Nem felháborító?! Egyes anyák megszülik otthon gyereküket/direkt/ és azt hiszik jól cselekedtek.
Szerintem is felháborító de már nagyon sok ilyen kérdés volt itt,csak a véletlenen múlik ilyenkor hogy nem történik baj.
Én soha nem tudnám megbocsájtani magamnak ha az én butaságom és csőlátásom miatt halna meg a gyermekem.
Az a véleményem, hogy ha régen dédanyáink meg tudták szülni otthon, akkor a mai nők is megtudnák
ja kivéve,aki belehalt a szülésbe ,volt bőven,anya és gyerek is
Veszélyes és kész!Ez tény!
Nem hiszem el h nem lehet kibírni 3 napot a kórházban!
Én a császárral kibírtam 7et is.
Az a "felháborító" hogy egyes emberek miken képesek felháborodni! Nem gondolod,hogy ostobaság?
Bár butaságnak tartom,hogy ilyenen felháborodsz,mert egy ismeretlen nő miatt akadtál ki,közöd annyi hozzá,mint nekem hozzád! ennek ellenére leírom a véleményem magáról az otthon szülésről! Nem a cikkről,mert nem az én dolgom ítélkezni!- szerintem senkinek nincs joga erre!
Baj bármikor történhet! Kórházi esetekről is hallani,ahol a baba nem élte túl,vagy az anyuka nem élte túl a szülést.
Nálunk a kórházban-sőt sok helyen- csak a szülésznő van jelen.Ha bármi történik,hosszú percek múlnak el,mire az,aki segíthet,oda ér!
Nos,miről is beszélünk?
Mindazonáltal megjegyzem,hogy jómagam sem szülnék itthon direkt!Annak ellenére,amit a hozzánk közel fekvő kórházról leírtam,magam is szakavatott kezekben,felszerelt intézményben érzem magam biztonságban- jóllehet,jól nem érzem magam,mert idegen,mert a szülés nem háborítatlan,de ott még így is kisebb annak a kockázata,hogy balul süljön el a szülés.
Szia!
Többször írtam már ehhez a témához, és olvastam kommenteket. Tudod itt az a baj, h az otthonszülés "hívei" elfogultak, sok esetben tényleg olyan, h az Ő kényelmük a fontos. Mi az h "nem olyanok a szülésznők"? Dehogyisnem.Teszik , amit kell.
Nekem az első szülésem magzatvízelfolyással indult, hagytak 5-6 óráig, hátha beindulnak a fájások...amik sajnos nem indultak, így oxit kaptam. A szülés beindult, tágultam is rendesen, csak amire a babát ki kellett nyomni kiderült, h beletekeredett a zsinórba :( Sajnos műtőbe már nem lehetett tolni, kint volt a feje búbja, csak tovább nem ment. A doki (ügyeletes) nagyon kímért, szinte rideg volt velem, de akkor úgy összekapta magát, 101%osan rám meg a babára koncentrált, vákummal ,de végül egészséges babát szültem.
Ha otthon tekerededik bele a zsinórba....Na, abba nem is gondolok bele....
És igen, régen is otthon szültek a nők, aztán vagy megmaradtak, vagy nem, vagy megmaradt a baba vagy nem. Egyik nagymamámnak pl. 8 gyereke lett volna, de csak 7 lett....és nem ő volt az egyetlen... Ez benne van a pakliban, meg a kórházban is vannak műhibák? persze. De az otthonszülések veszélyesek jelen feltételekkel, h semmi külső segítség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!