Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Máshol is próbálták már a...

Máshol is próbálták már a szülők "kitenni" a gyereküket otthonról? Miért érzem magamat tehernek otthon?

Figyelt kérdés

Nem drasztikusan, hogy elmúltál 18, menj amerre látsz, és nem is úgy, hogy 30 évesen is mamahotelezik az ember.

19 éves vagyok, jövőre érettségizem, főzök, mosok, takarítok, és diákmunkát vállalok. Van egy barátom, akit csak azért nem vittem még haza, mert a szüleim nem kíváncsiak rá... ezt így megmondták. Ők fáradtak, van saját életük, mindig van valami kifogás, hogy miért nem. Ennek az lett az eredménye, hogy állandóan a barátomnál vagyok, a szüleim "űznek" oda. Nem hiányzom nekik. Egész nyáron kb. alig voltam otthon, ők mégsem voltak emiatt szívbajosak. Ők utazgatnak, meg dolgoznak, meg felújítanak, és ha velük akarok lenni, az a válaszuk, hogy miért nem a saját korosztályommal lógok és hogy milyen ciki a szülőkkel nyaralni/sportolni/sétálni. Be is avattak, hogy érettségi ajándék gyanánt kapok tőlük egy lakást, amibe majd a barátommal összeköltözhetek.

Nem lehúzni akarom a szüleimet, de látok nálam idősebbeket is, akiknél nem az volt, hogy elmúltak 18 évesek/egyetemre mentek, és onnantól kezdve le se tojták a szülőket, hanem megváltozott a kapcsolatuk, és egy barátibb, bizalmasabb viszonyuk lett.

Azért nem értem, mert sosem voltak ilyen "passzoljukleagyereketéselvezzükazéletet"-típusú emberek. Mindenhová vittek engem is, sosem vigyázott rám nagyszülő, se bébiszitter, mindig megoldották. Nagyon jó gyerekkorom volt, bejártuk az országot, többször voltunk külföldön.

2018. okt. 28. 10:55
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/76 anonim ***** válasza:
Azt hiszed ha másképp írod ki a kérdést akkor más választ kapsz ?
2018. nov. 1. 05:56
 72/76 anonim ***** válasza:

Sok részletben különbözik a két történet.egyikben lakást kapsz érettségi végén és sokat vittek ,foglalkoztak veled.

Másikban erők nincs szó .

2018. nov. 1. 06:03
 73/76 Gabóca Kabóca ***** válasza:
93%
De jó...annak akinek lakást vesznek a szülei.Az enyémek nem vettek se érettségi ajándéknak se a 2 unoka születése örömére.Amikor pedig a gyerekeimmel hozzájuk kellett költöznöm állandóan az orrom alá dörgölték hogy náluk lakom.Végre van munkám talán egy év és elköltözhetek tőlük...Ha hiányzik a szülőknek az önálló életük megértem.Nekem is hiányzik.
2018. nov. 1. 09:55
 74/76 anonim ***** válasza:
63%
Így a másik kérdést is olvasva, én már vinnélek orvoshoz. Te nem vagy normális.
2018. nov. 1. 14:24
 75/76 anonim ***** válasza:
58%
Nagyon nem jol latod a dolgot. Tudod mekkora dolog az h kapsz egy lakast en a hajamat teptem volna oromomben meg h vegre nincsenek velem az ősök a magam ura leszek.Alig vartam h kirepuljek pedig nem volt rossz sorom mindent megkaptam otthon ugy volt h 21 evesen lakasom is lesz de anyuek elvaltak s a project ki lett lőve de alig vartam h albim legyen s eljek a sajat ritmusomba.Hidd el ha agyon feltetenek minden lepesedet figyelve az lenne a rossz. Siman orulnod kene mas egy eleten at kuporgat hitelekbe veri magat h legyen ol a feje felett. Igazuk van kapsz egy kecot nolj fel s tartsatok el magatokat a pasiddal. Vagy mi kell még? Fizessek a rezsidet megelhetesedet. Ott van most melletted egy eleteros pasi aki a lakasodba fog koltozni tartson el vagy biztositsa veled egyutt a kozos eleteteket.Szepen leerettsegizel s jarod az utadat. Orisai ajandekot kapsz azt hiszem ez a legnagyobb dolog amit egy szulo tehet a gyermekeert. Igazuk van ne haragudj 20 evesen ne akarj a nyakukon logni mint egy oriascsecsemo biztositanak mindent az eleted elinditasahoz tehat nincs okod panaszra.
2018. nov. 2. 23:51
 76/76 anonim ***** válasza:
Van aki meg pont ilyen szulokrol almodik, akik elinditjak az eletben aztan nem ulnek a nyakan. Hidd el az is nagyon rossz tud lenni ha radtelepednek.
2018. nov. 22. 09:22
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!