Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti megszüntetnétek a kontaktot...

Ti megszüntetnétek a kontaktot a szülőkkel, ha nem akarnának támogatni?

Figyelt kérdés
Mindkét szülőm sokat keres(havi 800 nettó fölött), mégis úgy kell mindenért könyörögnöm, folyton a pénzen veszekszünk. Havi max 20-30 ezreket kapok tőlük, de ebből a lakbért tudom csak épp fizetni. Még tanulok, diákmunkából nyilván nem tudnám eltartani magam. Az ilyen szülőkkel inkább ne is fárasszam magam?

2019. ápr. 26. 17:48
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 A kérdező kommentje:
#19 az biztos, hogy hozzájuk ezek után már nem megyek vissza.
2019. ápr. 26. 18:20
 22/67 anonim ***** válasza:
62%
Hat akkor ne menj vissza hozzájuk. Hogy őszinte legyek, hisztis kis pitsanak tűnsz, aki konkrétan elvárja, hogy mindent a popsikaja ala tegyenek. Fizetik az albérletedet. Ha nem tetszik, szakítsd meg velük a kapcsolatot és oldd meg egyedül az életedet. A havi 50ezer nélkül
2019. ápr. 26. 18:25
 23/67 A kérdező kommentje:
#22 szóval hisztis pcsa vagyok, mert nem akarok arra kényszerülni, hogy ott kelljen hagynom az egyetemet, vagy hogy a testemből kelljen élnem. Jelenleg ez a 2 opció van. És biztos nem a szüleimmel van a baj, amiért ilyen helyzetbe hoznak, hanem velem. Gratulálok, remélem te nem fogsz gyereket vállalni.
2019. ápr. 26. 18:28
 24/67 anonim ***** válasza:
54%
Van gyerekem. Nem követelőző típus. Ha valakimet anyagiaktól teszi fuggove a szeretetét, az inkabb assa el magat. De nem is ertem, miert nem szakizid meg veluk a kapcsolatot ? Most azonnal. Aztán majd megoldód az életedet egyedül minden segítség nelkul
2019. ápr. 26. 18:30
 25/67 anonim ***** válasza:
61%
Egyébként a legtöbb egyetemista szobát bérel, nem komplett albit, így teljesen reális, hogy 20-30 a lakbèr
2019. ápr. 26. 18:32
 26/67 anonim ***** válasza:
51%

Nagyon nem csak ez a két opció van, kedves Kérdező!

Elég nívós egyetemre jártam, de anyukám magát is alig tudta eltartani (albérletben lakik), apám le sem tojt egész életemben, így egyértelmű volt, hogy támogatásra nem szamíthatok az elcsomagolt ételen kívül.

Tanulmányi (ami nem volt sok) és más számomra elérhető ösztöndíjak, diákmunka, diákhitel és elvégeztem az egyetemet. Albérletben. Igaz nem hangzik jól adóssággal indítani az életet, de a tanulmányom megérte ezt az áldozatot, jelenleg nem vág padlóhoz a visszafizetése.

Ha ennyire fontos számodra az egyetem, a szüleid szapulása és a drámázás helyett törekedj arra, hogy magadtól keress megoldást a helyzetedre!

2019. ápr. 26. 18:36
 27/67 anonim ***** válasza:
87%

25!

Írta, hogy 50 plusz rezsi és nem 20-30 ezret kap, hanem 50et

"

A kérdező kommentje:

#14 50+rezsi a lakbér, szóval havi kb 70, ebből ők fejenként adnak kb 25-öt."

2019. ápr. 26. 18:37
 28/67 anonim ***** válasza:
69%

Milyen erdekes h a gyerekek mennyire tudjak mennyit keres a szulo

Es vajon a kiadasokat is ismerik ? Haz kaja rezsi hitelek stb...

Ha tobben vgytok tesok es mindegyik kap ennyit az mar jelentos osszeg

2019. ápr. 26. 18:42
 29/67 anonim ***** válasza:
79%
Hát nem tudom, nekem nincs diplomám, de elég sok dolgot tudnék csinálni, mielőtt qrvának állnék.
2019. ápr. 26. 18:44
 30/67 anonim ***** válasza:
49%
Kérdező, nem hőbörögni kell, hanem - ha nappalis vagy és nem vagy még 25 - beperelni MINDKETTŐJÜKET a Ptk XXII. Fejezet A továbbtanuló nagykorú gyermek tartása alapján. Aztán a bíróság majd eldönti, mi a valóban jogos. Ennyi.
2019. ápr. 26. 18:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!