Anyukák! Ti hallgatnátok a gyerekeitekre, ha mindkettő azért könyörögne, hogy festessétek be a hajatokat, mert az őszülésetek nem tetszik nekik?
Engem, amikor óvodás voltam, kicsúfoltak a többiek, mert egyedül az én anyukámnak volt őszes a haja. Sírtam miatta, anya pedig vett hajfestéket.
Ma már, felnőtt fejjel eszembe sem jutna ilyenre kérni, hiszen az ő dolga, az ő döntése, saját magának legyen jó. Meg hát mostanra már tudom, hogy az én anyukám egy jó tíz évvel idősebb volt minden óvodástársam anyukájánál, de mit tudhattam/érthettem én azt akkor :)
Szerintem ezt neked kell eldöntened. Ha neked tetszik és ki vagy vele békülve, akkor hagyd meg és ne festesd be. Ha pedig nem tetszik és már neked is megfordult a fejedben, hogy befesteted, akkor tedd meg.
Nekem még nem őszül a hajam hála istennek...de ha egyszer fog, akkor 1000%, hogy be fogom festetni. Én még nem találkoztam olyannal, akinek jól állt volna az ősz haj és szépen őszült volna. A többségnek foltos, sárgás és szerintem borzasztóan öregít....nagyon kevesek lehetnek olyan szerencsések, hogy tényleg jól mutasson rajtuk. Egyébként már anyukámnak is őszül a haja, ő is festi. Szokta is tőlünk kérdezi, hogy szerintünk már látszik-e vagy még nem és mi is szoktunk szólni, hogy most már ideje lenne befesteni neki, mert már látszik. Neki is csak egy-két helyen őszül a haja, ezért foltos, fakó, kopottas....nagyon csúnya és őt is öregíti, úgyhogy ő is szívesen festi, úgy sokkal szebb, élettel telibb, fényesebb a haja és fiatalítja.
Én "felnőtt gyerek" vagyok, de nem kérném ilyenre anyukámat. Szerintem mindenkinek magának kell tetszenie elsősorban, meg nyiván a párjának. Nem tartom cikinek, ha valaki őszül, teljesen természetes, sőt nagyon szépen is tud kinézni:)
Úgy gondolom, azt döntsd el, neked hogy tetszik jobban:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!