Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi az, hogy "én ebbe ne...

Mi az, hogy "én ebbe ne szóljak bele", meg "lehet innen menni, ha nem tetszik"? Egy elkényeztetett gyerek hogy mond ilyeneket?

Figyelt kérdés

A feleségemnek a lányával egyre több a gond, olyanokat mond, mint a fent írtak. Most autót kap éppen a feleségemtől és a nagyszülőktől, én pedig szóvá tettem, hogy mégis fenntartani miből fogja. Rám se nézett, annyit vetett oda, hogy én azzal ne törődjek, majd akkor lesz beleszólásom, ha én fizetem. Idén érettségizik, egyetemre megy, de hogy neki lakás KELL. És ezt a feleségem teljesen természetesnek veszi, hogy a gyereknek 30-40 millióért néznek lakást. Én kollégiumban húztam le több évet, és még azt a pénzt is nehezen fogadtam el, amit apámék adtak, ha hazalátogattam. Nemhogy többtízmilliót bármiféle teljesítmény nélkül. Ő meg ezt magától értetődőnek veszi, meg hogy egyedi kanapét és konyhabútort akar, meg ilyen olyan kikötései vannak. Szóval hiába kap annyiért egy lakást, amennyiből más már kertesházat vesz, még a berendezést is elvárja. Komolyan, minden nap van valami.

Amiért más mondjuk fél-1 évet dolgozik (felnőttként, akár több diplomával), azt ő simán megkapja, mintha csak egy tábla csokit kérne. Kicsinek is ilyen volt, de akkor ez kimerült abban, hogy 5 évesen telefont kapott, vagy hogy egyszerre kapott görkorit és rollert, stb. De ahogy nőtt, az igényei egyre nagyobbak. 13-14 évesen még jó volt a plázás tornacipő, most Bécsig megy az anyjával cipőért, meg nyakláncért, aki csak vállat von, hogy hát mit csináljon, ha ezt kéri karácsonyra. Teljesen tanácstalan vagyok, hogy nyithatnám fel a feleségem szemét, hogy ez így mennyire nem jó.

2019. febr. 8. 18:31
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
52%
és azokat nem sajnálod 11, akiknek ilyeneket mondnak? 'hogy "én ebbe ne szóljak bele", meg "lehet innen menni, ha nem tetszik" ' Itt ugyanis ez a probléma. Ha a nejnek és a lány apjának van pénze, vegye. De megalázni nem kéne egy embert.. Kérdező, van amikor egyedül lenni sokkal jobb, mint rossz kapcsolatban lenni.
2019. febr. 8. 19:22
 12/30 anonim ***** válasza:
15%
Kár a gőzért, egy szokásos kamu kérdésen agyaltok.
2019. febr. 8. 19:28
 13/30 anonim ***** válasza:
73%

Én is ugyanúgy megvenném a lányomnak. Úgy tűnik anyagilag nem jelent problémát. Ez esetben bocsánat, de miért ne a lányra költse a pénzt? Mégis ki másért kéne dolgozni?

Az oké, hogy el van kényeztetve, de azért ez nem főben járó bűn.

A helyedben tényleg nem szólnék bele, nem a te lányod és ha jól sejtem nem is a te pénzed.

Akkor meg mi bajod van?

2019. febr. 8. 19:34
 14/30 anonim ***** válasza:
17%
Lehet hogy nem az ő lánya meg az ő pénze, DE egy felnőtt embert csak kéne kicsit tisztelni. Elég gáz hogy anyuka eltűri hogy így beszéljen a kedvesével. Ezért baj hogy el van kényeztetve, mert azt hiszi hogy neki mindig mindent lehet akárkivel szemben
2019. febr. 8. 19:36
 15/30 anonim ***** válasza:
67%
Tudod 12-es, kettőn áll a vásár. Ha a kedves kérdező nem szekálná a lányt, nem próbálna izmozni, a saját dolgával és a feleségével törődne, akkor szépen élnének egymás mellett. És 15-ös nem, nem kéne egy felnőttet kicsit sem tisztelni, csak azért mert felnőtt. A tiszteletet ki kell érdemelni, mindenkinek. Azzal hogy a kérdező játssza az agyát, okoskodik és irigykedik, nem igazán halad jó úton efelé.
2019. febr. 8. 19:52
 16/30 anonim ***** válasza:
29%
"hozott" gyerekkel sokszor ez a helyzet.
2019. febr. 8. 19:59
 17/30 anonim ***** válasza:
49%
"Neki te nem vagy senkije, csak az anyja csávója." Az anyja FÉRJE, vagyis CSALÁDTAG. Bírom az ilyeneket, amíg leadja a fizetését családtag, de utána kuss, mert már nem családtag...
2019. febr. 8. 20:45
 18/30 anonim ***** válasza:
18%
Hú de lepontozott valaki, Mi van, fél hogy nem tolnak a segge alá mindent, mert egy CSALÁDTAG megvétózza hogy még több pénzzel tömjék érdemtelenül?
2019. febr. 8. 21:19
 19/30 anonim ***** válasza:
66%
Teljesen felesleges s nem is fogod tudni felnyitni a feleséged szemét, hisz ő maga rontotta ezt el s nem értékeli a dolgokat....!! Addig míg nem te vakulsz meg azért, hogy elszórhassák ne vessz össze feleslegesen velük :) Inkább vetess egy jakuzzit a teraszra s abból nézd, hogy szórják a könnyen jött jóvét🙄🙄😂😂🍾🍾🍾🍾
2019. febr. 8. 21:59
 20/30 anonim ***** válasza:
40%
Ezért nem javaslom h csorok pénzesekkel álljanak össze..
2019. febr. 8. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!