Egyetemisták! Titeket milyen összeggel támogatnak havonta a szülők? Van félretéve pénz a jövőtökre, hogy tudjatok majd lakást/házat venni? Esetleg vettek is nektek?
A 14-es válaszoló vagyok. Elárulja valaki, miért lettem lepontozva?:D
Mert támogatnak rendesen, és hó végén nem számolgatnom kell, hogy mennyiért vehetek még kaját, vagy hogy nem luxusként tartom számon a mozit? Vagy mert a szüleim megkönnyítik az életemet, és nem dolgozni zavarnak 19 évesen? Állítjátok, hogy ti aztán nem vagytok irigyek, meg hogy hú de jó emberek lettetek, mert dolgoznotok kellett mindenért. Aha, hát látszik. :D
Az indulasomat tamogattak sok penzzel, tozsdei tanfolyamokra es kepzesekre jartam, rengeteg online volt ezekbol meg gimnaziumi eveim alatt. Egyetem elso eveben alltak a megelhetesemet (alberlet, etkezes stb..). Masodik evre sikerült az egyetem mellett osszeszedni annyi penzt kereskedessel, hogy vehessek egy kisebb hazat (Kecskemet). De ehhez rengeteg ido es munka kellett, mar gimnazium mellett is.
Jelenleg egyetem mellett csinalom a tozsdet, van felreteve nemi penz, a megelhetest saját penzbol biztositom.
Nagyon kockazatos volt es tisztaban is voltam vele, a szukseges toket en magam kerestem meg nyári munka alatt.
Sziasztok
Látom ez a kérdés nagyon darázsfészekbe nyúlás.
A véleményem a kérdésben, hogy egy egyetemistának adott esetben már nem feltétlenül kell a szüleitől függnie. Természetesen sokkal egyszerűbb ha nem kell a főiskola/egyetem mellett még dolgoznia is a ddiáknak.
A szülőkhöz szólva pedig azt tudom mondani, hogy nem az a fontos, hogy mennyi pénzt tudnak/akarnak adni a gyermekeiknek, hanem milyen pénzügyi szokásokat adnak át neki.
Engem a szüleim a lehetőségeikhez képest támogattak, kaptam is tőlük egy kis induló támogatást. Viszont az már az én érdektelenségem/tudatalanságom számlájára írható, hogy ebből egy autóhitel önerejét finanszíroztam.
Amennyiben nehezebb helyzetből érkezel, akkor célszerű minél korábban a saját érdekedben megtanulni a pénz helyes kezelését, mert nagyon sok példa mutatja, hogy lehet akár milliós havi fizetésekből is luxus nyomorban hónapról - hónapra élni.
Anyánál lakhatok, idáig ingyen, viszont ettől a hónaptól már kér 30k-t. Időnként vesz nekem dolgokat, ha kel, orvost fizeti, de ez se törvényszerű. Apa múlt hónapig küldött rendszeres gyerektartást (sokáig 50, majd 25k), illetve időnként azon felül is kaptam tőle 50-100k-t, ahogy épp érezte.
Egyáltalán nincs félretett pénzem, mindig csak annyi diákmunkát vállaltam, hogy a mindennapi kiadásokat, ruhákat, hobbikat, gyógyszereket finanszírozni tudjam.
Lakást nem tudnánk miből venni. Volt egy külön bankszámla nagyon régen, amit azért nyitottak, hogy oda gyűjtsenek nekem pénzt 18 éves koromig, de azt egy szorult helyzet miatt kénytelenek voltak felszámolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!