Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy beszéljem le az anyámat...

Hogy beszéljem le az anyámat a válásról? Mit csináljak, hogy befejezze ezt a viselkedést?

Figyelt kérdés

Válni akar, merthogy megismerkedett valakivel, és ő "szerelmes"... Ez mind szép, és jó, csakhogy apa mellett is ugyanilyen volt. 2-3 havonta rájött ez, hogy ő szabad akar lenni. Végül apának elege lett, 5 éves koromban elváltak. Anyának már a válás alatt megvolt a mostani nevelőapám. Szeretem őt, mert nagyon rendes, mindigis a lányaként kezelt, ráadásul nagyon türelmes ember.

Lett időközben két közös gyerekük, ők most 6 évesek.

Anya a múlt héten mondta el nekem, hogy válni akar, merthogy megismerkedett valakivel és sokkal jobban vágyik rá, mint a férjére. Nem akarom megbántani, de ő sem lesz már fiatalabb. 44 éves, és igaz, hogy szép nő, jól tartja magát, de ez már nem az a kor, mikor az ember elindul magának férjet fogni. Ráadásul sosem dolgozott, és hiába mondja, hogy majd a férje a váláskor úgyis kifizeti a ház felét, az a pénz is elfogy egyszer. Főleg, ahogy ő költekezik. Megnéztem a pasi profiljait, tipikusan az az ember, aki nem marad sokáig egy nő mellett. Pózol félmeztelenül tengerparton, autóban, rengeteg bulizós kép van. Vagy egy 10-essel fiatalabb anyámnál. Az ilyen típus nem lesz hirtelen otthonülő, aki vigyáz a gyerekekre, meg viszi őket ide-oda, ameddig anya barátnőzik, vagy tornázni megy.

Lehet azzal jön, hogy az ő döntése, ő élete. Csak tudom, hogy amikor kiderül, hogy mégsem happy ending lesz, akkor hozzám fog jönni sírva, és nekem kell megoldani a gondját, baját. Ráadásul a lányok is iskolába mennek szeptembertől, nem hiszem, hogy arra van szükségük, hogy ide-oda rángassa őket.

2018. nov. 12. 09:52
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
34%

Szerintem 44 évesen még igenis lehet szerelmes az ember, és nem kell a következő 20-30 évét egy olyan házasságban leélni, ahol már nem szeretik egymást.

Az más kérdés, hogy anyukád hogyan fog megélni, és hogy valóban egy normális embert talált-e.

Ne beszéld le. De világíts rá, hogy semmi sincs ingyen, és aki még sose dolgozott, annak nem lesz könnyű boldogulnia. Bár nem igazán értem, hogy miért jó, ha valaki pl. csak a pénz miatt marad a házastársával.

2018. nov. 12. 12:17
 12/24 anonim ***** válasza:
76%
Anyukád tett valamit abba a házba, hogy váláskor megkapja a felét?
2018. nov. 12. 12:37
 13/24 anonim ***** válasza:
80%
Ha egy nő megismerkedik valakivel, akire "jobban vágyik", mint a saját férjére, akkor az a házasság bizony rossz, akármit is mondasz te külső szemlélőként. Aki szereti a párját, az őrá vágyik, nem pedig olyan emberre, akivel csak úgy megismerkedett idő közben. Anyukád már nem szereti a férjét, ezért tudott másba beleszeretni. A válás nem a másik pasi miatt van, hanem azért, mert már nem szeretik egymást a férjével.
2018. nov. 12. 12:51
 14/24 anonim ***** válasza:
79%

Kedves kérdező, nagyon hasonló helyzetben vagyok, mint te, 22 évesen. A következő dolgokat tudom tanácsolni neked:

1) Racionalizáld, hogy a szüleid házasságáért és a válás elkerülése érdekében nem tehetsz semmit. Ez anyád hülye döntése, ő az, akinek dolgoznia kellene a kapcsolatán, ő az, akinek rá kellene jönnie, hogy ez így nem jó, ő az, akinek gondolnia kéne a gyerekeire, de ha ez benne nincs meg, akkor azért te sem tudsz mit tenni. És ez egyáltalán nem a te hibád.

2) Azt viszont megmondhatod anyádnak, hogy ha ez az egész dolog befuccsok, akkor hozzád nem költözhet be. A testvéreidet támogathatod, mert ők elszenvedői az egésznek, de anyád felnőtt ember, tessék viselni a döntései következményeit.

