Ti megszüntetnétek a kontaktot a szülőkkel, ha nem akarnának támogatni?
Érdekes, alternatívákat javasoltam a kérdezőnek, hogy ne kelljen prostituálódnia, de ezek szerint akkor nem lettem volna 0-ra pontozva, ha szidom a szüleit.
Egyébként nálunk a hallgatók X%-át tanulmányi alapon vették fel kollégiumba, nem szociális rászorultság szerint. De a kérdező a bevételei között meg sem említette, hogy jól tanul amiért esetleg ösztöndíjat kap, ezáltal úgy tűnik, hogy csak elvárások vannak. Ilyen helyzetben én sem biztos, hogy ennél jobban tömném az elégedetlen követelőző gyerekem zsebét.
“Nincs lehetetlen, csak telhetetlen!”
Jelentkezz át levelező tagozatra és dolgozz suli mellett, azt a pár félévet ki lehet bírni.
Emiatt nem szakítanám meg a kapcsolatot, csak megfelelő távolságot tartanék.
Kedves kérdező! Nem csak az a 2 választásod van, amit felsoroltál.
Egyetem mellett is lehet olyan munkát találni, ami fizet, pláne annyit hogy azt az 50-60 ezret amit kapsz, ki tudd pótolni egy átlagos, visszafogott életre. És nem szaktol függ, hidd el. Orvosi mellett is lehet olyan diákmelót találni egyetemi városban, amivel másik50-60at megkeresel(és még így sem szakadsz meg), nyáron többet, és sporolsz elore. Jelenleg orvosi mellett nyomdában ejszakazom, mert edesanyam ha akarna sem tudna tobb penzt adni,es bizony nem nagy labon,0szabadidovel,de megelek belole.
Nyilván érthető, hogy rosszul erint, hogy nem adnak többet, de azzal kell gazdálkodni, ami jutott. Biztosan nekik is megvan az okuk arra, hogy miért annyit adnak amennyit, hallgattassek meg a masik fel is..
Viszont neked a jelenlegi helyzetedbol kell kihozni a maximumot,es csak sajat magaddal tolsz ki, hogy ha megmergezed a koztetek levo viszonyt. Esetleg kerulj be kollegiumba, vagy menj el kozos szobaba valakivel, nagyban csökkenti a koltsegeket. Lehet, hogy ez így nem nagy buli,de kompromisszumokra szukseg van, és attól hogy bedurcizol, nem fog megnyílni a pénzcsap, csak megjobban elapad.
tudna venni kaját :D szerintem az elég nagy előny...
Vagy adja fel azt az 50-60 ezret is és dolgozzon 2x annyit , elvárások nuku.
Mit lehet tanácsolni? Verje a csinos popsiját a földhöz hátha többet kap?
Vagy dolgozik, és elfogadja a pénzt,megfelel az elvárásoknak is amikről mit sem tudunk,
vagy dolgozik, és olcsóbb körülményeket választ, feladva az otthonról jövő pénzt az elvárásokkal együtt,
vagy elfogadja a pénzt, megfelel, és olcsóbb körülményeket választ,
vagy kidolgozza a belét is de legalább se pénz se elvárások.
Egyébként tök nonszensz, hogy diákmunkából ne lehetne fennmaradni, 1500 ftos oraberekkel sok esetben. Ha valaki tobbet dolgozni nem akar, hazamenni nem akar, prostituálódni nem akar, elvárásokat nem akar, akkor anyubankon kívül mit akar?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!