Egy anya meddig maradjon otthon a gyerekkel?
Nincs semmiféle szisztéma.
Önálló ember vagy, maradj otthon addig ameddig akarsz.
Neked komolyan az a legfontosabb, hogy megfelelj az átlagnak? Hogy ne maradj otthon se túl kevés, se túl sok ideig?
Nálunk a feleségem ment vissza dolgozni és én lettem a főállású apa. Nem sok apa engedheti meg magának azt a luxust, hogy látja a gyereke mindennapjait, azokat a pillanatokat, amiket az esetek döntő többségében csak az anyák élnek meg. Szerencsésnek tartom magam.
Szeptembertől bölcsis lesz, tehát a 2 év nálunk is adott, de ez a két év felejthetetlen volt, ráadásul én fogom hozni-vinni is. Mondanom sem kell, hogy nagyon erős közöttünk a kötelék és ezt nem cserélném el semmiért. Ilyenkor látni, milyen nagy áldozatot hoz a munkában maradó szülő.
Tovább viszont nem akartam otthon maradni, mert a gyerek érdeke a minél korábbi közösségbe szoktatás és a GYES sem annyira acélos.
Én majd olyan 2,5-3 évet szeretnék a gyerekkel otthon maradni. (Ha úgy állunk anyagilag. Ha nem, akkor természetesen hamarabb visszamegyek dolgozni, de min. 2 évet azért szeretnék.)
Anyukám 1,5 éves koromban adott bölcsibe, és ment vissza dolgozni.
Párom édesanyja 2 fiút szült. Először párom bátyját, majd a páromat. (3 év van köztük) Párom 14 éves volt, mikor elváltak a szülei, és anyuka visszakényszerült a munka világába. Addig háztartásbeli volt.
(Először anyuka könyvesboltban dolgozott, de állítása szerint túl nehéz volt a munka..)
Ez a 2 év neked hogy jött ki? Anyagi szempontból az a jó, ha minél kevesebb ideig marad otthon az anyuka, a legjobb pedig, ha nem is szül.
Én 3 évig maradtam otthon a gyerekemmel, nekünk így volt jó.
Szerintem a gyerek szempontjából 2-3 év, ez függ a gyerek személyiségétől, fejlődésétől, a család szociális kapcsolataitól (mennyire van esély idegen gyerek- és felnőtt társaságra), a gyerek egészségi állapotától stb.
A szülő szempontjából ez rendkívül változó, van, aki már másnap visszamenne dolgozni, és van, aki soha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!