Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem felháborító?! Egyes anyák...

Nem felháborító?! Egyes anyák megszülik otthon gyereküket/direkt/ és azt hiszik jól cselekedtek.

Figyelt kérdés
Olvastam egy hölgy blogját az otthonszülésről. [link] felháborítónak találom azt,amit írt,és azt,hogy úgy tesz,mint aki jól végezte dolgát.Tudom,a kórházban sem fényes minden.Nekem azért lett császárom,mert nem voltak képesek adni egy kis nyamvadt oxitocint,nem figyeltek ránk kellőképpen.Leesett a lányom szívhangja.Fogadott orvosom volt,amiket mondok mind ő tette velem.De ő,és az orvos team mentette meg a lányom életét is egyben.Nem volt 10 percünk,mert "nincs messze a kórház,beérünk ha gond van."2 perc alatt hajtották végre a műtétet,és úgy rohantak velem,mintha versenyfutás lenne.2 percünk volt.És,nem azért,hogy mondjak valamit,de a bába nem tud otthon császárt végre hajtani.A szívhangot SEM tudja olyan jól figyelni,otthonról.Ha valami probléma akad?Beszorul a baba stb. Akkor mi van?Az utolsó szülésénél még szülésznő sem volt!Mi a véleményetek úgy általában?
2012. okt. 6. 16:23
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
82%
Tudod a Hollandoknál eleve úgy élnek az emberek, hogy a szülés az élet része, nem betegség, nem tragédia, nem életveszély stb. Ha kórházba is mégy, akkor sem tartanak ott napokat, mert nincs értelme. Megszülsz, elvagy pár órát és csók. Itt meg, úristen, jaj terhes??? Szül??? Veszély, borzalom, elakad, vége, belehal, elvérzik, máshogy nem is lehet, csak indítsuk, gyorsítsuk, hátra fekszik, láb szét, vág, kiszed, majd ezután a borzalom után napokat maradni tessék. Leginkább azért, mert ha nem maradsz eleget, nem kap utánad annyi lét a kórház.
2012. okt. 10. 04:26
 42/46 anonim ***** válasza:
41%

Én leírtam a saját példámat (# 16), amikor előre nem látható komplikáció lépett fel, és hiába lett volna 10 percre a kórház, nem lett volna elég... Jól le is pontoztak, pedig valóban megtörtént.

Azt írjátok, hogy a komplikációmentes szülés le tud zajlódni otthon... ez igaz. Csakhogy nem tudhatja senki, hogy kinél fog fellépni váratlan komplikáció, olyan, ami azonnali műtétet igényel. A nők nem azért szülnek kórházban, mert otthon nem tudnának. Hanem azért, hogy amikor 100-ból egy esetben fellép egy váratlan esemény, akkor be lehessen avatkozni, mégpedig azonnal!

Leírtam azt is, hogy ismerek olyan kórházat, ahol pártolják a háborítatlan szülést, komplikációmentes esetekben. Azt is lepontozták.

Azt látom, hogy nagyon elvakult az otthonszülést pártoló oldal, minden eleve rossz, ami a kórházban történik, és csak a kórház negatív oldalát és az ottani veszélyeket sorolják.

Felesleges vitatkozni: én tudom, hogy a babám életét mentették meg, akkor is, ha lepontozták... nekem viszont ez a legfontosabb érvem az otthonszülés ellen: a gyermekem ÉL, ha otthon szültem volna, akkor pedig valószínűleg nem így lenne...

2012. okt. 10. 11:53
 43/46 anonim ***** válasza:
100%

utolsó! Én mondjuk nem pontoztam senkit, és értem is, amit mondasz, meg ez tulajdonképp nem Neked szól, hanem mindenkinek, csak kiragadtam egy mondatot az írásodból:

"Azt látom, hogy nagyon elvakult az otthonszülést pártoló oldal, minden eleve rossz, ami a kórházban történik, és csak a kórház negatív oldalát és az ottani veszélyeket sorolják."

