Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ebben a helyzetben mit tehetnék?

Ebben a helyzetben mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Én egy 20 éves srác vagyok. Jelenleg egy tanyán élek a szüleimmel. Anyám vese beteg, 1 hónapja lábát törte. Apám idős, 2 hete szintén lábát törte.

A tanya amiben lakunk távol van mindentől. Infrastruktúra = a 0-val. Nincsen használható buszközlekedés, nincsen vezetékes gáz, nincsen használható internet, víz ihatatlan, bolt, gyógyszertár posta, orvos nincsen. A tanya 250 méterre található az aszfaltos úttól, a bevezető dűlő út esőben sáros, járhatatlan. Maga a tanya is dűlésben. Ezen felül van kb. 30 állat (sertés, baromfi, kutya, stb.) aminek a felszámolását már megkezdtem (eddig nem sok sikerrel).

A szüleimet gondozni kellene, de én van hogy reggel 6-kor elmegyek és este 7-8-ra érek haza. Házi gondozás meg az infrastruktúrális hiányosság miatt szintén nem megoldott. Hétvégente meg rengeteg dolog szakad rám, szinte sosincs idő pihenni ami miatt hétközben állandóan fáradt vagyok.

Továbbá nincsenek barátaim, barátnőm, mert itt a környékben nincsen túl sok ember akikkel lehetne bármit is kezdeni (alig laknak itt, többségük idős).

Most lehet, hogy lenne olyan lehetőség, hogy albérletbe lehetne menni egyik faluba aminek jó az infrastruktúrája (10 percenként jár busz, 25-30 megás net potom összegért, 5 bolt is lenne a közelben, házi gondozók 2x is ránéznek a betegekre illetve központjuk is van a közelben ahova el lehet járni), de apám nem akar bemenni oda, ugráltatni szeretne, azt szeretné, ha kiszolgálnám mindenben őt (szállítgassam kocsival, etessem az állatait, járjak be bevásárolni vhova, stb. stb.) és hagyjam ott az iskolát, éljünk boldogan a tanyán a mocsokban a semmi közepén.

Mit tehetnék? Esetleg van e jogi módja, mondjuk gondokság vagy bármi?

2015. márc. 7. 10:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Bemész a településre ahová területileg tartozol. Ott bemész az önkormányzatra, és a szociális ügyintézőnek elmondod a problémádat. Ő biztosan megtudja mondani, hogy milyen lehetőségeid vannak, illetve kihez kell fordulnod segítségért. Nálunk is van tanyasi terület, és oda is kiviszik az ebédet az önkormányzati idősek napközi otthonából, lehet tőlük kérni ápolási segítséget is.
2015. márc. 7. 10:50
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az illetékes önkormányzatnál lehet kérni házi ápolási segítséget.
2015. márc. 7. 10:52
 3/7 A kérdező kommentje:

Nah igen...

Ott már el van indítva a folyamat. Ők intéznék az albérletet, de nem lesz belőle semmi, ha a szüleim nem akarják.

A területileg illetékes önkormányzat 20 km-re található és nem tudják megoldani a kijárást ide.

4/7 A kérdező kommentje:
2. Én nem akarok tovább egy tanyán élni!
 5/7 anonim ***** válasza:
57%
Patthelyzet, de fugg, hogy a szuleid mennyire magatehetetlenek. Ha felepulnek es eltudjak latni magukat akkor nyugodtan elkoltozhetsz, heti 1-2 alkalommal elmesz hozzajuk es viszel amit kernek. Ha magatehetetlenek akkor valaszthatsz, vagy ott maradsz es gondozod oket, de lemondasz minden mas tervedrol, vagy elmesz es fogadsz hozzajuk bejaros apolot. Te pedig eled az eletedet. Sokan csinalnak igy, nem kell miatta szegyenkezned. Sot vannak akik le se sz.ar.jak a szuleiket. Ha egyedul maradnak elobb-utobb rajonnek, hogy ez igy nem lesz jo nekik. De mivel oregek makacsabbak mint egy dacos haromeves.
2015. márc. 7. 12:27
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia Krisztián! (Dorka voltam)
2015. márc. 7. 15:50
 7/7 anonim ***** válasza:

A probléma nem ott van.

Rendszeresen hallom,hogy öregek,akiket beköltöztetnek valahova,rövid időn belül belehalnak egészségesen is a változásba.Még úgy is,ha maguk is akarták már.

Persze előbb utóbb úgyis meg kell halni,de azért jobb ha nem egy költözés idézi elő.

Nem lehet valakit odaköltöztetni hozzájuk?

2015. márc. 17. 04:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!