Miért akarják azt a szülők, hogy a gyerekük menjen dolgozni már 17-18 évesen, mikor suliba jár?
Én már felnőttként dolgozom, de olyan helyen, ahol rengeteg diákmunkás van. Hétköznap, suli időben dolgoznak. Egyetemistàknàl nem gáz, nekik rugalmas az órarend. De a középsulisok lògnak, suli helyett dolgoznak. Szerintem nagyon szomorú dolog, nekem szülőként lesülne a bőr a képemről, ha ilyen helyzetbe kényszerìtenèm a gyereket.
Nyáron és hétvégén nyugodtan dolgozzon, nem árt, jó dolog ha megérti a pénz értékét és esetleg tapasztalatot szerez. De nem suli időben.. Az egész életét elcseszheti pár ezer forintért..
Én fogom javasolni a gyerekemnek, hogy dolgozzon már gimis korában. Persze nem erőltetem majd, meg ne is iskola időben dolgozzon, hanem nyáron.
Nekem mindig azt mondták, hogy ráérek dolgozni úgyis sz*r, fizetik amíg tanulok, segítenek. Most 27 éves vagyok két végzettséggel, egy napot nem dolgoztam és félek is elkezdeni (nem mintha kapkodnának utánam) A szakmámat is kb elfelejtettem egyetem alatt, de hát egyetem mellett ne dolgozzak mert az az arany élet, legyenek meg a vizsgák stb.
Szóval lehet utáltam volna ha rávesznek, hogy de igenis menjek dolgozni, de valószínűleg többre tartanám magam mint így. Pedig amúgy gondolkodtam még egy egyetemen és azt mondták azt is kifizetik, de mondom persze aztán majd 32 évesen kezdjem az életem? Na meg nem kértem soha semmit, mert jaj a szüleim fizetik, ne legyen nekik a szükségesnél is nagyobb kiadásuk miattam. Még mindig van általános iskolában kapott póló a szekrényemben. Diák munkával meg beoszthatod magadnak nyugodtan mit akarsz, drágább holmikat is. Azért van előnye szerintem. Bár nem úgy ahogy írod, hogy kényszerítik hét közben őket, vagy néhol el is veszik tőlük ezt a pénzt. Na ezeket inkább nem. Nyáron, tapasztalat szerzésként hasznosnak gondolom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!