Itt szinte mindenki ezt írja az otthonszüléssel kapcsolatban, csak ugye fordítva... minden eleve rossz, ha otthon történik, és a többi...

csak gondoltam felhívom a figyelmet erre az egy mondatodra.

örülök, hogy Te is és a babád is jó kezekben voltatok, és HOZZÁÉRTŐ orvosok tudtak segíteni. Csak sajnos sok helyen nincsenek ilyen orvosok....

2012. okt. 10. 14:09
 44/46 anonim ***** válasza:
31%

Én nem írtam soha, hogy otthon csak rossz történhet. Teljes mértékben elismerem, hogy a szülések NAGY RÉSZE le tud zajlani otthon, komplikáció nélkül, bármiféle beavatkozás nélkül.

A hangsúly azon van, hogy NAGY RÉSZE, tehát bizonyos része nem, és ezt nem lehet MINDEN ESETBEN előre látni, hogy kinél lép fel komplikáció.

Én azt mondom, hogy VAN LEHETŐSÉG olyan kórházat, szülészt választani, aki hagyja folyni a dolgokat a maga természetes medrében, ha nincs semmi probléma. Mert van, én tudok ilyenről. Pluszban még ott van a műtő közelségének a biztonsága is.

Számomra ez az arany középút. Velem az orvosom végig egyeztetett, és a természetes, "szelídebb" módszerekkel próbálkozott először, de csak amikor szükséges volt, és mindig pontosan tájékoztatott, hogy mit miért csinál. Az a helyzet, hogy amikor valamit csinált, már én magam, ösztönösen is éreztem a szükségességét, hogy valamit lépjen, mert éreztem én is, hogy gond van. Bíztam benne, és azt gondolom, hogy maximálisan egymásra hangolódva "szültünk". Amikor kimondta, hogy meg fog császározni, akkor már épp a számon volt, hogy megkérem erre... csak hát olyan hülyén jött volna ki, hogy én "utasítom" az orvost, de szerencsére erre nem került sor. Csak a műtét közben derült ki, hogy tényleg komoly gond volt, a kislányomnak esélye nem lett volna természetes úton megszületni.

2012. okt. 10. 14:23
 45/46 anonim ***** válasza:
0%

Ma 14:23! Végre vki aki "erről" az oldalról is megszólal, mert már megjelent a könnycepp a szememben, h a magyar egészségügy olyan rossz, hogy sehol nem találni normális orvost, szülésznőt.

Akkor én is jó orvosnál, jó helyen szültem, merő véletlenségből persze; gátvédelemmel, és a szülésznő nem jött okoskodni, nem néztek méhszájat fájások alatt, nem forgattak, mint egy zsákot....hanem hagyták hadd történjen minden, ahogy kell. Nyilván, ha nem lettek volna fájásaim, vagy bármi zűr lett volna, muszáj lett volna közbeavatkozni. És valóban, ki, mi , mikor, hogy garantálja h problémamentes terhesség után, problémamentes szülés is jön?? Ki látja, h hol a zsinór, ki látja h hányszor tekeredett meg, milyen a szívhang stb? A szülés legkritikusabb pontja, mikor a baba feje áttolódik a medencén. Ott akár hosszú másodpercekig oxigénhiány alakulhat ki, mivel a nagyon erős méhösszehúzodások gátolják az oxigén rendes áramlását. Ha beakad a baba, ...nos , ott a másodpercek rengeteget számítanak...

2012. okt. 10. 15:16
 46/46 anonim ***** válasza:
0%
De undoritó akik azért lepontoztak csak mert leirtam hogy a dédnagyanyám otthon szülésbe halt bele és a nagyanyám csak azért maradhatott életbe mert kórházban szült már! Fúj!! Hát csak szüljetek otthon aztán ne gyertek ide siránkozni!
2012. okt. 10. 19:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!