Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim jogosan szólnak...

A szüleim jogosan szólnak bele abba, hogy milyen színűre festem a szobámat?

Figyelt kérdés
Megjegyzem, hogy jelenleg senki nem lakik abban a házban lakunk, csak évente néhány hétig van otthon valaki. Ki szeretném festeni a szobámat fekete és bézs színűre, úgy hogy az egyik fal teljesen fekete, a többi három pedig bézs, és még szeretnék felrakni stukkókat is a mennyezet és a fal találkozásába. (Most amúgy világoskék színű) Természetesen a saját költségemen intézem az egészet, mégsem engedik, hogy fekete legyen az egyik fal teljesen. Szerintetek jogosan határozzák meg, hogy milyen színűre fessem? Miért nem engedik meg, hogy legyen egy kis személyes terem a házban, amit úgy alakíthatok, ahogy akarok?

2019. márc. 10. 13:26
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
63%

Én engedném, hogy fekete legyen a fal, de itt nem az a lényeg, hogy ki engedné vagy ki nem. Ha hupililára akarnád, vagy sima fehérre, akkor abba is ugyanolyan beleszólásuk lenne.

Ami az ő tulajdonuk abba jogosan van beleszólásuk. Te sem örülnél ha önkényesen belenyúlnának valamilyen értékedbe, csak mert nekik úgy tetszik.

2019. márc. 10. 14:01
 12/23 anonim ***** válasza:
39%
Ma a gyerek szivességi lakás használo aki a haját se festheti mert ő gy tulajdon egy tárgy a házban.. Majd kifested a sajátod,mielőbb költözz..
2019. márc. 10. 14:16
 13/23 anonim ***** válasza:
80%
A hajfestést nem tudom hogy sikerült ide keverni, utolso. A saját házát ugy festi, ahogy akarja, másét meg nem. A fekete meg egy olyan szin, amit nem lehet hipphopp átfesteni, ha eladásra kerülne a sor
2019. márc. 10. 14:18
 14/23 anonim ***** válasza:
84%

Megértem őket, én sem engedném. Álom az, hogy visszaalakítanád később, mert egyedül nem tudod, csak sok munkával.

Mi albérletbe költözéskor beszéltük meg a tulajjal, hogy átfestjük a több éves, koszos falakat. Annyit kért, hogy ne fehérre. Ezt el is fogadtuk, de esélyünk sem lett volna rá. Az egyik szoba közép barna volt, az 2 réteg fehér után is átütött, plusz 2 réteg napsárga festék sem takarta rendesen. A másik szoba két szemben lévő fala neon zöld volt, a másik kettő fal sötét barna, majdnem fekete. Ott esélyünk sem volt, csiszolás, 2-3 réteg fehér festés, rá egy visszafogottabb zöld ment, mert azon is átütött és így kevésbé látszott. A barna reménytelen volt, de albérlet lévén nem szenvedtünk tovább, viszonylag gyorsan elköltöztünk onnan és az új lakó gondja a foltos zöld fal. A szüleid már tudják ezt, ezért nem akarják.

2019. márc. 10. 14:33
 15/23 anonim ***** válasza:
87%
Tapéta nem opcio?
2019. márc. 10. 14:49
 16/23 anonim ***** válasza:
65%

Nem tudom ki hogy van vele, de részemről fontosabb lenne a gyerekem boldogsága, mint az, hogy festjük majd át a falat, ha esetleg el akarjuk adni a házat. Ilyen hozzáállással ne vállaljon az ember gyereket mert csak lerontja a ház értékét.

Amúgy festettem már át sötét falat világosra, kollégiumban csiszolás nélkül is simán fedett, csak 2-3 rétegben kellett festeni. De átcsiszolni sem a világvége.

Viszont ettől függetlenül nem jó ötlet a sötét fal. Korom fekete nem lesz, inkább szürke, és a legkisebb koszolódás is meg fog rajta látszani.

2019. márc. 10. 22:11
 17/23 anonim ***** válasza:
9%

Fekete fal? Úgy nézne ki, mint egy ravatalozó.

Alapesetben engedném, hogy a gyerekem döntse el, de ilyen szélsőségeket én sem engednék.

2019. márc. 10. 22:28
 18/23 anonim ***** válasza:
54%
Nekem ez furcsa. Nálunk ilyen sosem volt, mindenki azt csinált a szobájával, amit akart. Nekem is mindig más korszakom volt és ugyanígy változott a szobám is, szóval volt sötétkéktől kezdve, sárgán és zöldön át, egészen a rózsaszínig minden... A bútorok, függönyök is összevissza és akkor még divat volt kiplakátolni is mindent stb., szóval tényleg mindent lehetett mondani a gyerekkori-tinikori szobámra csak azt nem, hogy szép vagy ízléses. Viszont nekem az tetszett, ott éreztem jól magam és ez a szüleimnek is fontos volt. Mindig megkérdeztek, mindig kikérték a véleményemet és soha nem szóltak bele ilyesmibe, holott nyilvánvaló volt, hogy saját ízlésük szerint teljesen mást választottak volna. Én nem értem, hogy ezzel mégis mi a probléma, a szülők helyében biztosan megengedném. Egyrészt a te szobád, neked kell tetszenie és amúgy a fekete falat is át lehet festeni később, akár világosabb színre is.
2019. márc. 10. 23:12
 19/23 anonim ***** válasza:
12%
De ha nem lakik abban a házban senki...akkor csak te laksz ott? Te tartod fenn? Te fizetnéd a festést? Ha 3 igen, akkor hajrá. Amúgy a nagyon sötét szín felkenése 90% hogy foltos lesz, es ha meg akarsz tőle szabadulni, le kell vakarnod a falat. Ezt tudod? Most eltekintek atzól tetszene e nekem vagy sem. Nálunk a sajat szobával normál kereteken belül mindenki azt sinál amit akar. De a gyerekek megbeszélik velünk mit is akarnak. Mienk az utolsó szó, mert mi fizetünk, de ha nem megvalósíthatatlan es átgondolatlan akkor engedélyezve van. (A parkettát nem szedjük fel azért) A ferjem meg festő, így ez az opció kipipálva.
2019. márc. 11. 00:23
 20/23 anonim ***** válasza:
Persze ők még csak 12, 14 évesek. Utolsó voltam.
2019. márc. 11. 00:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!