Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meg lehet egy ilyet becsájtani...

Meg lehet egy ilyet becsájtani a szüleimnek? Nem foglalkoztak a betegségemmel, még híresztelik is hogy gyagyás vagyok.

Figyelt kérdés
Diszgráfiás vagyok, júniusban lettem 18 éves, magamtól mentem el vizsgálatokra. Felmentettek nyelvvizsga alól, könnyítve újra érettségizek de ezzel csúszok egy évet. Kiskoromtól rengeteg bajom volt, kínszenvedés volt az iskola. A szüleimnek jelezték ezeket, de őket nem érdekelte. Gyagyásnak hívnak, meg, hogy milyen fogyatékos vagyok. Nagyszüleimhez költöztem mert nyár elején kidobtak, hogy ők nem költenek már rám. Azóta dolgozok és most estin tanulok. Apám megtudta hol dolgozok és pénzt követelnek tőlem fizessem vissza amit rám költöttek a gimiben és az évek alatt. Fel akarnak jelenteni, hogy megloptam őket
2018. okt. 8. 12:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem bocsánatos bűn, és nem vagy köteles egy fillért sem adni, 18 éves korodig el kellett látniuk.
2018. okt. 8. 13:39
 12/21 anonim válasza:
96%
A sok rendes válasz mellé (amikkel egyetértek) én azt fűzném hozzá, hogy még véletlenül se tarts készpénzt nagyobb mennyiségben, ahol laksz most (inkább bank), mert előfordulhat, hogy valamilyen ürügy kapcsán beengedteti apád magát a nagyszüleidhez amikor nem vagy otthon, aztán meg, ha elrakja zsebre a megtakarított pénzedet, akkor többet kb. nem látod azt.
2018. okt. 8. 13:49
 13/21 anonim ***** válasza:
87%
Jelentsenek,csak neh ök szivjanak és rokontartást kelljen fizetni nekik a részedre 🙂
2018. okt. 8. 14:00
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Ne bocsáss meg nekik. Én elmagyaráznám nekik, hogy ha majd öregek és betegek lesznek akkor visszakapják ugyanezt. A feljelentéstől meg ne félj, körbe fogják röhögni őket.
2018. okt. 8. 14:01
 15/21 A kérdező kommentje:

A nagyszüleimben megbízok, ők segítettek sokat nekem a suli alatt. Most sem fogadnak el segítséget csak, pénzt nem de a háztartásba bevásárolok főzök vagy mosok, kitakarítok. A szüleimet nem engedik be, nem is tartják velük a kapcsolatot. Csak anya nővérével ő rendes.

Apáék arra akarnak pénzt, hogy a gimi sokba került nekik, 5900 + 2700 volt a bérlet havonta meg mg amiket fizetni kellett és azt várták amint dolgozok a fizetésem oda adom. Törlesszem vissza azt amit rám költöttek.

2018. okt. 8. 14:10
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy azt már megírtuk, nem kérheti vissza a nevelésedre költött pénzt. Egyébként is röhejes lenne, de 18 éves korodig köteles volt eltartani téged, az összes borzasztóan nagy kiadással együtt, szóval sem erkölcsileg, sem jogilag nincs alapja az egésznek ha fejreáll akkor sem. Nem kell semmit kifizetned nekik. A bérletet felszámolni meg alapból surmóság.
2018. okt. 8. 14:16
 17/21 anonim ***** válasza:
55%

Törlesszem vissza azt amit rám költöttek. Magyar szokás ez sajnos..

Férjemtől Anyucija várta el,mert a munka büdös volt neki mindig is.. Napot nem dolgozott csak mindig élősködött vkin,csak a saját férjét is kinyirta aposomat,agyon dolgoztatta kis cipőkért bizsukért piáért,Férjem megunta h 150 ezreket hazaadjon ugy h otthon se élt és fizeti a nagyzolást,mikor beszolt h vettesük e l a fattyam mert elviszi a pénzt elole,ugyan ezt kérte sogórnömtől is egyszerre lettünk terhesek,akkor férjem karon ragadta megmondta hol a helye kivágta a házunkbol h lába nem érte a földet,és azota nincs köztük kapcsolat testvére se beszél vele azota. Mi kijöttünk külföldre Az ilyen az érdek szülő aki a pelenkát is felszámolná..

2018. okt. 8. 14:56
 18/21 anonim ***** válasza:
69%

# 17

Hagyd már ezt a magyarozást, annyira unalmas, hogy minden második kérdés alá bebüfögöd...

Ráadásul teljesen alaptalanul. De ha neked olyan jó ott külföldön, akkor minek jársz fel egy magyar oldalra?

2018. okt. 8. 20:38
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Részvétem, kérdező!

Hogy megbocsájtasz-e, vagy nem, az a te habitusodon múlik.

Én biztos elküldtem volna őket melegebb éghajlatra, de nem nyaralni. Na meg innentől kezdve szóba se állnék velük, akkor sem, ha az utcán szembejönnének velem.

Minden esetre drukkolok a továbbiakhoz és kitartást!

2018. okt. 8. 21:16
 20/21 anonim ***** válasza:
2018. okt. 8. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!