Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Máshol is próbálták már a...

Máshol is próbálták már a szülők "kitenni" a gyereküket otthonról? Miért érzem magamat tehernek otthon?

Figyelt kérdés

Nem drasztikusan, hogy elmúltál 18, menj amerre látsz, és nem is úgy, hogy 30 évesen is mamahotelezik az ember.

19 éves vagyok, jövőre érettségizem, főzök, mosok, takarítok, és diákmunkát vállalok. Van egy barátom, akit csak azért nem vittem még haza, mert a szüleim nem kíváncsiak rá... ezt így megmondták. Ők fáradtak, van saját életük, mindig van valami kifogás, hogy miért nem. Ennek az lett az eredménye, hogy állandóan a barátomnál vagyok, a szüleim "űznek" oda. Nem hiányzom nekik. Egész nyáron kb. alig voltam otthon, ők mégsem voltak emiatt szívbajosak. Ők utazgatnak, meg dolgoznak, meg felújítanak, és ha velük akarok lenni, az a válaszuk, hogy miért nem a saját korosztályommal lógok és hogy milyen ciki a szülőkkel nyaralni/sportolni/sétálni. Be is avattak, hogy érettségi ajándék gyanánt kapok tőlük egy lakást, amibe majd a barátommal összeköltözhetek.

Nem lehúzni akarom a szüleimet, de látok nálam idősebbeket is, akiknél nem az volt, hogy elmúltak 18 évesek/egyetemre mentek, és onnantól kezdve le se tojták a szülőket, hanem megváltozott a kapcsolatuk, és egy barátibb, bizalmasabb viszonyuk lett.

Azért nem értem, mert sosem voltak ilyen "passzoljukleagyereketéselvezzükazéletet"-típusú emberek. Mindenhová vittek engem is, sosem vigyázott rám nagyszülő, se bébiszitter, mindig megoldották. Nagyon jó gyerekkorom volt, bejártuk az országot, többször voltunk külföldön.

2018. okt. 28. 10:55
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 anonim ***** válasza:
37%
Egyetértek az utolsoval,sok mozaikos gyerek is lenne inkább árva mint dobálva odavissza ..
2018. okt. 28. 15:41
 22/76 anonim ***** válasza:
32%
21-22 miért lett lepontozva? Tökéletesen igazuk van.
2018. okt. 28. 18:18
 23/76 anonim ***** válasza:
28%
Ti milyen kiskoruról beszéltek? 18 évestől nagykoru az ember lánya/fia, a kérdező 19 éves.
2018. okt. 28. 20:03
 24/76 anonim ***** válasza:
50%

A kérdező nem gyerek már hanem fiatal felnőtt,

Kérdező te írtad hogy gyerek korodba mindenhova elvittek téged ,külföldre is,nem hagytak soha másra téged hogy kettesbe elmenjenek nyaralni ,piheni .most hogy felnőttél szeretnének ők is piheni,nyaralni,kettesben meg dolgoznak .te felnötél már örülj hogy lesz saját lakásod ,ők önnáloságra nevelnek,épen hasznos dolog.

Amúgy amikor rá érnek ülj le velük beszélgetni ,bármiröl.

2018. okt. 28. 21:08
 25/76 anonim ***** válasza:
44%
És ha 18 ki kell dobni mint a szemetet mert már nincs pénz érte? Ez a magyar gyerek szeretet,csokos,18 ig eltüröm utána kuka.. Már akinél van ahol a gyerek nem megy a kukába amint elüti a 18 at a mutato,igaz ott a szülők öregséükre támogatva vannak nem kell müsorozni a kórházba h a felnőtt gyerekeik rájuk nézzenek..
2018. okt. 28. 21:47
 26/76 anonim ***** válasza:
33%

Látszik, hogy itt nagyon kevesen tudnak szöveget értelmezni. Elolvasták a címet, azt kész.

1. 20 évesen fogsz érettségizni. Miért? Addig mit csináltál? Amúgy húsz évesen általában már dolgozik az ember, nem te lennél az első.

