Mi az az optimális idő ami jó? Anyagi szempontból 2 év ugye a legjobb, onnantól bölcsi stb. De nekem az furcsa hogy 1 gyerekkel valaki végleg otthon marad, és akarat sincs rá... Aztán annyira fontos lesz a házimunka meg a főzés hogy 'főállású anya' meg ugye marha fontos a házimunka elharcos lesz. Persze 3 gyereknél igen, marha sok de meddig 5 évig? Néha nem értem a szisztémát
Mi úgy csinálnánk, hogy egy évig én, egy évig a párom, aztán meglátjuk, érett-e arra, hogy társaságba menjen vagy még nem érdeklődik a közösség iránt.
2019. máj. 12. 18:09
12/22 anonim válasza:
Kinek mi. Mi hatan vagyunk testvérek és nem jártunk oviba sem. Magamban kicsit leneztem, aki bolcsibe vitte a gyereket. Aztán meg nem volt kettő a kisfiam (sajnos testvére nem lett és nem is valószínű, hogy lesz), mikor unni kezdte magát. Folyton gyerekekkel akart lenni.
Végül bolcsibe került, csak pár nap delelott, aztán minden nap ebedig. Ma már nem tudom, hogy bírnám másképp. Nem vagyok elég kreatív, hogy egész napos programot találjak ki neki.
Szóval ki hogyan bírja.
2019. máj. 12. 18:53
13/22 anonim válasza:
Én 2 évig voltam otthon a kisfiammal. Egyrészt baromi kevés a GYES, másrészt ennyi idősen már nem is tudtam mindig rendesen lefoglalni itthon (pláne, ha rossz idő volt, és kimenni se tudtunk).
Azt viszont hozzátenném, hogy ha nem lennének Anyósomék (szüleim másik városban laknak), nem tudtam volna visszamenni dolgozni. 2 évesen ment a fiam bölcsibe. Az első 2-3 hónapban minden második héten beteg volt, utána "már csak" kb. minden harmadik héten, aztán szép lassan, úgy fél év bölcsi után már 3-4 heteket járt egybefüggően...de most megint ott tartunk, hogy kéthetente beteg. Ami nem csoda, ezzel az elcseszett október-novemberi időjárással, ami mostanában volt, de ezt egy munkahely sem tolerálná, ebben biztos vagyok. Őszintén fogalmam sincs, hogy akinek nincs segítsége, hogy oldja meg a munkába visszamenetelt - akár a gyerek 3 éves korában is, hisz ha nem jár bölcsibe, akkor ugyanezeket a köröket oviban fogja lefutni (mármint a betegségekre gondolok)...
2019. máj. 12. 19:57
14/22 anonim válasza:
3 evig kb.Bolcsi nem mindig megoldhato,ovi meg 3 eves kortol van.Aztan tessek elmenni dolgozni,ha nem tobb min heti 5 nap,napi 8 oraban.En nem vagyok hajlando tovabb itthon ulni es varni hogy a parom adja a penzt Igy is jo lazan megelunk,de en ezt utalom.Sajat munkahelyet akar annyi fizetessel amennyivel ez van de hogy engem tartson valaki azt utalom gyulolom es elegem is van belole
2019. máj. 12. 22:25
15/22 anonim válasza:
Én az elsővel itthon voltam 3 évet, utána csak 4 órás munkába mentem vissza. A második után már egyáltalán nem mentem vissza. Szeretek htb lenni.
2019. máj. 13. 06:47
16/22 anonim válasza:
3 evet szerettem volna.. 4 lesz belőle. Miert? Mert sokat beteg es igy baromi nehez dolgozni jarni. Remenykedem h jövőre jobb lesz, mert kiszamoltuk h tobbet költenek bebiszitterre, mint a fizum.
Amugy meg igaza van, ami azt írta h fel ev anyagilag... Hiszen a Csed nincs maximalizalva, a Gyed mar igen. De en elfogadom a 2 evet is, vagy valakinek a 3at, es az sem erdekel ha valaki a gyerek(igen 1 gyerek) 12 eves koraig sem dolgozik. Az kib...ottul az ő dolguk. :D
2019. máj. 13. 11:19
17/22 anonim válasza:
Minimum 3 évet szeretnék majd itthon lenni a gyerekkel, de esélyesnek látom, hogy négy, öt év lesz belőle. Hogy miért? Mert ha bekerul az oviba és sokat lesz beteg, nem fogja egyik munkáltató sem jó szemmel nézni, ha folyton tappenzen vagyok a gyerek miatt. Szóval most úgy gondolom, hogy nagyon esélyes a négy év. De ha a középső csoportban is beteges lesz, akkor maradok itthon vele és nem megyek dolgozni. Szerencsére anyagilag megtehetjuk, és nem azért vállalunk gyereket a férjemmel, hogy egész napokra szinte lepasszoljuk egy intézménybe, hanem hogy sok-sok emlékezetes pillanatot éljünk meg együtt itthon. Nem nézem le azt, aki kénytelen anyagi okok miatt visszamenni dolgozni, de azt igen, akinek az ambíciói, meg a munkája fontosabb a gyerekénel.
2019. máj. 13. 11:56
18/22 A kérdező kommentje:
Mostanság a küszöbön van a gyerekvallalas. Szerintem max 3 éves koráig lesz itthon, de ahogy nézem ez változó nagyon, függ sokmindentől. Nem semmire lesz a gyerek vállalva, de azért az manapság kicsit laza kijelenteni hogy 1 szülő pénzéből megel élete végéig a család... Az azért luxus, vagy ha nincs sok fizetés akkor egy sokkal alacsonyabb szinten, aminek pedig pont a gyerek látja kárát, egyetemet, albit el lehet felejteni hogy tudjuk fizetni 1 keresetből... 3-5 év oké, de hogy az anya élete végéig a háztartásbeli legyen az ma már nem megy... Sem én sem pedig párom nem szeretné... (mundjuk jövünk itt régi világ mi hogyan, aztán akkor is volt kulcsos gyerek (így nevezték))
2019. máj. 13. 12:33
19/22 anonim válasza:
#17 a férjed is otthon van veled, vagy neki fontosabbak az ambíciói?
2019. máj. 13. 14:28
20/22 anonim válasza:
Utolsó, szerintem elsődlegesen a nő feladata nevelni a gyerekeket. Nekik is első sorban az anyjukat van szükségük.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!