Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nektek ez nem lenne kellemetlen?

Nektek ez nem lenne kellemetlen?

Figyelt kérdés
Nem vagyunk már gyerekek, de gyereknapra szoktunk kapni jelképesen valamit. Barátom anyukája tök sok finomságot vett nekünk, gondoltam majd anyukám is vesz. Nos eljött a nap és azt mondta azért nem vett semmit mert a bolt ahol dolgozik zárva volt leltár miatt, előtte való nap is megvehette volna de gondoltam majd később vesz. Másnap ismét nem kaptunk semmit pedig akkora ígérte, azt mondta azért nem vett mert időre kellett Pestre mennie. Majd mikor már eljött a következő nap már szóba sem hozta.. Barátom szülinapján ugyanez volt, hogy ígérgetett, azt mondta azért nem vett neki ajándékot mert nem volt pénze hó végén, de majd következő héten vesz, aha akkor sem vett semmit.. És ez nekem olyan gáz, mert én pl a barátom anyukájától egy olyan kabátot kaptam amire régóta vágytam. És nem azt mondom, hogy rengeteg dolgot kell kapni főleg, hogy nem vagyunk már gyerekek, csak ez a gyereknapos is olyan gáz volt mert barátom előtt ígérgette, hogy majd ekkor vesz akkor vesz.
2019. jún. 7. 07:05
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
26%

Jezusom....

Úgy látom sokan rohadtul nem értik a lényeget...

A kérdezőnek nem az a problémája, hogy gyereknapra nem kaptak semmit a barátjával 🤦🏻‍♀️

Az ciki a kérdezőnek, hogy bármilyen ‘alkalom van’ (és igen, gyereknapra is lehet venni mondjuk 1-1 túró rudit/csokit), akkor ő kap valamit a barátja anyukajatol (meg ha az esetleg csak egy tábla csoki is), de a barátja semmit nem kap a kérdező anyukajatol

És főleg az a ciki, amikor a barátja előtt ígéri meg az anyuka, hogy másnap vesz valamit, de mégse

Egyébként kérdező, én teljesen megértelek, én is tok cikinek ereztem, amikor barátom szulei készültek nekem a szulinapomra, anyukám meg 1 hónappal később adta oda baratomnak az ajandekot (és volt ra pénz előző hónapban is, csak mindig elfelejtette megvenni/odamenni érte...) és már nekem is ciki volt és néha ra is kérdeztem (négyszemközt), hogy mi a helyzet barátom ajandekaval, aztán végül 1 hónappal később meg is kapta

De nálunk szerencsére baratomnak ez nem volt ciki, sőt, azt mondta, hogy o el is felejtette, hogy nem kapott semmit 😂

2019. jún. 7. 09:09
 12/36 anonim ***** válasza:
72%
Hát utolsó, még te is gyereknek tűnsz.
2019. jún. 7. 09:18
 13/36 anonim ***** válasza:
96%

Kényszerhelyzetben érezte magát az édesanyád azért ígérgetett a barátod előtt. Lehet nem akarta ott előtte kijelenteni, hogy ő már nem szeretne gyereknapon ajándékozni a felnőtt lányának és a pasijának. Az is lehet tényleg, hogy anyagi gondjai vannak.

Az én anyám mindig vesz valami apróságot nekem és a páromnak is, mi is megajándékozzuk őt anyák napján és egyéb ünnepekkor.

Ezzel szemben én a párom szüleitől sosem kaptam semmit, de ők még a páromnak sem ajándékoznak, ezért nekik mi sem veszünk semmit. Volt már, hogy a párom emiatt kellemetlenül érezte magát, de én mondtam, hogy ez nem számít. Az én családomban így szoktuk, de én nem várom el az övétől,náluk máshogy van. Ez meg is nyugtatta és nem feszeng már emiatt, senki nem tehet a családjáról. Szerintem nálatok is inkább te érzed magad emiatt rosszul és a párod nem is foglalkozik vele. Ebből nem kell gondot csinálni felnőttek közt.

2019. jún. 7. 09:23
 14/36 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező, kiröhögném a kérdésedet, de nem teszem.

52 éves, két (felnőtt)gyerekes kolleganőm sértődött be tavaly, hogy anyukájától ő nem kapott semmit gyereknapra.

2019. jún. 7. 09:30
 15/36 anonim ***** válasza:
89%
Attól, hogy bizonygatod, hogy felnőttek vagytok, még nem lesztek azok
2019. jún. 7. 09:43
 16/36 anonim ***** válasza:
95%
"52 éves, két (felnőtt)gyerekes kolleganőm sértődött be tavaly, hogy anyukájától ő nem kapott semmit gyereknapra." Te jó ég.
2019. jún. 7. 10:30
 17/36 anonim ***** válasza:
22%

14/18 Időpont ma 09:18

Miért is lennék gyerek? 😃

Na az tényleg fura/nevetséges, hogy valaki 52 évesen ezen megsértődött

2019. jún. 7. 10:36
 18/36 anonim ***** válasza:
49%

Mondjuk korrektebb lenne elmondani, hogy "Kislányom, felnőtt ember vagy, nem kapsz gyereknapra már semmit.", mert ez az ígérgetés elég mocsok húzás, bármiről legyen szó.

Ha mondjuk a barátoddal már legalább két éve együtt vagytok, akkor mondjuk csinálhatott volna kókuszgolyót, amit belerak egy szép dobozba, és letakarja egy szép szalvétával. A kókuszgolyó alapanyagait beszerezni nem is drága, egyszerű megcsinálni,kb. általános iskolában is csináltuk már önállóan, olyan szintű kreativitást igényel.

Szóval ez csak habi...

2019. jún. 7. 11:21
 19/36 anonim ***** válasza:
77%
Én azt sem tudtam, hogy volt már gyereknap. 😂🤔 Nem is emlékszem mikor kaptam rá akármit is, furán is néznék anyára, ha 21 éves létemre ajándékot adna.
2019. jún. 7. 12:02
 20/36 anonim ***** válasza:
82%
Nekem az lenne kellemetlen, ha 12 éves korom felett gyereknapra ajándékot kapnék.. Teljesen abszurd a hisztid, tipikusan "nincsen semmi problémám, szóval gyorsan csinálok egyet".
2019. jún. 7. 12:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!