Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Máshol is próbálták már a...

Máshol is próbálták már a szülők "kitenni" a gyereküket otthonról? Miért érzem magamat tehernek otthon?

Figyelt kérdés

Nem drasztikusan, hogy elmúltál 18, menj amerre látsz, és nem is úgy, hogy 30 évesen is mamahotelezik az ember.

19 éves vagyok, jövőre érettségizem, főzök, mosok, takarítok, és diákmunkát vállalok. Van egy barátom, akit csak azért nem vittem még haza, mert a szüleim nem kíváncsiak rá... ezt így megmondták. Ők fáradtak, van saját életük, mindig van valami kifogás, hogy miért nem. Ennek az lett az eredménye, hogy állandóan a barátomnál vagyok, a szüleim "űznek" oda. Nem hiányzom nekik. Egész nyáron kb. alig voltam otthon, ők mégsem voltak emiatt szívbajosak. Ők utazgatnak, meg dolgoznak, meg felújítanak, és ha velük akarok lenni, az a válaszuk, hogy miért nem a saját korosztályommal lógok és hogy milyen ciki a szülőkkel nyaralni/sportolni/sétálni. Be is avattak, hogy érettségi ajándék gyanánt kapok tőlük egy lakást, amibe majd a barátommal összeköltözhetek.

Nem lehúzni akarom a szüleimet, de látok nálam idősebbeket is, akiknél nem az volt, hogy elmúltak 18 évesek/egyetemre mentek, és onnantól kezdve le se tojták a szülőket, hanem megváltozott a kapcsolatuk, és egy barátibb, bizalmasabb viszonyuk lett.

Azért nem értem, mert sosem voltak ilyen "passzoljukleagyereketéselvezzükazéletet"-típusú emberek. Mindenhová vittek engem is, sosem vigyázott rám nagyszülő, se bébiszitter, mindig megoldották. Nagyon jó gyerekkorom volt, bejártuk az országot, többször voltunk külföldön.

2018. okt. 28. 10:55
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 anonim ***** válasza:
35%

Ne legyél màr ennyire életképtelen az ég àldjon meg!

Én 18 éves koromban magamra maradtam (halàleset), mégse rinyàltam b+!

El kellett húzzak dolgozni, hogy egy albérletet fenn tudjak tartani, ennem kellett, meg kellett élnem.

Senki nem rakott alàm semmit, nem olyan habos-babos gyerekkorom volt mint neked, hogy finoman fogalmazzak.

És làss csodàt, itt vagyok, élek, van egy 9 éves lányom, boldog kapcsolatban élek, pedig sírhattam volna eleget, nekem még okom is lehetett volna rá.

Kezdj el felnőni, vedd tudomàsul, hogy màr nem gyerek vagy, szeretnék kettesben (is) élni az életüket.

De azt nem hiszem el, hogy "csak úgy" nem beszélnek veled, ezt nekem nem adod be.

2018. okt. 29. 12:13
 42/76 anonim ***** válasza:
61%
39: biztos vagyok benne, hogy nem az történt, hogy hipp hopp anyu, apu nem szólt hozzá, hanem az, hogy teljesen jogosan szeretnének végre kettesben is lenni. Becsülettel felnevelték a kérdezőt, van szabadsága, nemsokára lakása, de ő még mindig együtt akar lenni éjjel nappal a szüleivel. Nem szabadulni akarnak tőle, csak magánéletet, amit ez a felnőtt ember nem akar nekik megadni.
2018. okt. 29. 12:21
 43/76 anonim ***** válasza:
37%

Én is ezt gondolom, hogy szeretnének magukra is csak kettesben időt szànni, és korrekt módon segítik a lànyukat elindítani, hisz sajnos manapsàg nem minden szülő tud lakàst venni a gyerekének érettségi ajàndékként.

De a Kérdező nem fogja fel, hogy nem ellökik maguktól, csak nekik is van életük, amit jogosan szeretnének élni, nem a felnőtt lànyukat pàtyolgatni 0-24-ben.

Kérdező, ne legyél önző a szüleiddel szemben, hàt hagyd màr őket is élni.

2018. okt. 29. 12:33
 44/76 A kérdező kommentje:
Csak úgy szólok, hogy úgy történt, hogy tavasszal jöttünk össze. Akkor még teljesen másképpen viselkedett, örült minden percnek, amit velem tölthetett. Tanulásra volt időm, a barátaimra is, ezt a barátom tiszteletben tartotta. A szüleimmel is jó kapcsolatom volt. Nyáron mentem dolgozni és akkor engedték meg, hogy ott aludjak, mivel a barátom közelebb lakik és nincs suli, a barátom egyre inkább természetesebbnek vett. Még eleinte, örült, ha látott (és akkor én is megbecsültem az időt, amit vele tölthettem), nyár végére már úgy gondolta, hogy alanyi jogon jár neki a szabadideje. A barátaimmal egész nyáron max 2szer voltam. Mióta elkezdődött a suli meg az érettsigire való felkészülés, úgy nő a barátom duzzogása és a vitáink száma. Hogy már nem megyek át minden nap vagy viszek hozzá házit. És kb. életem sincs.
2018. okt. 29. 12:34
 45/76 A kérdező kommentje:
És akkor elárulnátok, hogy én mégis hova a francba menjek, csak mert a szüleim kettesben akarnak lenni? Nem küldhetnek át a barátomhoz júliusig. A barátaimhoz nem mehetek, mert a pasim akkor kivágja a hisztit, hogy "bezzeg oda tudtál menni, annyira azért nem kell tanulnod, engem meg otthon hagytál egyedül":
2018. okt. 29. 12:45
 46/76 anonim ***** válasza:
20%

Ha a baràtod, elvileg szereted, akkor miért ne mehetnél àt?

Azt meg kötve hiszem, hogy mindennap "elzavarnànak".

Egyszerűen ne akard őket megfojtani a gyerekes nyavalygàsoddal.

2018. okt. 29. 12:52
 47/76 A kérdező kommentje:
Mert nem szeretem és nem akarok vele lenni. Jó érettségi eredményt akarok, meg 7 órás alvást, meg közös programot a szüleimmel (egy közös ebéd vagy félévente egy közös kirándulás), meg újra összejönni a barátaimmal, meg bulizni, meg Erasmusra menni, és nem összeköltözni a barátommal. És elegem van, hogy a szüleimnek erre az a válasza, hogy majd megváltozik a dolog, ha összeköltözünk és ne olyan hülyeségekkel tömjék a fejemet,hogy ha nem vagyok vele eleget, meg fog csalni.
2018. okt. 29. 13:01
 48/76 anonim ***** válasza:
3%

De értsd màr meg, hogy ők NEM akarnak veled közös programot.

Aminek van valami oka.

2018. okt. 29. 13:04
 49/76 anonim ***** válasza:
4%

Legalàbb szakítottàl màr vele?

Csak jót tennél neki ennyire gyerekes viselkedéssel.

2018. okt. 29. 13:06
 50/76 A kérdező kommentje:
Hogyan szaktísak vele, amikor nincs senkim? A szüleim nem kiváncsiak rám, és amikor megpróbáltam megosztani velük, hogy mi bánt, meg tanácsot kérni tőlük, csak a barátomat védték, hogy ne üljek mindig az ő szokányjukon és hogy egyedül akarok-e megöregedni.
2018. okt. 29. 13:12
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!