Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért akarnak elküldeni, ha...

Miért akarnak elküldeni, ha eddig sem foglalkoztak velem? Miért hiszik, hogy ez csak az én hibám?

Figyelt kérdés

Történt egy kisebb szerencsétlenség és a szüleimnél ezzel betelt a pohár, szeptembertől átakarnak íratni valami szigorú vallásos suliba, ami messze van.

De nem értem, mit várnak. Sosem törődtek velem, az anyámmal semmiről nem tudtam beszélni, mert prűd és vallásos, apa pedig inkább csak este jön haza, elég, ha este 7-től 10-ig veszekszenek.

A jegyeimmel nincs gond, van 2 nyelvvizsgám (felső+közép), csak annyi a bajuk, hogy szeretek szórakozni, pénzt költeni és csinos vagyok, kihasználom ennek az előnyeit (nem prosti vagyok).

Jövőre érettségiznék, ők sem hihetik el, hogy majd az utolsó évben elmegyek egy szigorú suliba, a világ végére.

Úgy viselkednek, mintha csak miattam lett volna ilyen a kapcsolatunk, mintha ők mindent megtettek volna azért, hogy bízzak bennük.

2014. jún. 30. 21:15
1 2 3
 1/25 acelsziv ***** válasza:
50%
Vallási bolondok nulla felelősséggel. "Én hibátlanul neveltelek mégis ilyen lettél." Sajnos ezen nem változtat semmi. Max ki kell bírnod egy évet aztán lepattansz otthonról.
2014. jún. 30. 21:22
 2/25 anonim ***** válasza:
67%
Nem vagyok sem prűd, sem vallásos, sosem veszekszem a párommal, ennek ellenére ha olyan gyerekem lesz, aki ész nélkül költi a pénzt, és pofátlanul kihasználja a külső adottságait, mert ennyit tud felmutatni összesen, én sem fogok örülni neki...
2014. jún. 30. 21:23
 3/25 David82 ***** válasza:
31%

Ez nem is vallási dolog, csupán az ego műve, amikor valaki (ez esetben a szülő) hibátlannak tartja magát. Én vallásos vagyok, mégsem ajánlom azt, hogy az utolsó évben változtass iskolát.

Hiba meg mindenkiben van, bennem is van dögivel. :)

2014. jún. 30. 21:28
 4/25 A kérdező kommentje:

De ők még csak nem is vallási bolondok... Vagyis jó, anya vallásos, de ennyiben merül ki a dolog, nem kell imádkoznunk, Bibliából olvasnunk, vagy bármi.

Szóval ezért nem is értem annyira ezt.

Nem csak a külső adottságaimat tudom felmutatni, de néhány embert nem azzal lehet megfogni, hogy hány nyelven tudok beszélni, vagy hogy mennyi költő művét tudom fejből. :)

2014. jún. 30. 21:32
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Bírom, amikor a kérdezők egy igen lényeges pontot elbagatelizálnak! Mégis mi lehetett az a "kisebb szerencsétlenség"? Gondolom nem azért akarnak az utolsó évben elküldeni egy távoli szigorú iskolába, mert véletlenül kiöntötted a málnaszörpöt az asztalra...
2014. jún. 30. 21:49
 6/25 anonim ***** válasza:
89%
1 éved van aztán mehetsz egyetemre. Minek feszegetted a határokat? Te írtad, hogy "ezzel betelt a pohár", tehát pontosan tudtad, hogy pengeélen táncolsz... Komolyan, aki hülye megérdemli! Kérj bocsánatot (de úgy hogy elhiggyék), aztán húzd meg magad és vegyél kicsit vissza az arcodból. Ezt az utolsó évet kibírod, aztán elmész jó messzire és akkor már azt csinálsz amit akarsz.
2014. jún. 30. 22:02
 7/25 anonim ***** válasza:
81%
Telleg mit csinaltal??? Hatha konnyebb lenne tanacsot adni!!!
2014. jún. 30. 22:04
 8/25 anonim ***** válasza:
0%

Mi a baj azzal, ha valaki kihasználja, amije van? Ti se voltatok hibátlanok fiatalon. Komolyan nem értek itt néhány válaszolót.

Lehet, hogy ez csak fenyegetés. Engem is sokat fenyegettek ilyenekkel, mégse lett belőle semmi.

2014. jún. 30. 22:08
 9/25 A kérdező kommentje:

Elutaztam egy kis időre, de nem szóltam nekik előre. Vagyis szóltam, csak akkor már nem voltam itthon.

És lehet, hogy ezt nem azután kellett volna megtennem, hogy csókolóztam apa egyik ismerősével/barátjával.

De át kellett gondolnom pár dolgot és ahhoz el kellett innen mennem.

És talán még mindig haragszanak rám azért, mert a családi ebédből egy kisebb botrány lett amiatt, mert kiderült, hogy kavartam az unokatestvérem vőlegényével (már nem a vőlegénye).

Tudom, hogy nem vagyok egy szent, de pár hónap alatt fogok megváltozni.

2014. jún. 30. 22:30
 10/25 anonim ***** válasza:
86%
És azt írja, hogy nem ribi...:D Ha jól nézel ki, egy menetre én is összeszednélek:)
2014. jún. 30. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!