Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi az, hogy "én ebbe ne...

Mi az, hogy "én ebbe ne szóljak bele", meg "lehet innen menni, ha nem tetszik"? Egy elkényeztetett gyerek hogy mond ilyeneket?

Figyelt kérdés

A feleségemnek a lányával egyre több a gond, olyanokat mond, mint a fent írtak. Most autót kap éppen a feleségemtől és a nagyszülőktől, én pedig szóvá tettem, hogy mégis fenntartani miből fogja. Rám se nézett, annyit vetett oda, hogy én azzal ne törődjek, majd akkor lesz beleszólásom, ha én fizetem. Idén érettségizik, egyetemre megy, de hogy neki lakás KELL. És ezt a feleségem teljesen természetesnek veszi, hogy a gyereknek 30-40 millióért néznek lakást. Én kollégiumban húztam le több évet, és még azt a pénzt is nehezen fogadtam el, amit apámék adtak, ha hazalátogattam. Nemhogy többtízmilliót bármiféle teljesítmény nélkül. Ő meg ezt magától értetődőnek veszi, meg hogy egyedi kanapét és konyhabútort akar, meg ilyen olyan kikötései vannak. Szóval hiába kap annyiért egy lakást, amennyiből más már kertesházat vesz, még a berendezést is elvárja. Komolyan, minden nap van valami.

Amiért más mondjuk fél-1 évet dolgozik (felnőttként, akár több diplomával), azt ő simán megkapja, mintha csak egy tábla csokit kérne. Kicsinek is ilyen volt, de akkor ez kimerült abban, hogy 5 évesen telefont kapott, vagy hogy egyszerre kapott görkorit és rollert, stb. De ahogy nőtt, az igényei egyre nagyobbak. 13-14 évesen még jó volt a plázás tornacipő, most Bécsig megy az anyjával cipőért, meg nyakláncért, aki csak vállat von, hogy hát mit csináljon, ha ezt kéri karácsonyra. Teljesen tanácstalan vagyok, hogy nyithatnám fel a feleségem szemét, hogy ez így mennyire nem jó.

2019. febr. 8. 18:31
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
16%

“Lóvét” akartam írni :D

Egyébként teljesen megértelek és sajnálim, hogy ilyen háttérbe szorult helyetben vagy 😞😞 A láby kamasz és lázadó korba lépett. Sajnos ilyenkor a saját apánkkal is hajlanosak vagyunk lejezelőek s undokok lenni....nem, hogy a “mostohával” ...😒 Kitartást kívánok s tényleg ne állj az útjukba :( mert ezzel csak magad ellene fordítod őket :(

2019. febr. 8. 22:04
 22/30 anonim ***** válasza:
30%

Teljesen hihetoen hangzik. En megertelek kerdezo. Es emiatt tudom tehetetlen vagy. Sajnos az elvalt szulok hajlamosak igy nevelni a kislanykajukat/kis fiacskajukat. Azok meg ott csicskaztatjak oket ahol lehet. Ha epp lakasvasarlassal akkor azzal.

Nem tudom.ti miota vagytok hazasok es te mennyit adsz bele a kozos kasszaba, de remelem nem az a helyzet all fonn, hogy mivel te is szepen beszallsz a kozos koltsegekbe (azaz etel, ital, aram, gaz, net etc. FELET te fizeted), es anyuka azert tudott ennyit sporolni es abbo.veszi lanykajanak a sokmindent. Mert ha ez az eset allna fonn, akkor nagyon gyorsan kerd ki magadnak egy kovetkezo alkalommal, hogy kincsecskem akkor te is befizetsz a rezsibe, etkezesbe mert ha nem akkor mivel anyunak sok penze van o fogja a ratok eso reszt igaszagosan fizetni es te meg csak a rad esot. (A sajat fizudat remelem kulon szamlara gyujtod...jobb lenne!)

