A szüleim jogosan szólnak bele abba, hogy milyen színűre festem a szobámat?
Én engedném, hogy fekete legyen a fal, de itt nem az a lényeg, hogy ki engedné vagy ki nem. Ha hupililára akarnád, vagy sima fehérre, akkor abba is ugyanolyan beleszólásuk lenne.
Ami az ő tulajdonuk abba jogosan van beleszólásuk. Te sem örülnél ha önkényesen belenyúlnának valamilyen értékedbe, csak mert nekik úgy tetszik.
Megértem őket, én sem engedném. Álom az, hogy visszaalakítanád később, mert egyedül nem tudod, csak sok munkával.
Mi albérletbe költözéskor beszéltük meg a tulajjal, hogy átfestjük a több éves, koszos falakat. Annyit kért, hogy ne fehérre. Ezt el is fogadtuk, de esélyünk sem lett volna rá. Az egyik szoba közép barna volt, az 2 réteg fehér után is átütött, plusz 2 réteg napsárga festék sem takarta rendesen. A másik szoba két szemben lévő fala neon zöld volt, a másik kettő fal sötét barna, majdnem fekete. Ott esélyünk sem volt, csiszolás, 2-3 réteg fehér festés, rá egy visszafogottabb zöld ment, mert azon is átütött és így kevésbé látszott. A barna reménytelen volt, de albérlet lévén nem szenvedtünk tovább, viszonylag gyorsan elköltöztünk onnan és az új lakó gondja a foltos zöld fal. A szüleid már tudják ezt, ezért nem akarják.
Nem tudom ki hogy van vele, de részemről fontosabb lenne a gyerekem boldogsága, mint az, hogy festjük majd át a falat, ha esetleg el akarjuk adni a házat. Ilyen hozzáállással ne vállaljon az ember gyereket mert csak lerontja a ház értékét.
Amúgy festettem már át sötét falat világosra, kollégiumban csiszolás nélkül is simán fedett, csak 2-3 rétegben kellett festeni. De átcsiszolni sem a világvége.
Viszont ettől függetlenül nem jó ötlet a sötét fal. Korom fekete nem lesz, inkább szürke, és a legkisebb koszolódás is meg fog rajta látszani.
Fekete fal? Úgy nézne ki, mint egy ravatalozó.
Alapesetben engedném, hogy a gyerekem döntse el, de ilyen szélsőségeket én sem engednék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!