Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért látni olyan kevés...

Miért látni olyan kevés boldog édesapát?

Figyelt kérdés

Akárhányszor elmegyek egy játszótér, vagy játszóház előtt vagy csak az utcán, boltban látok egy apukát aki gyerekeivel van, még sosem láttam hogy az arcán büszkeség, boldogság elégedettség volna.

Legtöbbször amolyan "hol vagyok, mi történt, mit csinálok?" fejet vágnak, mint aki felébredt egy házibuli után és rájött hogy közben csinált pár gyereket.

Amikor a feleségével megy akkor meg az látszik hogy a felesége a domináns, ő meg kullog utána mint egy öreg menhelyi kutya.

Van hogy közben a feleségük meg boldognak látszik de van mikor neki is ugyanez az értetlen fej látszik.

2018. dec. 4. 08:09
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
71%
Azért,mert az okos ember más kárán tanul,a hülye a sajátján...
2018. dec. 4. 15:20
 22/32 mantis religiosa ***** válasza:
100%
Helyesen: más kárán tanul az okos, sajátján az ostoba, és azon sem a hülye.
2018. dec. 4. 20:23
 23/32 anonim ***** válasza:
70%
Mert felkell nőniük, es már nem dughatnak mindenfelé szabadon. Vagyis azt hiszik, akikben van egy kis emberség. Persze nagyrésze megteszi.
2018. dec. 4. 21:33
 24/32 anonim ***** válasza:
Szerintem mindkét szülőnél látható ez a fajta fej... sőt, az a ritka, ha nem látható... a nagyszülőknél viszont többnyire tényleg látni azt a fajta boldogságot, odafigyelést, aggódó szeretetet, amiről írsz.
2018. dec. 6. 13:10
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Játékboltban dolgozom és igaz :D

Jó persze van kivétel de a gyerekkel bejövő apukák olyan 80%-a tényleg ilyen "ó basszus csak nemjünk már haza" arccal jön :)

2018. dec. 7. 07:35
 26/32 Yoda m. ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Most aztán kaptál pro és kontra válaszokat bőven... Hogy mi is az igazság?

Nos, olyan nincs. Minden válaszadó a saját szemszögéből ítéli meg a látottakat. A legközelebb az áll a valósághoz, aki a legtöbbféle szituációban találkozott már ilyen vásárolgató apukákkal, anyukákkal és családdal. És rutinból már nem érzelmi alapon ítél meg egy viselkedést, hanem pusztán statisztikai alapon.

Ami viszont érdekesebb, hogy Téged mi motivált, amiért ilyen figyelmesen vizsgálódsz, amikor csak teheted... Mert csak halkan jegyzem meg, ezt igen kevesen teszik. Legtöbben csak akkor figyelnek ilyenekre, amikor már vagy elcsattan egy pofon (a gyerek felé), vagy hangoskodás, vagy valami "rendkívüli" esemény szem és fültanújává válik...

Amit a válaszadók megírtak, mindnek igaza van, mindenik véleménynek van létalapja, gyakorlata.

Az ERŐ legyen Veletek!

2018. dec. 7. 21:04
 27/32 Cakkcakk válasza:
18%
Azért ne erőszakoljuk meg a biológiát, ne várjuk hogy egy pasi anyuka legyen. Alapvetően a nő feladata az utódgondozás, erre van nerendezkedve a szervezetünk és persze hogy igyekszünk dominánsan viselkedni, ennek is megvan a maga szedepe a társas viselkedésben. Az apáknak nem igazán boldogság az ilyesfajta tevékenység. Mármint a nyilvános, más embefek előtt megjátszott apa szerep. Otthon persze apukák, szeretik a gyereküket, játszanak velük (nálunk nagy kedvenc a birkózás ês az ordítva kergetőzés), de a boldba az én pasim is kutya fejet vág, én meg dirigálok, hogy haladjunk, ne unja meg a gyerek a vásárlást, ne okozzon kárt. Ha megértjük az alapvetō biológiai jellemzőinket, már is lesz magyarázat, nem a konfliktust kell keresni, hanem az okokat. Engem inkább az szokott zavarni ha egy apuka gügyög, meg cukiskodik a gyerekével. Borzasztóan természetellenes. Általában kényszerből csinálják mert azt hiszik ez a helyes, de annyira látszik hogy kényszeres, nem szívből jön (nem is jöhet, mert az apáknak nem ez a szerepe a családban).
2018. dec. 7. 23:30
 28/32 Yoda m. ***** válasza:
25%

"...ne várjuk hogy egy pasi anyuka legyen." Ez oké, de mi van akkor, ha az anyuka nem áll a helyzete magaslatán. Úgy értem, hogy anya létére nem eléggé az. És azt a pasi is észreveszi, s megpróbálja kezelni, tehát anya helyett is anyáskodik... Mert hogy ilyen is létezik.

"Engem inkább az szokott zavarni..." Ne hagyd magad zavarba ejteni! Ezt nem a gügyögő apuka teszi veled, hanem Te teszed önmagaddal, hogy "zavarba" jössz... zavarba esel, mert hogy zavar... Megjegyzem, ha egy anyuka gügyög a picinyéhez, az dettó ugyanaz... természetellenes.

"Általában kényszerből csinálják..." Igen, lehet mondani... de azt is lehet mondani, hogy azért csinálják, mert hogy fogalmuk sincsen, mit és hogyan kéne csinálniuk. Senki meg nem tanította nekik. Nekem sem. Persze, hogy szerepet játszanak. Mindenki azt játszik. Az anyukák is. Csak ugye vannak a szívből jövő szerepek, meg vannak az "ész", vagy inkább "ego" diktálta szerepek. Na, ez utóbbi az, amiről beszélsz, kedves Cakkcakk.

De azért azt látni kell, hogy ma már nem lehet oly élesen elkülöníteni a szerepeket, hogy melyik apa és melyik anya szerep. Pont a női emancipáció, egyenrangúságra való törekvés zúzza szét és integrálja ki az anyai és apai szerepek közti alapvető hagyományokra épülő különbséget. Én megértem ezt az női princípium elnyomása elleni küzdelmet, de vegyük már észre (ahogy mondják) állandóan átesünk a ló túloldalára. Valahogy olyan baromi nehéz megtalálni az arany középutat... de főleg itt a Kárpát medencében.

Napjainkban több olyan család is van, ahol anyuka keres majd kétszer annyit, mint apuka. No, erre mondom én azt: ez előny is meg nem is. De, hogy mi az előnye és miért van ugyanannyi hátránya is... ezt mindenki maga fejtse meg.

Az ERŐ legyen Veletek!

2018. dec. 9. 03:19
 29/32 anonim ***** válasza:
59%

"Alapvetően a nő feladata az utódgondozás, erre van nerendezkedve a szervezetünk "

Nem, ez marhaság. A FÉRFIAK vannak arra berendezkedve hogy cselédnek használják a nőket, és rájuk hárítsanak minden gondot. A normális felállás az utódok közös gondozása. Az már már kérdés hogy a az egoistább férfiak-vagyis jelentős részük nem társként, hanem gondoznivaló gyermekként funkcionál egy kapcsolatban is.

2018. dec. 9. 08:21
 30/32 anonim ***** válasza:
53%

"Engem inkább az szokott zavarni ha egy apuka gügyög, meg cukiskodik a gyerekével. Borzasztóan természetellenes."

Sajnálom,hogy neked csak bunkó férfi ismerőseid vannak,valószínűleg ebből vontad le ezeket a következtetéseket.

Az elveid elég maradiak...

2018. dec. 9. 09:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!