Miért várják el tőlem a szüleim hogy főzzek?
20 éves (L) vagyok egyetemista aki otthon lakik. Az időm és energiám nagy része azzal megy el hogy egyetemre járok és dolgozok hogy fizetni tudjam a magam költségeit és a tandíjam. Ugye most a vizsga időszakban többet voltam otthon. És valahányszor nem volt ebéd csinálva a szüleim az én fejemet baszták le hogy miért nem főztem holott nem is tudok. Oké egy tésztát még csak megtudok főzni vagy valamit olajba de nyers hússal nem tudok mit kezdeni. És apukám szerint szégyen hogy egy 20 éves lány nem tud főzni magára...
Szerintem az egész felháborító, nyilván szeretnék főzni de nincs aki tanítson, vagy nincs hozzá hozzávaló...
Nyilván nem állok neki ehetetlen maszlagokat csinálni...
20 évesen én sem tudtam főzni. Semmit. 25 évesen költöztem elmotthonról, akkor kezdtem el.
Most (45) sokszor és szívesen főzök. Nem maradtál le semmiről.
Egyszerű dolgokat kezdj el főzni amiket ismersz és szeretsz.
Rengeteg recept van a neten, olvass keresgélj.
Ennyi idősen már illene főzni tudni
Nem is értem mi ez a baromság, hogy “illene” tudni?? Már miért illene? Ez baromira nem illemkerdes! Ha valaki akar főzni, akkor főz, ha nem, hát nem, de nehogy már kényszerből főzzön, meg azért mert elvileg illik.. Náluk sem volt sohasem divat, hogy anyu mellett állunk és kuktáskodunk, ha valamivel próbálkoztunk volna is, jött és inkább megcsinálta őt, mert imádott főzni és tisztaságmaniad volt, ha egy szem morzsa volt bárhol, már ment takarítani, hogy jaj kosz van. De őszintén nem is éreztem nagy vágyat arra, hogy főzzek, pláne nem akkor, amikor vizsgaidőszak közepén voltam és azt se tudtam hogy és mit tanuljak, hogy a végére érjek + még dolgoztam is.
Nekem az meg egyáltalán nem ment, hogy neten kutakodjak receptek százai között, ahol kb mindenhol kicsit másképp van leírva az etel elkészítése és próbálkozzak valami ehető kotyvasztani belőle, se erzekem, se kedvem nem volt hozzá. Előbb allok neki kitakarítani az egesz hazat, semmint főzzek valamit. Mai napig nem nagyon tudok főzni, persze valamit összedobok, ha nagyon muszáj, de mint akinek a fogat húzzák. Ez egyáltalán nem illem kérdés! Nálunk a férjem főz és ez minket egyáltalán nem zavar, nálunk így vannak felosztva a feladatok. Ő főz, néha mos, elpakolja a ruhákat, én pedig porszivozok, port törlök, felmosok, mosok, teregetek stb. Szóval nem kell egyből a kérdező fejét venni, nem mindenki szeret főzni és nincs ezzel semmi baj.
"Miért várják el tőlem a szüleim hogy főzzek?"
Hát, talán mert otthon laksz, mert lány vagy és mert már 20 éves, elvileg felnőtt....
Nem kellenek a kifogások és nem kell hozzá tanár sem, se szülő, hanem pl. csak egy alkalmazás az okostelefonodra, ahol böngészheted a recepteket.
Olvasni és szöveget értelmezni feltételezem, hogy tudsz, ha egyetemista vagy, szóval már csak a lustaságodat kell legyőznöd valahogy és menni fog! :)
Nyilván nem fog minden elsőre sikerülni, de ha olvasni tudsz, akkor tényleg nem nagy kunszt a főzés és szerintem tényleg ciki egy nőnek, ha nem tud főzni, szóval apudnak igaza van, bármilyen fájdalmas is szembenézned az igazsággal!
Vannak gyorsan elkészíthető kaják, annyi időt meg a vécén is eltölt az ember és amúgy sem árt néha egy kis szünet a tanulásban. Jó kajálás után meg sokkal jobban megy majd és a főzés kikapcsol.
Ha szeretnél főzni, akkor kezdj neki és ne háborogj! ;)
Szerintem meg csak félsz az ismeretlentől, de ez természetes dolog és az első alkalom után el fog múlni!
Azért a konyhát ne gyújtsd fel! :)
Én drukkolok neked, hajrá!!
Osszefoglalva
Oriascsecsemo vagy
Eletkeptelen
Lehet kesobb eletkeptelen diplomaval aki magarol nem tud gondoskodni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!