3) Apropó határok: anyád 23 évvel ezelőtt egy gyereket szült, nem pszichológust. És lehet, hogy már nem vagy gyerek, még mindig nem kötelességed a pszichológusának lenned. Ha neked akarja elsírni a baját, finoman tereld abba az irányba, hogy ha neki kell pszichológus, keressen magának egyet.

4) Most akinek obban szüksége van rád, az a tesóid. Próbálj meg kicsit többet együtt lenni velük, nem kell nagy dologra gondolni, többet játszani, vagy elmenni valahová, ilyesmi. Emlékezni fognak rá, hogy volt, akire számíthattak.

5) Ne felejtsd el, hogy ez a dolog téged is megvisel. És attól még, hogy felnőtt vagy, ez teljesen jogos. Nyugodtan beszélj róla, és kérj segítséget. Mondd el ismerősöknek, barátoknak, olvass a témáról, vonj be szakembert, ha kell.

Amúgy ha szükséged van arra, hogy beszélgess valakivel, aki hasonló szituban van, küldj privátot. A felasználónevemet meg ignoráld, 9 éve csináltam ezt a fiókot, és hülye voltam. :D

2018. nov. 12. 13:29
 15/24 anonim ***** válasza:
60%

Anyád sohasem dolgozott, és "főállásban" még öregségére is a pasasokat hajtja.

Viszont a 3 gyerekért cserébe kormányunk megjutalmazza, élethosszig tartó adómentességgel.

Meg is érdemli az ilyen dolgos/gondos szülőanya.

2018. nov. 12. 14:03
 16/24 anonim ***** válasza:
76%

"egy 10-essel fiatalabb anyámnál"

Anyádnál kapuzárási pánik van és bukik a fiatal pipi... akarom mondani kakashusira.

(Ha már a hentesáruknál tartunk, akkor pontosabb a kakas-kolbász megnevezés.)

:)

2018. nov. 12. 14:08
 17/24 anonim ***** válasza:
81%

Anyad az a tipikus ember akire raillik a "kutya is jo dolgaban veszik meg" kozmondas.

Es ha egesz eleteben csak eltartott volt, megis milyen haz fele lenne az ove? Foleg ha a ferje jogasz, nem fogja magat hagyni hogy csobe huzzak.

Hagyni kell hogy essen pofara, csak utanna te meg ne sajnald es hagyd hogy oldja meg a bajait egyedul.

2018. nov. 12. 17:42
 18/24 anonim ***** válasza:
90%
Hajára kenheti az adómentességet, ha nincs keresete, kedves utolsó előtti.
2018. nov. 12. 17:44
 19/24 anonim ***** válasza:
52%

Ha a nevelőapuka ügyvéd a nő semmit sem kap a házból. A házasság során megszerzett közös vagyon osztódik a bevételek arányában.

Nagyon remémelem, hogy egyszer ugyanazt kapja, amit ő tett másokkal. Hogy v......dhet valakinek ennyire, mikor eltartják, bevállalták gyerekkel, nem bántalmazzák.

Pici gyerekeket tesz lelki sérültté, csak mert jól aláp.rköl 5-6 évente valaki.

Más rendes nőket megcsalnak, összevernek naponta. Ez meg, nem tudom Ő-vel illetni nem azzal foglalkozik, hogyan indítsa el a gyerekeit az életben, hanem hogy jól meg legyen koppintva. Ez az életcélja.

Nélküle is meg lesz mindenetek. Most Titeket is semmibe vesz.

Ilyen példa egy gyereknek sem kell.

Én ráadnám a kabátot, és zsebébe hajtanám kinyomtatta az itteni hozzászólásokat.

És hozzátenném:

Pápá mami. Remélem egyszer rendesen megszívod. Kijárna neked.

Csak az a komoly, hogy az ilyen nőknek aztán nulla lelkiismeret furdalása nincs ám a gyerekei vagy más miatt.

Felháborodtam 🙄🤪

2018. nov. 12. 17:48
 20/24 anonim ***** válasza:
80%
Mond meg, hogy csináljon amit akar, ha nincs hova mennie majd, gyerekeket kapja az apuka és kész. Neked sem kell befogadnod. Amúgy az állapot, hogy sose dolgozott? Miből lesz nyugdíja? Majd a gyerekei tartják el?
2018. nov. 12. 19:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!