Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha egy szülő szereti, de...

Ha egy szülő szereti, de JOGOSAN szégyenli a gyermekét, mivel lehet jobbat tenni; ha megszakítjuk a kapcsolatot vagy, ha nem?

Figyelt kérdés

Nem vagyok egy olyan valaki, akire büszkének lehet lenni, ez tény; tiszta vagyok és rendben tartom magam, de pl néha idegességemben dadogok vagy elfelejtem a szavakat vagy ökörséget hozok fel témának, stb.

Ez előjön, bárkivel is beszélek, pl munkahelyen, boltban, stb.

Édesanyámtól elköltöztem régóta, szoktunk találkozni, szeret engem, de terhes neki a társaságom.

Látom, hogy, amikor beszélek hozzá négyszemközt, várja, hogy csendben maradjak végre. Ha társaságban vagyunk, kijavítgat, leszid, elhallgattat, másoktól bocsánatot kér.

Ha csinálok valamit, bámul, kijavít, elmondja, hogy nagyon rossz, hogy nem tudom ezt és ilyenkor sajnálom szegényt, mert szégyenkezik. Pl amikor ott laktam, törölgettem a szék lábát és nem tudott tőlem telefonálni, mert idegesítette, hogy nem fentről lefele hanem lentről felfele törlöm. Vagy, ha boltba megyünk és 200 Ft-ot huszasokban fizetek ki, rám szól, az utcán aggódva mondja, hogy az eladó mit gondolhat rólam.

16 éves koromban a testvérem elkezdte őt bántani és 17 éves koromban a testvérem elköltözött. Akkor kezdődött ez Édesanyámnak. A testvérem amúgy olyan valaki, aki zseni, családos, minden összejött neki. A zseni házastársát is imádja édesanyám, a zseni testvéremet és a zseni házastársát példaképértékűnek tartja és ez örömet ad nekem, hogy ő boldog. Egy időben utánoztam is őket, de nem sikerült.

Mivel szeretetből csinálja ezt édesanyám; félt engem, nem akarja, hogy nevetség tárgyává váljak, a kezdetekben megfogadtam a tanácsait, de telhetetlennek éreztem, illetve nem is volt neki jó semmi; pl a hosszú hajamat levágattam nagyon rövidre a kedvéért 17 éves koromban és csak leteremtett, hogy idétlenül nézek ki és ő azt akarta, hogy még rövidebb legyen. Ha felvettem egy ruhát, amit javasolt, nem lett boldog, ha elkezdtem valamit tanulni, csinálni, gitároztam a kérésére, de nem lettek jó érzései, rosszul érezte magát, azt tanultam az egyetemen, amit ő akart, de így se tudtam neki jót tenni és a mai napig, (29 vagyok, dolgozok régóta), feszeng a társaságomban, hogy lejáratom magam és őt.

Szeret engem és én is őt és 12 éve próbálok megváltpzni (pszichológusokhoz is elmentem), de mindig fájdalmat fogok neki okozni, mert nem vagyok tökéletes.

Ha megszakítom vele teljesen a kapcsolatot a jobb vagy ez nagyon fájna neki (mivel szeret engem) és inkább csak törekedjek jó lenni? Hosszú távon nem fogok ártani neki egészségileg, hogy miattam stresszel?

2019. ápr. 20. 11:49
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
93%
Mielőtt megnyitottam a kérdést, azt hittem, minimum bankot raboltál, gyilkoltál vagy ilyesmi, de semmi olyat nem olvastam a kérdésedben, ami miatt jogosan szégyellne téged. A baj ott van, hogy te azt hiszed, jogosan teszi. Ha mindenki, aki nem tökéletes, megszakítaná másokkal a kapcsolatot, akkor senki senkivel nem állna szóba az egész világon, mivel tökéletes ember nincs.
2019. ápr. 20. 12:27
 12/41 anonim ***** válasza:
99%

Mit gondol a pénztáros?

"De jó! Végre lesz apróm és tudok visszaadni!"

2019. ápr. 20. 12:32
 13/41 anonim ***** válasza:
98%

Ez csucs,Az anyud a beteges nem te.Megfelelési kényszerben él, és téged is bele akar kényszeriteni.Ne tedd mert elõbb-utóbb bele fogsz roskadni.

Nem neked kell pszichológushoz menni hanem az anyudnak.En nem is mennék vele sehova.Azt is beletette a fejedbe,hogy jogosan szégyell téged, ez nem normális dolog egy anyától.

Az is elõfordulhat,hogy kis korában a szülei igy viselkedtek vele.