Ha viszont a feleseged nelkuled is ennyire gazdag es sokat keres es nem is kell csak epp fizetned a rezsitek egy reszet (es nem temiattad jobb az o kamasz lanyanak), akkor hagyd a fr@ncba. Mondd el a felesegednek, egyszer, hogy ha tul konnyen kap meg mindent a lanya, akkor nagy kudarcok fogjak az eletben meg erni es erdemesebb lenni azutan lakast venni neki, ha egy evet lehuz koliban vagy kitunore meglesz az erettsegije. De utana max azon pedalozz, hogy a felesegedtol kerj magadnak uj autora (ami a te neveden legyen), talald ki hogy a hazatok/lakasotok ujitani kell es arra adjon penzt, vagy hirtelen almodj meg te is egy alomkonyhat es vedd ra fizesse o az u butort. Azaz akkor batran kerd ki te is a reszed. Ahogy irta valaki kerj jakuzzit es onnan nezd a penzszorast (de neked legyen kulon bankszamlad).

En gyanebben vagyok amugy benne es rajottem a parom azert tudja egyre jobban elkapatni a gyerekeit, mert en is szepen beleforgatom a fizetesemet a rezsibe, az elelmezesbe es még vezetem is a haztartast, igy az o fizetesebol joval tobb jut az o gyerekeire (nem ram es nem az en gyerekeimre), mint azelott barmikor. Azok meg pumpoljak rendesen ot es nekik is minden KELL.

2019. febr. 8. 22:37
 23/30 anonim ***** válasza:
52%
De most mi van? Jó helyen járok? Ha nő lenne a kérdező, már megkapta volna, hogy igenis kuss, ne szóljon bele, mindig a gyerek az első, blabla.
2019. febr. 8. 22:50
 24/30 anonim ***** válasza:
61%
Szánalmas csaj, egyáltalán nem ismeri a pénz értéket, más egy egész életet dolgozik annyi pénzért, amit ő ajándékba kap, nem vagyok rá irigy egyáltalán, nem erről van szó, de mi az hogy ő ezt elvárja, mi az hogy ő ezt magától értetődőnek veszi? Elég szar nevelést kapott, nem azért mert ezeket megkapja, hanem azért ahogyan az egészhez hozzááll.
2019. febr. 8. 23:12
 25/30 anonim ***** válasza:
34%
Sok mindent nem tudsz tenni, ez egy fogyatekos gyoker csaj 😅 I feel sorry for you man.
2019. febr. 8. 23:45
 26/30 anonim ***** válasza:
27%
Én is kaptam lakást Budapesten, újépítésű, mostani értéke 30+ millió és 100x jobb befektetés mint egy kertesház. Könnyebben kiadod/eladod, főleg hogy bent van a városban, ahol egyébként nincsenek kertesházak, csak lakások. Ergo ha házad van, a külkerületben élsz, és ez szintén rontja a kiadás esélyeit. (Most egyetemista szemszögből nézem). Kertesházat 30-40 millióból max vidéken veszel, vagy ha Budespesten az olyan is. Visszatérve a lakásomra: nem csak nekem lett véve, ugyanis az egyetemet nem otthon végeztem, addig ki volt adva a lakás. A szüleimnek meg mindig hálás leszek emiatt, jócskán megkönnyítették az életemet, úgyhogy én teljes mértékben megértem a szóbanforgó lányt. Amíg te nem tejelsz, valóban semmi közöd nincs semmihez. Szomorú, de ez van.
2019. febr. 9. 11:31
 27/30 anonim ***** válasza:
41%
26-os, mondjuk 2013-ig, kb. 12 milláért (Pesten lakást venni) nem volt olyan nagy cucc azért. "Kicsit" más a nagyságrend most, 30-40 milláért. Nem tudom, a kishölgy anyja multimilliomos-e, de egyáltalán nem életszerű, hogy csak úgy leakasztunk 40 millát a gyereknek lakásra.
2019. febr. 9. 15:58
 28/30 anonim ***** válasza:
56%

26

Van aközött különbség hogy valaki kap valamit vagy kiköveteli mert neki az JÁR.

2019. febr. 9. 20:46
 29/30 anonim ***** válasza:
Úgy tűnik a kérdező eltűnt mert jött a felismerés a nevelt lánya miatt...és t.kön szúrta magát.
2019. febr. 10. 15:42
 30/30 anonim ***** válasza:

Miért szólsz bele? Talán a te pénzedet költik?

Azért, mert te csóró kolis voltál, mindenki szívjon, mint te?

2019. febr. 11. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!