2. A szüleidnek is jár a magánélet, ahogy neked. Mi ez a kettős mérce?

3. Ne Facebookon és Instagramon élj, ne onnan szedd az infókat, bár belőled nem nézek ki ennél többet.

4. Az, hogy saját lakást kapsz és ez miatt megy a rinya, nem kommentálom.

5. Igen, nagyon sokan munka mellett végezzük az egyetemet, de te egy kényelmes ember vagy, akinek a segge alá kell tenni mindent, hogy neki megmaradjon a kényelmes élete.

Nagyon ellenszenves személyiség vagy.

2018. okt. 29. 05:59
 27/76 A kérdező kommentje:

1. 20 évesen fogsz érettségizni. Miért? Addig mit csináltál? Amúgy húsz évesen általában már dolgozik az ember, nem te lennél az első.

1. Ötévfolyamos gimibe jártam és év vesztes vagyok. Számold ki, kijön

2. Nem a magánéletüket sajnálom, hanem hogy felém se néznek. Mondjuk szeretnék otthon tanulni, hogy jó érettségim legyen, és kellemetlen mindig a barátomnál lenni. Nem beszélgetnek velem, nem visznek magukkal, sőt, ők tartják cikinek, hogy velük akarok lenni.

3. Nem ott élek, de azért van szemem, és látom az üzenőfalat.

4. Nem a lakás fáj, hanem a szándék. Hogy tehernek tartanak otthon, pedig akár külön kasszán is élhetnénk. Még abba is belemennék. És mi a francot kezdjek én egy saját lakással? Fogadjak albérlőket? Egyedül nem tudnám fenntartani. A barátommal meg semmi pénzért nem költöznék össze.

5. Minden tisztelet annak, aki munka mellett csinálja az egyetemet, de azok nem azért csinálják, mert a szüleik rájöttek, hogy szórakozni akarnak és tessék felnőni és elköltözni.

2018. okt. 29. 06:23
 28/76 anonim ***** válasza:
21%

mit csinálj egy saját lakásal ,igen fogadj korban hozád íllő albérlőket.nyávogás,nyávogás .

miért kéne magukal vinni ,egy fiatal felnötett ? mindenhová csak azért mert fiatal felnött azt látta az instán,meg facebookon,nekik is jár magán élet külön kettesben,nem hiszem hogyha bevonulnál a szobádba csöndben tanulni akkor elzavarnak.

2018. okt. 29. 06:34
 29/76 A kérdező kommentje:

Nem azt vártam, hogy mindenhová cipeljenek magukkal. Hanem, hogy velem is csináljanak közös programot. Mert az azért nem normális szerintem, hogy úgy, hogy otthon lakom, egész nyáron alig láttam őket, mert mindig azt kérdezték, hogy miért nem a barátomnál vagyok, még hétvégén is zavartam őket. Mi annak idején hetente látogattuk a nagyszülőket és rendszeresen jártunk ki segíteni (mondjuk azt nem értem, hogy miért nem hagytak ott egyedül, de mindegy...). És igen, az is zavarja őket, hogyha bevonulok a szobámba tanulni vagy tévézni. A kondiba, ahova járok, látom, hogy az anyák viszik magukkal a 17-18 éves lányukat tornázni, pedig azoknak a lányoknak is van magánéletük. Vagy amikor a suliban lehetett diákbérletet venni, az anyuka is vett bérletet, és ő is nyugodtan becsatlakozott hozzánk. Nem mint felügyelő szülő, hanem mint "másik néző".

Nem azt várom, hogy cipeljenek magukkal a romantikus hétvégékre, hanem, hogy mondjuk anya jöjjön el velem moziba egy "csajos estére" vagy az apám mondjuk (hasamra ütök) fallabdázni. Vagy anyával főzzünk együtt és ebédeljünk hármasban. És nem minden nap, de mondjuk havi egy mozi vagy színház vagy vasárnapi nem olyan nagy dolog.

2018. okt. 29. 06:50
 30/76 A kérdező kommentje:
És még el sem költöztem otthontól. Hanem OTTHOM lakom.
2018. okt. 29. 06:57
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!