Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti megszüntetnétek a kontaktot...

Ti megszüntetnétek a kontaktot a szülőkkel, ha nem akarnának támogatni?

Figyelt kérdés
Mindkét szülőm sokat keres(havi 800 nettó fölött), mégis úgy kell mindenért könyörögnöm, folyton a pénzen veszekszünk. Havi max 20-30 ezreket kapok tőlük, de ebből a lakbért tudom csak épp fizetni. Még tanulok, diákmunkából nyilván nem tudnám eltartani magam. Az ilyen szülőkkel inkább ne is fárasszam magam?

2019. ápr. 26. 17:48
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
42%

#49 "

tudna venni kaját :D szerintem az elég nagy előny...

Vagy adja fel azt az 50-60 ezret is és dolgozzon 2x annyit , elvárások nuku...." - egyet ki tetszettél hagyni, pont azt, amit én megtapasztaltam: nevezetesen, hogy az elvárásoktól való megszabadulással ugyanannyi munkával sokkal több lére tudtam szert tenni, és közben nem tartoztam már számadással senkinek, se a tanulmányokról, se a bevételekről... mert ilyen is van.

2019. ápr. 27. 01:34
 52/67 anonim ***** válasza:
87%

Én örülnék neki, ha ennyi támogatást kapnék. Nálunk az a módi, hogy még tōlem várja el anyám, hogy adogassak neki kölcsön, pedig egyetemre járok nappalira és a diákhitelt is fel kellett vennem, mert a párom fizetése nem elég egy jobb színvonalú életre (pl. ehetünk egészségesen mert IR-es vagyok).

Szerintem is van sunyiság a háttérben, gondolom feltételek voltak és nem teljesítetted ōket. Csak ezt tudom elképzelni. Nem, nem szakítanám meg a kapcsolatot, de leülnék elbeszélgetni, hogy tisztázzuk mi történt és miért van most ez. Tedd ezt, ez a legegyenesebb és hasznosabb megoldás.

2019. ápr. 27. 01:58
 53/67 anonim ***** válasza:
79%
Hát,ha egyértelműen utálnánk egymást, akkor igen. Amint lehetőségem adódik elszakadni tőlük, és nem szorulok már rájuk. Mert pl akikkel nem kedvtelésből vagy együtt, hanem kényszerből, mert rá vagy kényszerülve, mert nincs más mód, nincs más alternatíva; de aki pl csak a pénzét tudja adni neked; azzal nem érdemes tartani a kontaktot, mert amikor találkoztok, úgyis csak leszív energetikailag, meg rossz érzésekkel fogsz ott ülni velük; tehát úgy meg pl nem érdemes.
2019. ápr. 27. 02:10
 54/67 anonim ***** válasza:
47%

"Nagyon rosszul kéne viselkednie ahhoz,hogy ne adjak neki semennyit."

Na és honnan tudod, hogy a kérdező nem viselkedik nagyon rosszul? A stílusából kiindulva nem egy édes aranyos kislány...

2019. ápr. 27. 03:25
 55/67 anonim ***** válasza:
32%

Ha a sóherságukon felül teszem azt még abban is nőttél fel, hogy "kuss a neved" vagy undorító mód manipuláltak, akkor igen.

Az nem baj lehet, hogy csúszol és bekeményítettek?

2019. ápr. 27. 04:40
 56/67 anonim ***** válasza:
17%
Szüntesd meg a kapcsolatot. Aztán még ennyit se fogsz kapni tőlük. Ezt is sokallom.
2019. ápr. 27. 10:59
 57/67 anonim ***** válasza:
49%
Azért érdekelne, kinek mi a hasfájása az #51-ben leírt tapasztalati ténnyel kapcsolatban...
2019. ápr. 27. 11:12
 58/67 anonim ***** válasza:
84%
Nem, mert akkor még ettől a kis támogatástól is elesnék valószínűleg... Viszont biztosan rosszul esne nekem is, ha megtehetnék, hogy segítsenek és mégsem teszik. A mi családunkban az a szokás, hogy a szülő eltartja és segíti a gyereket, amíg rászorul. Így pl. a szüleimet is ugyanígy támogatták és segítették az ő szüleik, a tesómmal ugyanígy amíg a saját lábára nem tudott állni és velem is így tesznek. Én is egyetemista vagyok, 21 évesen és mindenemet a szüleim fizetik (lakhatás, kaja, utazás, tisztálkodás, szórakozás, jogosítvány megszerzése, nyelvvizsga stb.), holott együtt nem keresnek havi 800-at. Egyedül ennek a töredékét sem tudnám kifizetni. Rendszeres, jól fizető diákmunkát nem tudnék elvállalni az egyetem mellett, mert minden nap vannak óráim reggel-este és kötelező bejárni rájuk, így csak alkalmanként tudok elmenni dolgozni, aprópénzért. Jól tanulok és kapok tanulmányi ösztöndíjat is, de az a 15.000 forint a kollégiumot sem fedezné, szociális alapon pedig semmilyen juttatásra nem vagyok jogosult a családi hátterem miatt. Szóval annyira azért nem egyszerű.
2019. ápr. 27. 11:41
 59/67 anonim ***** válasza:
52%

Nekem is sántít ez az egész. Valóban nagyon gyanús, hogy egyik pillanatban ennyit adnak, a következőben meg már kétszer annyit. És folyton sajnáltatni akarod magad a felhozott prostitúciós lehetőséggel.

Egy volt osztálytársamra emlékeztetsz. Jól kereső szülők, akik mindent megadtak a gyereknek. A srác (mert ebben az esetben fiúról volt szó) kitalálta, hogy bíz ő felnőtt nagyfiú, szülők ne szóljanak bele az életébe külön költözik albérletbe és akkor buli mehet megállásig. A szülei előre megmondták neki, hogy ha náluk marad és elvégzi az egyetemet, akkor minden költéségét továbbra is fedezik és marad a havi zsebpénz is. Semmi mást nem kell tennie mint JÓL tanulnia. Ha elköltözik, kapja a zsebpénzt, fizetik az egyetemet, de többre ne számítson, ha ennyire felnőtt akkor álljon meg a saját lábán.

Na? Ki kullogott vissza nem egész fél év múlva?

A szülők nem azért vannak, hogy pénzautomataként lökjék a pénzt, csak mert a gyerekük nyikkantott egyet. Főleg ha láthatóan adott gyermeknek fogalma sincs, hogy mennyit is ér az a pénz valójában.

2019. ápr. 27. 12:04
 60/67 anonim ***** válasza:
52%
Megdöbbentő válaszok születtek. Akik azt mondják, hogy természetes ez a szülőktől, azoknak van gyereke? Nehogy már az legyen a természetes, hogy az ember nem támogatja a gyerekét, ha megteheti. Ha azt látom a gyerekemen, hogy van benne ambíció, tanul és képzi magát, akkor alap, hogy ebben segítem. Hihetetlen milyen gusztustalan szülők vannak. Bezzeg majd, amikor lerobbannak és a gyerek hasonló toleranciával lesz irányukban akkor ő lesz a hálátlan és a fél világ pálcát tör felette, hogy szegény szülőkkel nem foglalkozik.
2019. ápr. 27. 16:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!