Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen helyzetben mit tehetnék...

Ilyen helyzetben mit tehetnék ha nem vagyok boldog?

Figyelt kérdés

Régebben tapasztaltam magamon hogyha a szüleim hozzámszólnak ideges leszek szinte mindenért.Egy ideig elmúlt aztán most újra ezt érzem.Semmi kedvem nincsen a szüleim társaságához pedig nem utálom őket.Hosszú hónapok óta szinte folyamatosan próbálkozom a fiúknál, hiába keresem őket több helyen, legyen az bárhol nem jövök be senkinek sem és eddig próbálkoztam, mostmár nagyon rosszul esik hogy nem sikerül, mert úgy érzem hogyha lenne egy normális fiúval egy jó kapcsolatom akkor életvidám lennék és az lenne minden boldogságom.Még csak 16 éves vagyok tudom hogy még ráérek, de én nagyon szerettem volna magam mellé valakit, csak nem jött össze és már elegem van hogy folyton keresgélek és van aki elhiteti velem de nem lesz belőle semmi.Nem nyávogni jöttem és nem is azért hogy megsajnáljon valaki, csak tényleg úgy érzem hogy nem találom a helyem a világban.

Tavaly elkezdtem cukrászatot tanulni és évet is kellett ismételnem, már akkor gondolkodtam hogy tényleg ezt szeretném-e és sajnos idén már egyáltalán nem érdekel a cukrászat, egyáltalán nem szeretném ezt csinálni és az a baj hogy ez egy 5 éves suli és 5 évet kell kibírnom mivel szeretnék érettségit mert szinte csak úgy találok munkát majd.Lehetőségem,nincs átmenni másik szakra másik iskolába mert 2-es tanulmányi eredménnyel nem vesznek fel sehová ahová.Én a zenét szeretem nagyon, azzal szeretnék foglalkozni mert nagyon imádom, de abból nem lehet megélni ha csak nem csinálok valamit nagyon jól.Nem szeretnék eltölteni itt 5 évet mivel engem nem köt le a cukrászat és nem érdekel.De anya meg azt mondta hogy mostmár itt maradok 5 évig.Nekem ez nagy szenvedés.Mit csináljak? 16/L

Hasznos válaszokat szeretnék kapni.

2017. nov. 17. 20:48
 1/2 anonim válasza:
Szerintem ha már elkezdted akkor csináld végig, jobb elöbb túl lenni a sulin még ha kicsit szenvedés is. Maximum majd nem cukrászattal fogsz foglalkozni de, az érettségi legyen meg. Ami meg a fiúkat illeti, biztos találsz majd egyet. Sok sikert! :)
2017. nov. 18. 00:52
 2/2 anonim válasza:

Szerintem az lenne a jó stratégia ebben a helyzetben, hogy elkezdesz tanulni.

Igen, most kettesed van. Szar érzés rossz jegyet kapni, és egyáltalán nem motiváló.

Viszont ha ráveszed magad, hogy elkezdj tanulni, és mondjuk bejön egy-két jobb jegy, sokkal nagyobb motivációd lesz arra, hogy tanulj. Én ezt tapasztalatból mondom, baromi jó érzés látni a munkád eredményét. Igaz, baromi nehéz motivációt találni, ha azt mondod, kettes az átlagod, de amint belefektetsz egy kis energiát ebbe, hajtani fogja magát a dolog és egyre jobb leszel. (Figyelj órákon, elég hasznos tud lenni.)

Ha jobb tanulmányi eredményed van, ezáltal jobb kedved lesz, anyukádéknak szívesen újságolod majd, hogy mizu van a suliban, és így jobb lesz a kapcsolatotok, sőt, akár még a suliváltáson is elkezdhettek gondolkodni, hogy azt csináld, amit szeretnél. Akár egy olyan iskolában, ami általános, és nincsenek orientált osztályok, hogy szabadidődben foglalkozhass a zenével, de érettségid is meglegyen.

Na. Fiúk. Lol.:D

Őszintén, szerintem minél többet keresel valakit, akivel boldog lehetsz, annál krvára nehezebben fog összejönni. Viszont ha boldog vagy, és azt csinálod, amit szeretnél, sokkal jobban érzed majd magad, és jobb lesz a kisugárzásod is, ergo - jobb esélyeid lesznek.

16 évesen még baromi sokat ki lehet hozni az életedből, csak vedd rá magad a változtatásra.

Ez legalábbis az én ötletem lenne egy ilyen helyzetre.

Plusz keresnék valami hobbit, ami feltölt, amíg kibírom a cukrásziskola azon részét, amitől nem menekülhetek meg.

Szurkolok, hajráá:DD

2017. nov. 18. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!