Ti megszüntetnétek a kontaktot a szülőkkel, ha nem akarnának támogatni?
#49 "
tudna venni kaját :D szerintem az elég nagy előny...
Vagy adja fel azt az 50-60 ezret is és dolgozzon 2x annyit , elvárások nuku...." - egyet ki tetszettél hagyni, pont azt, amit én megtapasztaltam: nevezetesen, hogy az elvárásoktól való megszabadulással ugyanannyi munkával sokkal több lére tudtam szert tenni, és közben nem tartoztam már számadással senkinek, se a tanulmányokról, se a bevételekről... mert ilyen is van.
Én örülnék neki, ha ennyi támogatást kapnék. Nálunk az a módi, hogy még tōlem várja el anyám, hogy adogassak neki kölcsön, pedig egyetemre járok nappalira és a diákhitelt is fel kellett vennem, mert a párom fizetése nem elég egy jobb színvonalú életre (pl. ehetünk egészségesen mert IR-es vagyok).
Szerintem is van sunyiság a háttérben, gondolom feltételek voltak és nem teljesítetted ōket. Csak ezt tudom elképzelni. Nem, nem szakítanám meg a kapcsolatot, de leülnék elbeszélgetni, hogy tisztázzuk mi történt és miért van most ez. Tedd ezt, ez a legegyenesebb és hasznosabb megoldás.
"Nagyon rosszul kéne viselkednie ahhoz,hogy ne adjak neki semennyit."
Na és honnan tudod, hogy a kérdező nem viselkedik nagyon rosszul? A stílusából kiindulva nem egy édes aranyos kislány...
Ha a sóherságukon felül teszem azt még abban is nőttél fel, hogy "kuss a neved" vagy undorító mód manipuláltak, akkor igen.
Az nem baj lehet, hogy csúszol és bekeményítettek?
Nekem is sántít ez az egész. Valóban nagyon gyanús, hogy egyik pillanatban ennyit adnak, a következőben meg már kétszer annyit. És folyton sajnáltatni akarod magad a felhozott prostitúciós lehetőséggel.
Egy volt osztálytársamra emlékeztetsz. Jól kereső szülők, akik mindent megadtak a gyereknek. A srác (mert ebben az esetben fiúról volt szó) kitalálta, hogy bíz ő felnőtt nagyfiú, szülők ne szóljanak bele az életébe külön költözik albérletbe és akkor buli mehet megállásig. A szülei előre megmondták neki, hogy ha náluk marad és elvégzi az egyetemet, akkor minden költéségét továbbra is fedezik és marad a havi zsebpénz is. Semmi mást nem kell tennie mint JÓL tanulnia. Ha elköltözik, kapja a zsebpénzt, fizetik az egyetemet, de többre ne számítson, ha ennyire felnőtt akkor álljon meg a saját lábán.
Na? Ki kullogott vissza nem egész fél év múlva?
A szülők nem azért vannak, hogy pénzautomataként lökjék a pénzt, csak mert a gyerekük nyikkantott egyet. Főleg ha láthatóan adott gyermeknek fogalma sincs, hogy mennyit is ér az a pénz valójában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!