Jogosan haragszanak rám a szüleim amiért nem élek külön abban a lakásban amit vettek?
20 éves vagyok tanulok az egyetemen és dolgozom mellette 2 éve folyamatosan. A munkahelyem és a suli is 30 km-re van attól a településtől amelyben a családom él. Párom is akivel évek óta együtt vagyunk ott él ahol a szüleim,ezért minden nap hazajárok. (magamnak fizetem a benzint) De szüleim vettek egy lakást abban a városban ahol dolgozok és azt szeretnék ha hétköznap haza sem jönnék. Minden nap ezen megy a vita,hogy nem használom ki a lehetőséget hogy közel aludjak a munkahelyemhez meg az egyetemhez,hanem mindig vezetek inkább.
Párom munkahelye a lakóhelyünkön van és nincs autója, ha ő járna ki akkor reggel 5-kor minden nap kelnie kellene és fél7-kor érne haza,ezt nem szeretném megtenni vele.(buszozás)
Mi lehet a megoldás? Nagyon szeretek otthon lakni, szeretem a szüleimet, örülök ha minden nap láthatom őket, ugyanez igaz a barátomra is. Nem szeretek egyedül aludni a városban.
Szia, elmondtad már nekik, hogy mit is érzel pontosan ezzel kapcsolatban?
Amikor megvették a lakàst megkérdezték, hogy mit gondolsz, hogy nem kell vezetned hanem ott aludhatsz?
4-esnel a pont. Kozelitsd meg anyagi oldalrol. Erzelmileg neked fontos a baratnod es hozza a hazajaras. Ezt szuleid megerthetik. Azt nem ertik miert all uresen es kihasznalatlanul egy joallapotu ingatlan. Beszeld meg veluk hogy kiadod. Rendes alberleti szerzodessel rendes alberloonek (ne ismerosnek hanem interjuztasd meg aki jonne) rendes aron. A bevetel egy reszet add a szuliednek azert mert meg otthon laksz meg hat oruljenek. Egy kis reszet meg tedd felre. Ha vegre bekoltozol majd kelleni fog egy ujrafestesre nehany butor cserejere stb.
Igy te is es a szzleid is jol jarnanak.
Ha ennyire nem kell a lakás, add nekem :D
Szerencsés vagy, nem mindenkinek vesznek a szülei lakást, te nem is értékeled, más örülne, mint majom a farkának.
Esetleg azért hetente párszor ott aludhatnál, hogy a kedvükben járj egy kicsit. Jobb inkább minden nap vitázni, és otthon aludni a kérésük ellenére is? Semmi másról nem szól a kérdés, csak hogy te minek örülsz. Örülsz, hogy látod a szüleid (a vitából kiindulva ők nem annyira). Néha a barátod is aludhatna a lakásodban sőt össze is költözhetnétek adott a lehetőség... csak nem élsz vele.
Gondolom anyudék azt hitték vágysz az önálló életre, erre mivel szembesülnek?
Nézd meg az ő oldalukat is. Ez olyan hogy meg akarsz lepni valakit valami igazán nagy ajándékkal és az ahelyett hogy örülne, félredobja a sarokba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!