Hogy legyek így boldog?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy bár nem vagyunk szegények , mert apukám jól keres , de anyukámról ezt nem igazán lehet elmondani.

Apukám Pesten dolgozik , így anyukámmal vagyunk 3-an testvérek , legjobban az anyagiak bántják őt, és az ő szülei nyomorúsága . Sajnos úgy fogja fel , hogy amit ő keres abból kell megélnie , miközben apukánk mellettünk van..

Nagyon nehéz boldog, kiegyensúlyozott életet élni . Ti mit tudtok tanácsolni , hogyan kezeljem a helyzetet , hogy minél kevésbé fusztráljon? 17 éves vagyok , kéttannyelvű gimnáziumba járok, fontos a tanulás és emellett sportolok mert nem vagyok megelégedve magammal , fontos számomra a lelki nyugalom , de az itthoni dolgok teljesen kikészítenek.

2018. ápr. 8. 10:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
27%
Jól csinálod, ignoráld ezt a toxic hozzáállást. Te legyél más!
2018. ápr. 8. 10:50
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Ezt nem tudom értelmezni. Mi az, hogy amit ő keres, abból kell megélnie? Apukád nem ad bele a háztartásba? A nagyszülők támogatása egy nagycsaládba már valószínűleg nem fér bele, de egy kis alkalmi segítségről a szüleidnek kell megegyezniük.
2018. ápr. 8. 10:54
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Tehát anyukád tart el titeket. Persze hogy nehéz neki anyagilag. És hogy mit tegyél? Ne fújj anyukádra, apád eszét kellne helyre tenni hogy három gyerek után mi a fenéért van külön kasszán van a neje...
2018. ápr. 8. 11:20
 4/11 anonim ***** válasza:
77%
Utolsó: kiírt külön kasszáról? Ez csak az anyuka fejében lévö zavar, nem pedig az apa ragaszkorik ehhez - legalább is a kérdés alapján!
2018. ápr. 8. 11:28
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
Már amennyit a kérdező tud róla. de hogy az anyja miért nem mer az apjával közös kasszán lenni.. Láttam én éppen elég megalázott nőt, akire a férje egy fillért sem költ, és sorozatosan érezteti vele hogy örüljön, hogy a gyerekekre ad valamennyit...
2018. ápr. 8. 11:32
 6/11 A kérdező kommentje:

Pont ezaz hogy apukám nagyon is támogat minket mindenben!! Csak anyukám nem becsüli , ma pl ilyet mondott hogy neki miért kéne kérnie apától pénzt, mért nem ad magától.. Szerintem ez nagyon szánalmas

A legnagyobb gond anyámmal hogy mivel apa fent dolgozik és hétvégén van csak otthon, így ő azt hiszi magára van hagyva és mindent egyedül akar, de állandóan síránkozik hogy neki senki sem segít , miközben nem is fogadja el a segítséget..

2018. ápr. 8. 12:32
 7/11 anonim ***** válasza:
25%
Szerintem térjünk erre vissza amikor háromgyerekes, rosszul kereső anyuka leszel, aki egész héten egyedül viszi a háztartást, gyereknevelést és bár elvileg van pénze a családnak, de azt felnőtt ember létére kérnie kell.
2018. ápr. 8. 12:44
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Bakker, tizenhét évesen már fel kellne mérned apád milyen meglázott helyzetbe kényszerítette anyukádat.. de ahhoz húzol akinek több a pénze mi? ALAP lenne hogy anyukádnak ne kelljen pénzt kérni apádtól. Miért koldulna?
2018. ápr. 8. 12:49
 9/11 anonim ***** válasza:
Nagyonis jogos, hogy mért kell neki pénzt kérnie? Egy család, egy háztartás vagytok, nyilvánvalóan apádnak magától, illetve a kettőjük megbeszélése alapján kellene a fizetése nagy részét beadnia a közösbe, nem külön kérésre. És valóban nagyon nehéz egy felnőttként 3 gyerekkel hétköznap társ nélkül vezetni a háztartást. Nektek segíteni kellene, ki, amit tud, te 17 évesen már mindent: bevásárolni, postára menni, takarítani, mosni, legalább magadra vasalni, esetleg ha van kedved, néha valamit főzni. És anyukáddal beszélgetni. Mindjárt jobban fogja érezni magát. És ettől te is.
2018. ápr. 8. 13:45
 10/11 A kérdező kommentje:

Utolsó

Ezeket mind meg is teszem

2018. ápr. 8. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!