Mit főzzek? Hétvégén jönnek a szüleim, a szülinapunk lesz. Talán valami tepsis, sütős kaja?
Az oldalas az jó ötlet tepsis krumplival az nagyon finii
Meg süssél mellé valamilyen sütit, ha tudsz.
Én hústekercset javasolnék. Karaj kiklopfolva, bele töltelék: zsemle áztatva, nyers tojás és főtt kemény főtt tojás is összeaprítva, csirkemáj (előtte meg kell főzni, vagy hagymás olajon megsütni), esetleg gomba. Fűszerek: só, bors, delikát, petrezselyemzöld ízlés szerint. A masszát belerakod a hús szeletbe és összetekered. Ezután betekered bacon szeletekkel. Ha simul tökéletes össze, fogpiszkálóval tudod rögzíteni, amit ha megsült könnyen ki tudsz belőle húzni.
Tepsibe rakod szépen sorba. Kis olajjal meglocsolod és kevés vizet öntesz alá. Kb. 45-50 percig 200 fokon alufóliával letakarva párolod, hogy puhuljon a hús, majd leveszed róla a fóliát és megint kb. 45 percig pirosra sütöd. (Mielőtt teljesen kész, előtte 10-15 perccel meg lehet szórni egy kis reszelt sajttal is, szépen rápirul) Isteni kaja. Majd ennek a zsírjába sütheted a krumplit. Közepes burgonyákat 4 hasábba vágsz és ebben az olajban szép pirosra sütöd. Remélem én is adtam egy ötletet, vagy esetleg másnak is. :)
Én decemberben készítettem, nálunk is családi ebéd volt. Szüleim, anyósomék, sógoromék. Nagy sikere volt.
Tepsis húsos burgonya
Nagyítás!
Elkészítési ideje: 55-60 perc
#
# Hozzávalók 3-4 személyre:
# 1 csipet KNORR Pörkölt Rafinéria
# 1 tasak KNORR Sajtszósz Rafinéria
# 1 csipet kömény
# 1 csipet bors
# 1 db só
# 15 dkg reszelt sajt
# 2 dkg sütőmargarin
# 2,5 dl tej
# 1 fej vöröshagyma
# 1 pohár tejföl
# 50 dkg burgonya
# 50 dkg sertéscomb
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, majd rátesszük a kockákra vágott húst, kicsit megpirítjuk. Kevés vízzel felengedjük, hogy éppen ellepje, majd fűszerezzük. Amikor félig kész, hozzáadjuk a KNORR Pörkölt Rafinériát és készre főzzük. Közben a szeletekre vágott krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Tűzálló tálba rétegezzük. A sajtszószt a tasakon leírtak szerint elkészítjük, majd a telföllel elkeverjük, és az egészet a tetejére öntjük, reszelt sajttal megszórjuk. 175 fokon kb. 25 perc alatt pirosra sütjük.
Szia!
Van egy tuti receptem, nagyon fini, és nem lehet elrontani. :)
Kb. 50 dkg csirkemellet vékonyan szelve be kell áztatni fokhagymás tejbe, kb. egy órát állni hagyni.
Egy kisebb tepsit bélelj ki baconszalonnával.
Erre kerül a tejből kivett és lecsöpögtetett, majd lisztben megforgatott csirkemell.
Reszelj rá almát (héját vágd le, kb. 2-3db kell hozzá), majd füstölt sajttal fedd be.
Kend meg tejföllel, szórd meg szerecsendióval. Végül bacon szeletekkel takard be.
Mehet az előmelegített sütőbe, kb. 30-40 perc alatt megsül.
Köretnek krumplipüré vagy steak burgonya illik hozzá.
Ez tényleg olyan recept amit képtelenség elrontani, és igazán finom!
Ha kipróbálod, sok sikert hozzá és jó étvágyat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!