Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért várják el tőlem a...

Miért várják el tőlem a szüleim hogy főzzek?

Figyelt kérdés

20 éves (L) vagyok egyetemista aki otthon lakik. Az időm és energiám nagy része azzal megy el hogy egyetemre járok és dolgozok hogy fizetni tudjam a magam költségeit és a tandíjam. Ugye most a vizsga időszakban többet voltam otthon. És valahányszor nem volt ebéd csinálva a szüleim az én fejemet baszták le hogy miért nem főztem holott nem is tudok. Oké egy tésztát még csak megtudok főzni vagy valamit olajba de nyers hússal nem tudok mit kezdeni. És apukám szerint szégyen hogy egy 20 éves lány nem tud főzni magára...

Szerintem az egész felháborító, nyilván szeretnék főzni de nincs aki tanítson, vagy nincs hozzá hozzávaló...

Nyilván nem állok neki ehetetlen maszlagokat csinálni...

2019. febr. 6. 18:44
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
71%
Ne haragudj meg, de illene tudnod valamit főzni. A 10 éves lányom érdeklődő és nagyon sokmindent tud, bár egyenlőre csak figyel, de amit lehet már odaengedem. Te a duplája vagy (20 éves) mégis itt siránkozol, miközben tényleg mindent megtalálsz a neten. Jézusom, hová megy ez a világ :D
2019. febr. 6. 19:03
 12/34 anonim ***** válasza:
79%
Aki olvasni tud, az főzni is tud.
2019. febr. 6. 19:04
 13/34 anonim ***** válasza:
71%
Megértem,hogy fáradt vagy, de szerintem igazuk van. Valahil el kell kezdeni. Nézz recepteket, próbálkozz. Amúgy ha gyereked lesz akkor sem fogsz főzni mert nem tanítottak! Ha anyud vagy valaki főz állj oda nézni, kérdez. Ennyi.
2019. febr. 6. 19:07
 14/34 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem pedig nincsen olyan, hogy illik vagy sem... Én azt gondolom, hogy ez egyrészt függ az adott helyzettől, szükségtől, érdeklődéstől és igényektől. Például én úgy nőttem fel a nővéremmel együtt, hogy mindkettőnk életéből kimaradt ez az "anya mellett kuktáskodtam" szakasz, minket sem tanított főzni soha senki, sőt. Ha esetleg próbálkoztunk, akkor az volt a vége, hogy kikapták a kezünkből a fakanalat, mert anyukám imádott főzni és nem bírta, ha más ügyetlenkedik a konyhájában. Akkor kezdtünk el főzni, amikor mi úgy éreztük, hogy jó lenne és úgymond rávitt minket a szükség, viszont egyetemista korunkban mi is max. az ilyen tészta-zacskósleves vonalon mozogtunk. Engem egyszerűen ez soha nem érdekelt, nem vonzott, sőt a mai napig inkább egy felesleges nyűg a főzés. Nincs is hozzá érzékem, mert azért elég nagy különbség van aközött, hogy kinyitsz egy szakácskönyvet és követed a leírt instrukciókat és aközött, hogy érzed az ízeket, a harmóniát, állagokat stb. Valamint nekem tökéletesen megfelelt az éttermi kaja, mert fényévekkel jobb volt, mint, amit én kotyvasztottam és sokkal könnyebb, gyorsabb, egyszerűbb is volt.
2019. febr. 6. 19:22
 15/34 anonim ***** válasza:
74%
Senki sem úgy született, hogy tudott főzni. Valamikor elkell kezdeni, a neten rengeteg receptet találsz. Gyakorolni, próbálkozni kell! Megfogod te is tanulni.
2019. febr. 6. 19:25
 16/34 anonim ***** válasza:
33%

Nagyon gaz

Egyetem kozben nyers hus problema ?

Ugye ez vicc?

2019. febr. 6. 19:32
 17/34 anonim ***** válasza:
51%
35 leszek,de én se tudok nagyon főzni,nem is érdekel.De a közeljövőben meg kell tanulnom.De mondjuk nem vizsga időszakban kellene a kérdezőt főzni zavarni.
2019. febr. 6. 19:33
 18/34 anonim ***** válasza:
81%

20 evesen, ferfi letemre es net nelkul is sikerult annyira fozni hogy valtozatosan taplalkozzak.

Es nem tanitottak, hanem magamtol lestem el anyumtol.

Teged eddig kitiltottak a konyhabol vagy mi?

2019. febr. 6. 21:09
 19/34 anonim ***** válasza:
85%

Én se tudok főzni, csak nagyon alap kajákat, de szerintem annyiból igaza van a szüleidnek, hogy ha épp nem jársz suliba és egész nap otthon vagy, valamit csak összedobhatnál.

Pl. egy brokkolikrémlevest bárki meg tud szerintem csinálni, vagy mondjuk egy egy sütőben sült csirkemellet fűszersóval, meg csinálsz hozzá valami egyszerűbb köretet, pl. kukoricasalátát, rizset, karfiolpürét..

2019. febr. 6. 21:13
 20/34 anonim ***** válasza:
61%
12 éves korom óta tudok főzni ,persze kezdetben nem ment nekem sem minden ,nem kérdeztem anyukámtól csak néztem azt amit csinált, 20 evésen talán már tényleg ideje lenne legalább megpróbáld, az most oke hogy othon vagy esetleg anyud főz, de mi lesz később? Ha elköltözöl? Ezen is ideje lenne gondolkodnod, egy 20 éves lánytól nem kellene már elvárni,ő kellene csinálja magától,hússal nem tudod mit kezdj de ha készen eléd teszik akkor már tudod igaz? Még kell próbálni!A legkönnyebb a nemtudom.
2019. febr. 6. 21:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!