudnám érteni, ha olyan anyagi helyzetben lenne a szülőm, hogy nem tud, de akarna.

Nálunk családon belül sem szokás nagy dolgot ajándékozni, csak jelképesen valami apróságot, pároméknál egy ajándék legalább 10-20ezer forintnál kezdődik, attol függetlenül, hogy alapvetően jobb az anyagi helyzetünk. Sosem volt belőle vita, pedig egymás szüleitől is a szokásokhoz híven kapunk, tehát én szüleim jelképesen, ő szülei eléggé "megtolják". Nem volt belőle gond sosem, elfogadták egymás szokásait, így is, hogy anyagi különbséggel jár. (én az elejen kijelentettem és azóta is többször mondtam, hogy nekem elég egy két szó is

2019. jún. 7. 07:13
 3/36 anonim ***** válasza:
91%

#1, én úgy értelmezem, hogy a kérdező nem megsértődött, csak ciki, hogy ő mindig kap a másik részről, a barátja előtt pedig ígérés volt az "ajándékra", ami akár egy csoki is lehetett volna.

Ebben az egészben ez a szr., hogy megígérte és semmi. Akkor ne mondott volna semmit, csak adott volna 2 puszit.

2019. jún. 7. 07:33
 4/36 anonim ***** válasza:
64%

3#

En ezt ertem, de szerintem egy normal embernel, ha valaki azt mondja, hogy jaj ne haragudj zarva volt a bolt stb, akkor annyiban hagyja.

Ha most nem egy adott nagyobb dologrol van szo, amire pl tenyleg emlekezhetne, akkor mi ertelme arra varni, hogy na mikor kapom meg a csokit?

Amugy meg egyik szulonek sem kotelezo venni semmit a gyereke parjanak, vagy ez nem egy verseny, ha o vett akkor neki is vennie kell.

En a te helyedben vettem volna egy tabla csokit magam es odaadtam volna a baratomnak azzal, hogy anyukam kuldi. Aztan szevasz

2019. jún. 7. 08:00
 5/36 anonim ***** válasza:
69%

Vagy meg jobb otlet, veszel egy tabla csokit, odaadod anyukadnak. Es megmondod neki, hogy adja mar oda a baratodnak, mert gyereknapra megigerte.

Na ezutan 2 lehetoseg van:

-anyukad oszinten elfelejtette es valoszinuleg elszegyeli magat amiert ez tortent stb

-vagy balhe lesz belole/esetleg lesz..rja

Ami szerintem itt tortenik az az, hogy anyukad csak ramondta, hogy majd vesz, de valoszinuleg ezer mas dolga van es lehet mar eszeben sincs.

Meg egyebkent is, ha epp szoba van hozva a gyereknap meg ajandek, mi mast mondott volna?

Hogy igazabol bem gondoltam ra hogy veszek barmit is? Vagy megfeledkeztem rola? Vagy mi? Ezt ugy hivjak kegyes hazugsag, nem akarta hogy ugy tunjon, mintha leszarna, de valojaban nem egy fontos dologrol van szo ( egy csokirol konyorgom!!) es tenyleg kiment a fejebol.

2019. jún. 7. 08:05
 6/36 anonim ***** válasza:
86%

Azert ha anyukad nyiltan kimondja, hogy sajnos nincs penze ajandekra pl a baratod szulinapjara, azert eleg szemetseg ezt az egesz ajandekosdit eroltetni, meg akkor is ha csak egy csokirol van szo.

Meg amikor atjon hozzatok a baratod, gondolom nem szaraz kenyerrel meg vizzel van varva, hanem kap ebedet/vacsorat stb.

Az sincs ingyen es szerintem tul kellene lepned ezen az egesz ajandek sztorin.

2019. jún. 7. 08:09
 7/36 anonim ***** válasza:
79%
Miért kéne anyukádnak a pasidra költenie a pénzét? Főleg gyereknapra... fel kellene nőni.
2019. jún. 7. 08:12
 8/36 anonim ***** válasza:
80%

De igen! Szamomra kellemetlen olvasni ezt a kerdest! Lehet, hogy avszemelyidben az all, hogy felnott vagy, de agyilag..szerintem munimum ovis szint! Hisztizel itt nehany edesseg miatt??? "De Anyuuu...hiszen megigerted buhuhuuu"!

Ccc..vannak itt bajok! En szegyellnem a parom elott, hogy egyaltalan bologattam es nagy vidaman ugraltam az agyon, amikor Anyu kozolte, hogy akkor masnap Turo Rudi..majd aztan gondolom jott reszedrol a foldhoz vagas, amikor kiderult, hogy megsem! A parom szuleitol sosem vartam ajandekot (kulonosen ha anyagiak miatt nehez lenne), szamomra a koszontes a fontos es, hogy ereztetik velem, hogy a csalad resze vagyok! Latom, nalad ez egy nyamvadt kabatban kimerul..Felteszem agyonra nyaggattad oket a kabattal, kulonben nem is tudtak volna rola...

2019. jún. 7. 08:24
 9/36 anonim ***** válasza:
83%

Hány évesek vagytok?

Ha anyukádnak hó végén nics plusz pénze, akkor a következő hónap elején sem lesz, hiszen uggyan annyi a kiadás minden hónapban. Azt meg nem is érteem, hogy miért kéne, hogy a barátodnak ajándékot vegyen. Egyrészt nem az ő gyereke, gyereknapra minek venne neki bármit is? Szülinapra szintén. Gondolom nincs olyan jó kapcsolat közte és a barátod között mint közted és a barátod anyukája között. Nem is értem, hogy hogy jött egyáltalán szóba az ajándékozás.

2019. jún. 7. 08:47
 10/36 anonim ***** válasza:
92%

Tudod én 15 éve vagyok házas és anyósomtól sose kaptam nagy értéket, pláne kabátot, el se foganám hiszen felnőtt dolgozó nő vagyok de attól még hibátlan a viszonyunk.

Mintha nem lenne a két szülő egyenlő anyagi viszonyokkal és anyukád azért ígérget mert érzi az elvárásodat, de a végén se pénze se ideje rá.

2019. jún. 7. 09:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!