Mit tehetnék ebben a helyzetben?
Sziasztok.
Édesanyámmal nem túl jó a kapcsolatom. 5 hónap múlva leszek 19 éves, de már évek óta, körülbelül a kamasz korom kezdete óta fenn áll ez a problémánk, ami kb. 12 évesen indult.
Az első és legnagyobb problémája a barátom. Nem tudja elfogadni, vagy legalábbis normális kezelni a helyzetet. Már 3 éve együtt vagyunk. Tudom, még bármi megtörténhet, de a kölcsönös tiszteletet elvárnám anyától, ha a barátom is megadja neki. Akármiben segít boldogan, háztartásban, vásárlás, takarítás, akármi. És addig jó minden. De 1 nap múlva már mindennek lehordja szegényt.
A másik, hogy csúnyán kifejezve, állandóan b*szogat, hogy nem segítek neki, hálátlan, gusztustalan, tiszteletlen vagyok vele. Akármit is teszek, soha sem tudok megfelelni eléggé. Nem tetszik neki a tanulásom, ha másképp festem ki magam az sem, öltözködés, akármi. Persze hogy erre megharagszom, hogy már szinte a szemembe röhög hogy hogy nézek ki.
És természetesen arra hivatkozik, hogy amióta a barátommal vagyok, azóta vagyok vele ilyen. De ez koránt sem igaz. Előtte a barátnőimmel nem volt megelégedve, akkor azok számítottak úgymond bűnbaknak.
Sajnos nagyon nehéz így felnőni, h akármit teszek nem jó, megbánt, majd utána ő van felháborodva. A barátomat meg nem neki kell szeretni, csak jólesne, ha nem hibáztatná mindig és sértegetné.
Én sem rajta vezetem le, pedig nekem is vannak rossz napjaim meg problémáim.
57 évesen gondolni való lenne, hogy nem a gyereket bántom mert neki rossz valami
Mit tehetnél?
Vagy megszoksz vagy megszöksz.
19 éves vagy. Próbálj meg együtt élni ezzel, és ha a barátod kevesebbet menne hozzátok a feszültség is enyhülne. Találkozzatok máshol, ne otthon.
Ha ez nem megy, akkor tessék összeköltözni a barátoddal valahol máshol. Elköltözöl, és már nincs is gond, legalábbis anyád részéről
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!