Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fiam csalja barátnőjét....

Fiam csalja barátnőjét. Érdemes beleavatkoznom?

Figyelt kérdés
Többször volt, hogy lányokat hozott haza, miközben barátnője van már egy éve, aki amúgy egy nagyon rendes, szép lány, szóval nem értem miert kell ezt csinálnia. Meg hát több jel is volt satöbbi. En megígértem neki nem köpöm be, de sajnálom szegény szerencsétlen lányt, akin tényleg látni szerelmes a fiamba és bármit megtenne érte. És bánt hogy ezt teszi vele fiam. 17 éves amúgy. A lány 16. Csak kíváncsi vagyok kívülállók véleményére, mert nemtudom mi lenne a helyes, hisz mégis a fiam, nem akarom hátbaszúrni.
2019. febr. 27. 13:05
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
98%
Amit tehetsz (meg én tennék a helyedben), hogy haza nem hozhat mindenkit, a barátnö rendben van, mást nem hozhatna haza.
2019. febr. 27. 13:49
 12/64 anonim ***** válasza:
94%

Egyrészt megmondanám neki, hogy ne az én házamba hordja a ribncait. Nem is értelek, hogy lehet eltűrni, hogy kupleráj az otthonotok... Ráadásul 17 éves taknyos kölyök játszik nagyfiút, viccnek is rossz.

Másrészt elkeserednék, hogy embert próbáltam nevelni a gyerekből, de csak egy... khm.. 'ilyen' sikerült. Elbeszélgetnék vele, hiszen szülőként kötelességem megpróbálni, hogy normális értelmes embert faragjak belőle, nem tartanám jó iránynak, ha szemet hunynék felette. Én személyszerint akkor is megpróbálnék egyszer a lelkére beszélni, ha felnőtt lenne, de oké, akkor már vitatható dolog.. na de itt egy GYEREKRŐL beszélünk, akit nevelni, tanítani kötelességem.

Valamint felhívnám a figyelmét, hogy ha nem akarja, hogy elbeszélgessek a barátnőjével, akkor ne hívja át többé hozzánk. Nem fogok a lány után futkosni, hogy beköpjem a fiam, de ha idehozza a lányt, akkor ne várja tőlem, hogy hazudozzak, csak mert neki fontosabb az, hogy bizsereg, mint más emberi lényekre tekintettel lenni.

2019. febr. 27. 13:59
 13/64 anonim ***** válasza:
91%

Ultimátumot adnék a gyereknek, vagy tököt növeszt záros határidőn belül és odaáll a lány elé közölni vele a szituációt vagy ha ez nem megy, akkor én fogom elmondani. A mi családunkban nem szokás tisztességes emberekkel ilyen gerinctelenül bánni, mint ahogy a fiacska teszi a lánnyal. Ha nem tetszik a rendszer, egy év múlva lehet elköltözni. Ja és nem engedném egyáltalán már azt sem, hogy hetente többször hozzon valakit a nyakunkra, a családi otthon nem szálloda.

Nem ártana tisztázni nálatok sem, hogy ki a főnök.

Ui: NEM azzal van alapvetően baj, hogy a gyerek csajozni akar. Hanem azzal, hogy mint mindennek, ennek is megvannak az árnyoldalai, amiket ugyanúgy fel kell vállalnia, ha ezt az életstílust választja (jelen esetben azt, hogy őszinte lesz mind a barátnőjéhez, mind az összes lányhoz, akivel összekerül).

2019. febr. 27. 14:06
 14/64 anonim ***** válasza:
90%

"Ebbe a korba még nem alakul ki olyan nagy szerelem hogy túl komolyan kéne venni. Ilyenkor még kalandra vágynak"

Nem alakul ki? Ezt így, mint szabályszerűséget kijelented? Érdekes, a legtöbb házas ismerősöm 16-18 évesen jött össze a későbbi házastársával. Sokan 18 évesen már babát vártak...

"nyilván tapasztalatot akar szerezni"

Milyen tapasztalattal gazdagítja az embert az, hogy hazudozik, sunnyog, és fűbe-fába beledugdossa? :D

"később évek múlva a fiad jobban megfogja majd becsülni azt a nőt akit feleségül vesz"

:DDDDDDD

Na persze. Én inkább azt mondanám, kutyából nem lesz szalonna. Aki eleve nem monogám beállítottságú, és nem tisztességes ember, az miért lenne később varázsütésre mégis az? :D

"nem élte ki magát"

Ja, hát pár embernek a mindenkivel való kefélés az "élet", ez elég szomorú.

---

"Fiataloknak kell a kaland, inkább csajozásban élje ki, mint extrém sportokban."

Hmm, a hazudozás, és a (gondolom rendkívül felelősségteljes, biztonságos) kamaszkori kamatyolás tényleg értelmesebb, mint valami sport, ami folyton fejleszt, motivál, egészségesebbé tesz, sikerélményt ad és erősít.

----

Nem vagyok se prűd, se öreg. Szerintem belefér a világba a több partnerrel való kapcsolat is akár, persze hogy izgalmas a kaland, az újdonság, nincs ezzel baj. Sőt, tényleg nem kötelező életre szóló kapcsolatot kezdeni tizenévesen.

Na de ne legyen már normális dolog, hogy egy taknyos kölyök anyu házába hordja haza a "csajait", és a fél falun keresztülmegy, miközben t@konygerince van már ilyen fiatalon, a szülő meg közben fogja be, nehogy nevelni akarja a kölkét, mert "magánügy"....

Páran kissé fordítva ülnek a lovon.

2019. febr. 27. 14:09
 15/64 anonim ***** válasza:
92%

Én nem engedném meg, hogy idegen lányokat hozzon fel. A barátnője ok, de nem mindenféle random lány.

Beleavatkozni nem avatkoznek.

2019. febr. 27. 14:19
 16/64 anonim ***** válasza:
75%
szép kis gyereked van..
2019. febr. 27. 14:24
 17/64 anonim ***** válasza:
84%
Fiaddal kellene beszélni.
2019. febr. 27. 14:36
 18/64 anonim ***** válasza:
93%

14-essel abszolút egyetértek. Kicsit én is röhögtem a sportellenes válaszolón, gondolom, egész életében fel volt mentve tornából és azóta rühelli :D

Komolyan elgondolkodnék, hol rontottam el a fiam nevelését, de beleszólni úgysem tudnék (tiltással semmire nem mész ebben a korban), de azt, hogy hazahordja a fél várost, nem engedném, mert az egy dolog, hogy gerinctelen, az egy másik dolog, hogy tőlem várja, hogy segédkezet nyújtsak benne.

2019. febr. 27. 14:38
 19/64 anonim ***** válasza:
3%
Szerintem ne tedd meg,mert akkor máshova fogja vinni a csajokat.Azok a beste hormonok dolgoznak.
2019. febr. 27. 14:49
 20/64 anonim ***** válasza:
95%
avatkozz be de ne úgy, hogy beköpöd a barátnőjénél. ülj le vele beszélni és mondd el neki, hogy figyelj azt csinálsz amit akarsz, de ez nagyon gáz. van egy odaadó barátnőd és hatalmas szemétség amit csinálsz vele. másrészről nehogy már minden ribót felvihessen. a barátnője jöhet, más csaj nem.
2019. febr. 27. 15:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!