2019. ápr. 20. 12:40
 14/41 anonim ***** válasza:
98%
Mégis mi a baja, hogy a 200 forintot apróban fizeted? Akkor rólam mit gondolna 2900forintott 20-50 forintosokban fizettem ki :D
2019. ápr. 20. 12:46
 15/41 anonim ***** válasza:
98%
Nem fogom ugyanazt leírni amit a többiek, mert ugyanazt gondolom. Amit hozzà szeretnék adni az az, hogy ne gondold azt, hogy mindemiatt amit leírtàl te szégyelnivaló vagy. A pénztàrban örülnek az aprónak, az hogy hogy törlöd a széket a te dolgod. Az a lényeg hogy tiszta legyen nem. A dadogàs meg lehet pont azért van mert annyira meg akarsz felelni és izgulsz. A hajadat meg nem értem miért csinàltad. Ha annyira tökéletes zsenit akar anyàd vegyen egy jàtékbabàt vagy fogadjon valakit örökbe a Harwardról. Ahogy olvasom a leíràsodból te nem azért mész pszichológuahoz, hogy neked jobb legyen, hanem tökéletessé akarsz válni, hogy neki megfelelj. És ez baj. 29 éves vagy, magadra gondolj most màr, mert anyàdnak semmi se lesz jó.
2019. ápr. 20. 12:52
 16/41 anonim ***** válasza:
100%

Kétségbeesetten meg akar felelni a világnak, mindenkinek, ezért csinálja...

Fel kellene világosítani, hogy a "zseni tesóról" meg a "házastársáról" is gondolhatnak rosszat "azok a bizonyos mások" akik idegenek, de véleményük olyannyira fontos, hogy azon kell görcsölni, bocsánatot kérni, hogy mit gondolhatnak, jajj "nehogy megsértődjenek"...

Borzalmas ahogy él, a kétségbeesett megfelelnivágyás tönkretesz mindent.

Nem azért lenne érdemes megmondani hogy "tesóról is gondolhatnak rosszat" mert "ellenségeskedni lenne érdemes" hanem hogy kapjon már észbe, miként él... Nem fog észbekapni, nem látja meg, nem lát a saját viselkedésére...

Ebben a "idealizált képnek történő megfelelésben" tönkre lehet menni és nem mások teszik ezt, hanem az adott ember lelkileg csinálja ezt magával, önmagát készíti ki lelkileg olyan gondolatokkal, hogy "mások" miket gondolnak, vagy gondolhatnak" és soha nem tud ellazulni mert "jajj a mások" "csak nehogy baj legyen" stb...

2019. ápr. 20. 13:09
 17/41 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj,h nem magadnak akarsz megfelelni,hanem anyukádnak. Ez nem helyes. Ő nem engedi,h az légy,aki vagy. Pedig egy anyanak az a dolga,h a gyerekét bíztassa,bátorítsa. Ehelyett a te anyád téged csak leszól.

Valószínű,h ő sem volt soha önmaga,ha mindig csak azt nézi,h majd mások mit szólnak....

Szerintem lazíts a kapcsolaton vele,költözz el és éld a saját életed,légy önmagad! És soha de soha ne mások véleménye számitson,csakis a sajátod! Aki szeret,az olyannak fog szeretni,amilyen vagy és ha hagyod,h az anyad beleszóljon a dolgaidba,akkor sosem leszel önmagad!

Sok sikert a változtatáshoz!

Ja,és egy boltban mindig örülnek az aprónak!

2019. ápr. 20. 13:29
 18/41 anonim ***** válasza:
100%
Találd meg magad. Talán segít, hogy anno én hogy csináltam. Anyám hasonló megfelelés kényszeres volt. Mindig a "mások mit szólnak, gondolnak". Életem legjobb húzása volt, amikor elköltöztem otthonról. Persze nem ezért, akkor még nem tudatosult bennem mennyire leépít, elbizonytalanít. Mindenképpen próbálj meg eltávolodni tőle, meglátod más ember leszel!
2019. ápr. 20. 13:50
 19/41 anonim ***** válasza:
100%
Nálam ez forditva lenne. Én szégyellném mélységesen amiért egy ilyen önző, érzéketlen és komplexusokkal teli anyának nem nevezhető valaki szült.
2019. ápr. 20. 13:53
 20/41 anonim ***** válasza:
100%

Összeszorult a szívem, mialatt olvastam :(

Egyértelműen összeroskadsz lelkileg ezalatt a szipirtyó alatt, annyit vár el.

A többiek leírták, mit tehetnél és hogy anyukádnál igencsak nagy baj van a toronyban, úgymond.

Az ilyen jó indulatú, naív embereket rohadt mód tudom sajnálni, mert ők szívnak a legjobban, ahogy te is most.

2019. ápr. 20. 14:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!