Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akivel nem foglalkoztak...

Akivel nem foglalkoztak kellőképpen a szülei, az később lehet boldog felnőtt?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra, hogy a gyereknevelés annyiból állt, hogy elvitték oviba, suliba, ruházták, etették, de semmilyen más érzelmi köteléket nem nagyon alakítottak ki, ami miatt nagyfokú anyahiány, szülőhiány alakult ki.

Ezekből később lehet probléma akár párkapcsolat terén, akár másmilyen szempontból?

2015. jún. 22. 21:39
 1/9 anonim ***** válasza:
Sokszor alakul ki kapcsolatfüggőség, önbizalomhiány.
2015. jún. 22. 21:47
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

velem sosem foglalkoztak ,ovodas koromban mar elvaltak ,mindig ide oda passzolgattak ,nem kellettem igazan sehova ,mert mindketten uj csaladot alapitottak.16 eves koromtol mar erosen ereztettek ,hogy csak megturt szemely vagyok ,minimalis ellatast kaptam ,pluszt sosem.

egeszseges felnott lettem ,boldog parkapcsolatban vagyok a ferjemmel,gyerekunk is van mar.nekem sosem lenne szivem vele igy viselkedni ,pedig van hogy besokallok.visszaterve ,magammal kapcsolatban csak annyit banok ,hogy sosem szamitott hogy tanulok ,sosem irattak be sportolni ,semmi hobbim nem volt ,soha nem derult ki hogy tehetseges vagyok e valamiben.mert ezt egy gyerek nem mindig tudja felmerni.es ez nem azert volt mert szegenyek voltunk ,egyszeruen a szuleimnek nem volt igenyuk erre.

2015. jún. 22. 21:52
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Van egy ilyen ismerősöm, na vele tényleg egyáltalán nem foglalkoztak, pedig fizikailag mindent megkapott. Már felnőtt férfi, elmúlt harminc, de egy nagyon fura figura lett belőle. Mondjuk én bírom, meg vannak haverjai, de úgy igazán nem tud kötődni senkihez, párkapcsolata sem volt még soha, nem is vonzódik se nőhöz, se férfihoz. Nem csak ezen a téren fura, egyébként is olyan érdekesen áll az egész élethez, de emellett egy nagyon művelt, tájékozott, tanult ember, csak szociális téren elég nagy elmaradásai vannak.
2015. jún. 22. 21:57
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ha túl tud lépni a múlton, akkor simán, mert tudja, hogy milyen hibákat ne kövessen el. Én is nagy ívben elkerülöm az olyan pasikat, akik erre a mintára hasonlítanak.
2015. jún. 22. 22:10
 5/9 Költőnő? ***** válasza:
100%

Lehet, csak sokkal inkább meg kell dolgoznia a boldogságáért. A magunkfajtának sajnos tanulnia kell a boldogságot.

Azok az emberek, akik gyermekkorukban nem kaptak meg mindent az egészséges lelki fejlődéshez, tudat alatt más dolgokat tartanak jónak, mint az egészséges emberek.

Gyakorlatilag a rossz, a fájdalom a komfortzónájuk. Ezért van az, hogy olyan társát választanak, aki bántja őket, aki uralkodik felettük, aki kihasználja őket.

Nehéz ezt megtörni, de nem lehetetlen.

2015. jún. 23. 09:14
 6/9 anonim ***** válasza:

Én sokkal önállóbb lettem mint a testvéreim (középső gyerek vagyok), pedig nagyon elhanyagoltak.

Anyámék pont váltak mikor kamasz voltam apám alkoholista volt a képembe vágta, hogy nem szeret engem.

A később a húgomat nekem kellett terelgetnem, mert kezdett nagyon elkanászodni. (volt hogy az éjszaka közepén hívtak az ismerőseim, hogy menjek érte, mert részegen fetreng valahol).

Alig voltak ruháim és még sorolhatnám.

Most anya vagyok és a lányomat igyekszem az életre, önállóságra nevelni, de úgy hogy tudatom vele, hogy nagyon szeretem mindig itt leszek neki és ő a legfontosabb a világon!

Talán annyiban üt ki rajtam ez a nem törődés, hogy nem tudok önző lenni, még akkor sem ha kellene, a családból mindenkinek az érdekét magam elé helyezem akár a saját káromra is. Gondolom azért, mert pontosan tudom, hogy milyen az mikor senkit sem érdekel mi van velem. 28/N

2015. jún. 23. 13:22
 7/9 anonim ***** válasza:
48%

Nem. Nem lesz boldog felnőtt. Hacsak nem született kiváló észbeli képességekkel, kiváló belső erővel és nem talált időben egy jó pszichiátert, aki segít neki kiegyelni a szülei szemetét a lelkéből.

Természetesen a párkapcsolat sínyli meg először, hiszen előbb-utóbb olyan párt keres, amilyen az apa volt és az anya (ellenkező nemre értsd). Azaz tudattalanul újrajátssza a boldogtalan gyerekkorát.

Ha az apja nagyon agresszív, elutasító, vagy megszégyenítő típus volt, esetleg bántalmazó, vagy az anya vislete a nadrágot és soha nem kapott a munkájáért a gyerek semmiféle pozitív elismerét, akkor a munkakapcsolat, munkaoldal terén is sérül. Sorozatos kirúgások, fegyelmik, problémák a főnökkel, stb. várhat rá.

2016. jan. 11. 20:51
 8/9 A kérdező kommentje:
#7 Annyira jól leírtad!
2016. jan. 11. 21:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Ilyen szülőktől származom, és inkább nem írom le részletesen, hogy milyenné tett, mert aki nem élt át hasonlót, biztos jót nevetne a kis szánalmasságaimon... :D De egyébként igen, elég nagy kárt okozhat. És lehet belőle boldog felnőtt, csak marha sok idő kell hozzá, meg egy jó pszichológus, vagy egy olyan barát/partner/bárki, aki el tudja érni, hogy emberszámba vegye magát.
2016. jan. 12. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!