Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meg lehet egy ilyet becsájtani...

Meg lehet egy ilyet becsájtani a szüleimnek? Nem foglalkoztak a betegségemmel, még híresztelik is hogy gyagyás vagyok.

Figyelt kérdés
Diszgráfiás vagyok, júniusban lettem 18 éves, magamtól mentem el vizsgálatokra. Felmentettek nyelvvizsga alól, könnyítve újra érettségizek de ezzel csúszok egy évet. Kiskoromtól rengeteg bajom volt, kínszenvedés volt az iskola. A szüleimnek jelezték ezeket, de őket nem érdekelte. Gyagyásnak hívnak, meg, hogy milyen fogyatékos vagyok. Nagyszüleimhez költöztem mert nyár elején kidobtak, hogy ők nem költenek már rám. Azóta dolgozok és most estin tanulok. Apám megtudta hol dolgozok és pénzt követelnek tőlem fizessem vissza amit rám költöttek a gimiben és az évek alatt. Fel akarnak jelenteni, hogy megloptam őket
2018. okt. 8. 12:39
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
97%
Aztak*... Szakíts meg minden kapcsolatot a szüleiddel-amint tudsz. Amennyiben semmilyen lopást nem követtél el-és feljelentenek- simán visszafelé sül el-rágalnazás miatt. Szerintem a bíróságon is kinevetik őket
2018. okt. 8. 12:50
 2/21 anonim ***** válasza:
93%

Hát a leírásod alapján volt kitől örökölnöd azt a gyagyát (ne vedd magadra, csak ironizálok :)).

Mondd meg a hülyének, jelentsen csak fel nyugodtan. Eszedbe ne jusson megbocsátani nekik és ne hagyd, hogy pumpoljanak.

2018. okt. 8. 12:52
 3/21 anonim ***** válasza:
92%

Nagyon szomorú, hogy nem akartak és nem is tudtak megérteni. Nem vagy gyagyás, diszgráfiás csak az lehet, akinek egyébként jók vagy éppen kiválóak az értelmi képességei. (Mert ha nem az, akkor nem kapja ezt a diagnózist.)

A szüleid nem kövelhetnek tőled vissza semmit, szülőként kötelességük volt az eltartásod. A feljelentés egy égbekiáltó szemétség lenne. Sosem értettem, mitől lesznek ilyenek egyes szülők, de hát sajnos nem egyedülálló a probléma.

A csúszás ne érdekeljen, a munka közben egy csomó dolgot tudsz tanulni, ami későbbi életed során hasznodra lesz.

A nagyszüleidben tudsz bízni? Nekik mi a véleményük a szüleid hozzáállásáról?

2018. okt. 8. 12:52
 4/21 anonim ***** válasza:
97%
És a feltett kérdésedre: idővel nagyon sok mindent meg lehet bocsátani, de most ne erre koncentrálj. Dühösnek sem kell lenned, próbálj egy semleges érzést elfogadni a szüleiddel kapcsolatban. Most az a fontos, hogy felépítsd magad. Ehhez sem a harag, sem egy kényszeredett megbocsátás nem visz most közelebb. És itt a moston van a hangsúly.
2018. okt. 8. 12:55
 5/21 anonim ***** válasza:
1%
Akármilyen köcsögök is, de a szüleid, ezt sose felejtsd el
2018. okt. 8. 12:59
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Jelentsen fel nyugodtan, fizetnék hogy lássam ahogy a rendőrnek magyarázza hogy "loptál" tőle azzal hogy önszántából etetett és ruházott.
2018. okt. 8. 13:00
 7/21 anonim ***** válasza:
31%
Magyarnak sajnos csak pénzért kell gyerek..
2018. okt. 8. 13:13
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

"Akármilyen köcsögök is, de a szüleid, ezt sose felejtsd el"

És akkor mi van? Miért is érdemel valaki különleges bánásmódot csak azért, mert vérrokon? A nagy francokat. Egy szülőtől ezerszer jobban fáj az ilyen undorító szemétláda viselkedés és emiatt pont, hogy velük szemben szigorúbban kéne az ilyesmit bírálni, mint valami random emberrel szemben. Egyáltalán nem kötelező valakinek mártírkodni csak azért, mert családról van szó, inkább ne is legyen az embernek családja, minthogy ilyen mérgező emberek lehúzzák.

Kérdező, csak a saját lelki békéd érdekében érdemes megbocsátanod, elengedned, ettől még nem kell, hogy az életed részei legyenek azok, akik így bánnak veled. A hyledben megmondanám nekik, hogy jelentsenek fel nyugodtan, úgyis körbe fogják őket röhögni emiatt, ezek után pedig a telefont se venném fel ennek a szemét bagázsnak.

2018. okt. 8. 13:17
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem lehet megbocsátani.

Azaz, majd a saját lelki békéd érdekében túl kell rajta lépned, de teljesen érthető, ha ezek után akkor kívánod látni szüleidet, amikor a hátad közepét.

A szüleid pedig igen nagy tévedésben vannak: nekik ui. nem csak erkölcsi, de jog szerint kikényszeríthető kötelességük is volt, hogy 18 éves korodig eltartsanak.

Ha szüleid feljelentenek, erről hivatalos értesítést kapsz, majd később arról, hogy a nyomozást megszüntették bűncselekmény hiányában, akkor (legjobb tudomásom szerint) szüleid elkövették a hamis vád bűntettét, ami miatt te jelentheted fel őket és kőkemény börtönévek járhatnak érte!

Ezt alkalomadtán az orruk alá dörgölheted.

2018. okt. 8. 13:17
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Jelentsen fel nyugodtan, majd jól körberöhögik.
2018. okt. 8. 13:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!