Mit főzzek 8 férfinak? Hétvégén munkások jönnek hozzánk, egyszerű, gyorsan elkészíthető ételek érdekelnének.
egy kondér pörkölt, bele krumpli és tarhonya.valamilyen savanyú és kész.
csak el ne álmosodjanak utána :))
én most a hétvégén csináltam először krumpli-tarhonya kombóval, hát valami fantasztikus jó lett.azt hittem ez tipikus bográcsos kaja, de gázon is tökéletes volt.
a krumplit akkor tettem bele, amikor a hús pár puha volt, hogy ne máljon a szét. a tarhonyát külön lepírítva hagyományosan csinálta, hogy ne szívja föl az összes szaftot, és legvégén tettem bele.nálunk is kovászos uborka volt hozzá.
ja és lapockából csináltam.
üdv.
13,13-as vagyok!
Ha két nap, akkor az egyik nap a pörkölt, de akkor ne krumplival, hanem nokedlivel.
Másik nap leves (húsleves, vagy csontleves sok zöldséggel stb.) és valami sülthús pl. oldalas, vagy bőrös malac-sült törtkrumplival, savanyúval.
De lehet: raguleves + rakott krumpli sok kolbásszal, tojással. Vagy a leves után rántott szelet + köret.
Vagy: bableves füstölt csülökkel + túróslepény (ha szeretik)
én is gulyáslevest vagy babgulyást készítenék jó sűrűn mindenfélével kenyérrel-jól is laknak vele
mögé töpörtyűs, sajtos, szezámmgos rudak vagy pogácsa
vagy pedig almáspite, tepsiben sült palacsinta, nudli, valamilyen gyümölcsös kevert pitét csinálnék
másnapra pedig marhapörköltet nokedlival vagy rizzsel hozzá uborkasaláta vagy kovászos uborka
meggyes-barackos pitével
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!