A szüleim csak ezzel nehezítik az életem, hátráltatnak?
Hát ez így kicsit kevés info a szüleidről, meg nem tudjuk, te hogyan viselkedsz velük szemben. De sajnos eléggé energiavámpírnak tűnnek. Gondolom nem örülnek, hogy önállósodni akarsz, saját döntéseket hozni. Sok szülőnek ez ijesztő.
A terveid, amiket elleneztek, így ránézésre teljesen normális, sőt szuper ötletnek tűnnek. Így szerintem nem tehetsz mást, próbálj megbocsátani nekik, és szépen tenni, amit jónak látsz.
Amúgy hidd el, nem te vagy az egyetlen, akinek ilyen típusú szülei vannak, szóval megértem, hogy nehéz ez. De nem szabad hagyni, hogy visszafogjanak.
Az nagyon rossz, ha lehülyéznek. Az én szüleim is ilyenek. Bármit teszek, hülye vagyok. (Amúgy 130 iq-m van, lassan a 3. diplomám meglesz és több nyelven beszélek... de biztos hülye vagyok).
A lényeg, nem szabad hagyni, hogy bárki minősítsen. A szüleid se, senki. Ha meg tudják értelmesen indokolni, miért nem támogatják a döntéseidet, akkor hallgasd végig őket és próbáld megfontolni, hátha valami okosság kijön belőle. De ha csak vagdalkoznak, akkor ne törődj velük.
Szomorú.:(
Az a megoldás, hogy ha már majd nem érzed szükségét annak, hogy biztassanak, helyeseljenek. Csak dönts egyedül, nem kell a beleegyezésük.
Szidod oket de nyakukon elsz eltartanak.
Tovabbtanulast minol fizeted?
Legy halas vagy lepj le
Nem egészen egyértelmü a kérdésed.
MEnnyi idös vagy?
Hol laksz, ki tart el?
Ugyanis ha még iskolába jársz és a szüleiddel élsz, akkor érthetö, ha nem tetszik nekik, hogy fölösleges dolgokra költesz sok pénzt (NEM az egyetemre gondolok, az az egyetlen normális ötleted), miközben ök tartanak el.
Ha azonban külön lakásban élsz, dolgozol és teljes mértékben ellátod magad, akkor nem kell nekik elmondani, mit veszel és mennyiért, akkor uyganis tényleg nincs közük hozzá
Miért kéne 18 évesen beleadnia a közösbe???
18 évesen örüljön, ha tud magának venni egy pár zoknit, ne legyetek már röhejesek.
Ha meg a saját lábára akar állni, annak csak örülni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!