Szülők, Nektek mi a véleményetek; a serdülő korba még nem lépett gyermekeitek kellemetlen pillanatait, kudarcait, cikis incidenseit, stb. illetlenség a gyermek jelenlétében családi összejöveteleken nyílvánosan vagy ismerősöknek elmesélni?
Ha pl már elkezdte az általános iskolát vagy már van 4-5 éves.
Olyan esetekre gondolok, amik ha veletek történnek meg, akkor nem számoltok be róla a kollégáitoknak, rokonoknak, stb.
Azért kérdezem, mert nemrég a rokonságban az egyik kislánynak volt egy ilyen cikis élménye, amiről a szülei nevetgélve számoltak be a családi összejövetel alatt a kislány füle hallatára; aminek mondjuk én idősebbként nem örülnék, ha megosztaná másokkal valaki, akinek diszkréten elmondtam vagy balszerencsémre ő is velem volt akkor, amikor átéltem a dolgot.
Azt is ászrevettem, hogy sok szülő mesél el mindent a gyermekéről másnak és ez ejtett gondolkodóba.
Toi hogyan álltok azzal, ha valaki így csinál vagy Ti be szoktatok számolni közönség előtt a gyermekeitek bakijairólk, kellemetlen élményeiről, kudarcairól, stb?
Cikis dolgot nem mondanék él. De kíváncsi volnék, mit volt a konkrét eset, amire utaltál a kérdésedben, kérdező.
Túlságosan nem kell felfújni a dolgokat, lehet, hogy pár év múlva együtt nevetnek rajta.
16 vagyok. Nálunk mai napig ez megy. Valóban egyáltalán semmi bizalmam sincs feléjük. Nem csak ezért, hanem azért is, mikor direkt megkérem, hogy ne mondja már el a másik félnek, ő egyből megy hozzá. És még sok sok dolog miatt.
De ez a meselgetos dolog is igen közrejátszott.
A konkrét esetet nem írnám le (hiába anonim oldal meg hiába nem tudnátok, hogy konkrétan ki az a kislány, én még így se szívesen osztanék meg a kislányról egy cikis dolgot), de valami olyan történt a kislánnyal (6 éves), ami ha velem megtörténne felnőtt fejjel, nem fognám fel drasztikusan, de azért nem mennék oda kollégákhoz meg nem hoznám fel egy családi összejövetel közben; és az én gyerekkoromban eléggé cikinek számított a gyerekek között és volt, akit gúnyoltak érte, ha megtörtént vele. (Bár a szülők ebben az esetben konkrétan nem mentek be a gyerekek közé akikkel a kislány egész nap van, hogy szétkürtöltjék a történteket).
De egy gyerek nem csak ez, hanem akármi lehet ciki, ezért általánosságban kérdeztem.
Amíg nem írsz konkrétumot, levegőben lóg a kérdésed.
Ciki... ki szerint ciki?
A kislány szerint?
A szülei szerint?
Szerinted? (Ha veled történt volna felnőtt fejjel.)
Van, ami 6 évesen annyira nem ciki, felnőttként lehet. Mondjuk, ha lepisilted a ruhádat.
A szülei nyilván nem tekintik cikisnek azt a dolgot, azért mesélik el. Te meg cikisnek tartod, azért hökkentél meg rajta. Mi meg nem tudjuk mi az, ezért nem tudunk véleményt mondani. :DDD
Általánosságban annyit lehet mondani, hogy amit én is cikisnek tartok, azt nem mesélem el. De ez olyan nyilvánvaló, hogy mondani sem kell.
11 évesen jött meg először. Anyám a rokonságban mindenkinek elmondta, jaj az ő kicsi lánya már menstruál. Szerintem senkit nem érdekelt, de mondta pasiknak, nőknek is. Rohadt ciki volt.
De mindig ilyen volt. Tesóimról is mondott ciki dolgokat. Húgom egyszer felkapta a vizet és beolvasott neki, de ebből se tanult. Én sose fogok ilyet tenni a gyerekemmel. Vannak dolgok amik rohadtul nem tartoznak másokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!