Szülők, Nektek mi a véleményetek; a serdülő korba még nem lépett gyermekeitek kellemetlen pillanatait, kudarcait, cikis incidenseit, stb. illetlenség a gyermek jelenlétében családi összejöveteleken nyílvánosan vagy ismerősöknek elmesélni?
Ha pl már elkezdte az általános iskolát vagy már van 4-5 éves.
Olyan esetekre gondolok, amik ha veletek történnek meg, akkor nem számoltok be róla a kollégáitoknak, rokonoknak, stb.
Azért kérdezem, mert nemrég a rokonságban az egyik kislánynak volt egy ilyen cikis élménye, amiről a szülei nevetgélve számoltak be a családi összejövetel alatt a kislány füle hallatára; aminek mondjuk én idősebbként nem örülnék, ha megosztaná másokkal valaki, akinek diszkréten elmondtam vagy balszerencsémre ő is velem volt akkor, amikor átéltem a dolgot.
Azt is ászrevettem, hogy sok szülő mesél el mindent a gyermekéről másnak és ez ejtett gondolkodóba.
Toi hogyan álltok azzal, ha valaki így csinál vagy Ti be szoktatok számolni közönség előtt a gyermekeitek bakijairólk, kellemetlen élményeiről, kudarcairól, stb?
Én sosem tettem ilyet, szerintemattól még, hogy gyerek valaki, érezheti magát ugyanolyan kínosan.
A lányomnál is figyelembe vettem ezt mindig, már lassan tíz éves, ezért néha kifejezetten megkér, hogy valamit ne meséljek el senkinek, ha valamit nagyon cikinek érez.
Franc tudja...nem egyértelmű ez..
Pl. lányom egyszer 4-5éves korában éjjel kiment és a fürdőkádba pisilt.Ezt nevetve mesélte egy társaságban, de mikor valaki megkérdezte hány kg én meg mondtam, vérig sértődött.Vagy simán beszél a menzeszről mások előtt, azt egyáltalán nem tartja cikinek.12 éves.Nagyon személyiség és környezetfüggő ez.
Nem egyformán érezzük mi ciki és mi nem.
6-ost én is írthattam volna.
(Nekem apám volt ilyen tapontatlan gyökér, miközben azt hitte, hogy hű de jópofa:(
Ez teljesen sztori függő. Meg nyilván, ha a gyerek megkér, ne adjam tovább, tartsam titokban, akkor nem mondom.
De vannak aranyos bakik, amiket nem gond, ha elmesélnek. Pl. nőverem egyszer szedett egy hatalmas csokor tulipánt anyának a kerti ágyásból. Ez szeretni való, vicces baki. Ez szerintem osztható.
Kudarcokról, kellemetlen élményekről én nem beszélnek, azt mondja el a gyerek, ha szeretné megosztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!