Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért látni olyan kevés...

Miért látni olyan kevés boldog édesapát?

Figyelt kérdés

Akárhányszor elmegyek egy játszótér, vagy játszóház előtt vagy csak az utcán, boltban látok egy apukát aki gyerekeivel van, még sosem láttam hogy az arcán büszkeség, boldogság elégedettség volna.

Legtöbbször amolyan "hol vagyok, mi történt, mit csinálok?" fejet vágnak, mint aki felébredt egy házibuli után és rájött hogy közben csinált pár gyereket.

Amikor a feleségével megy akkor meg az látszik hogy a felesége a domináns, ő meg kullog utána mint egy öreg menhelyi kutya.

Van hogy közben a feleségük meg boldognak látszik de van mikor neki is ugyanez az értetlen fej látszik.

2018. dec. 4. 08:09
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
91%

A legtöbb ember nem boldog arckifejezéssel mászkál az utcán. Nemcsak az apukák, az anyukák sem, sőt azok sem, akik nem is szülők.

És ugyanúgy van, sőt, szerintem több is, hogy a férfi a domináns.

2018. dec. 4. 08:57
 12/32 anonim ***** válasza:
74%

Hopp, mindjárt témánál vagyunk és elszabadul a pokol: volt itt egy olyan mondat, hogy persze mert apuka dolgozik és fáradt, azért olyan amilyen.

Nekem nincs gyerekem de a családban vagy egy rakás gyerek. És bizony anyuka nem épp a tévé előtt feküdt otthon délutánig, amíg apu megszakadt a szénlapátolásban.

Számos olyan kollégám van aki a munkahelyén "pihen". Csak egy feladatra kell koncentrálnia de abban sem kell megszakadni mert nem űrhajót építünk a NASA-nak, lehet értelmes kommunikációt folytatni felnőtt emberekkel. Nem szaladgál sehol egy gyerek aki épp hisztis vagy fáradt vagy fáj valamije, vagy ezek kombinációja. Van aki már haza sem megy szívesen mert folyton áll a bál valamiért.

Szóval ez a "apu keresi a nagy lóvét míg anyu lófszt sem csinál" azért nem ennyire egyszerű.

2018. dec. 4. 09:04
 13/32 anonim ***** válasza:
85%

"volt itt egy olyan mondat, hogy persze mert apuka dolgozik és fáradt, azért olyan amilyen."

Igen, én írtam, hogy apuka fáradt, de csak ennyit, se többet, se kevesebbet. Sem azt nem írtam, hogy kizárólag a munkája miatt fáradt, sem azt, hogy anyuka nem fáradt.

A kérdező konkrétan az apukákra tért ki, én meg konkrétan arra, hogy a gyerekes lét lehet nagyon kimerítő, az apukáknak is. Főleg ha ők is kiveszik a részüket a gyerek(ek) gondozásából. Na, ezt így külön nem írtam le, nem gondoltam, hogy fontos lesz külön hangsúlyoznom.

Szóval az anyukák nincsenek kizárva a fáradtak csoportjából.

Nem gondoltam volna, hogy egy rövidebb hozzászólásomat ennyire könnyű lesz félreérteni, plusz jelentéstartalommal felruházni. (Mondjuk állítólag a pletyka is így terjed.)

2018. dec. 4. 09:14
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Én sem mászkálok téli vigyorral mindig az utcán!
2018. dec. 4. 09:18
 15/32 anonim ***** válasza:
85%
14 jó válasz. Összegezzük: mindenki fáradt, szomorú, leterhelt, gondokkal terhelt, ideges és elégedetlen. De közben - talán védekezésképp - alszunk. Szegény gyerekek. Az apukák talán nem tudják annyira félretenni a súlyt a gyerekkel való foglalkozás közben, ami ránk emberekre nehezedik, a modern világban, ahol bármikor eszkalálódhat egy-egy lokális mérges helyzet
2018. dec. 4. 09:23
 16/32 anonim ***** válasza:
34%

Nem tudom, a te környezetedben ez miért általános.

Én boldog kispapákat látok.

2018. dec. 4. 09:43
 17/32 anonim ***** válasza:
59%
Érdekes, én soha nem tapasztaltam ilyet, pedig alaposan szoktam megfigyelni az embereket.
2018. dec. 4. 10:14
 18/32 anonim ***** válasza:
57%
Mert 10ből 9 férfi nem akar házasodni, gyereket vállalni.
2018. dec. 4. 11:29
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

"Összegezzük: mindenki fáradt, szomorú, leterhelt, gondokkal terhelt, ideges és elégedetlen."

Nem tudom, lehet, én csak azt látom, hogy szülőnek lenni fárasztó is lehet.

2018. dec. 4. 11:32
 20/32 anonim ***** válasza:
59%

Nekem most harmincas nőismerőseim panaszkodtak, de tényleg vagy 3-4 nő, hogy nem bírják tovább a gyerekekkel és kiégtek. Gondolom az apáknál is hasonló. Kialvatlanság az eleve nagyon rossz hosszú távon.

"Amikor a feleségével megy akkor meg az látszik hogy a felesége a domináns, ő meg kullog utána mint egy öreg menhelyi kutya." ez tényleg elég átlátszó...már ne is haragudj.

2018. dec. 4. 13:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!