Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A ti gyerekkorotokban mennyit...

A ti gyerekkorotokban mennyit foglalkoztak a lelketekkel a szüleitek? Mindig fel volt töltve az érzelmi tankotok?

Figyelt kérdés
2013. jan. 7. 17:50
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én még gyerek vagyok, és nekem merítik az érzelmi tankot. 15/f
2013. jan. 7. 17:55
 2/9 anonim ***** válasza:
13%
Semennyit. De nem is volt ilyenre igényünk. Eltartottak, törődtek a tanulmányi jegyeinkkel, volt ruhánk, cipőnk, és nem buliztunk annyit, mint a mai fiatalok. Mégsem lettünk lelki szegények.
2013. jan. 7. 17:58
 3/9 anonim ***** válasza:
8%
Melyik szennylapbol szedted ezt a baromságot? (Tudod, egy gyerek ha ezt érzékelné, már nem is volna gyerek, hanem valami lélekgyogyász, vagy vallási megszállott.)
2013. jan. 7. 18:01
 4/9 anonim ***** válasza:
igen, foglalkoztak és törődtek velem és még ma is.
2013. jan. 7. 19:02
 5/9 A kérdező kommentje:

3-mas!

Saját gondolatom.

Napi szinten vagyok együtt a szüleimmel a saját 3 gyerekemmel és felmerült bennem a kérdés, hogy amikor én gyerek voltam....nem sokat foglalkoztak velem...

tudod, ha őszintén meg se kérdezik, hogy mi újság veled???

2013. jan. 7. 19:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem sokat.
2013. jan. 7. 21:19
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

aki erre csak legyint, azon látszik, h vastagon fostak a szülei az érzelmi szükségleteire. mert az addig oké, h van ruha, cipő, kaja, fűtés, melegvíz. de sokan annyira zoknik agyilag,, fel sem fogják, h a gyerek is ember, és neki is szüksége van őszinte érdeklődésre, beszélgetésre.

nekem van egy ilyen barátnőm. otthon megvoltak az anyagi javak, de az apja sosem kérdezte meg, h mi van veled kislányom, udvarlók, egészséged, sulis bajok, miegyéb?

az édesanyja meg elhunyt, mikor a lány 8 éves volt.

velem anyum minden este legalább 1 órát beszélgetett. ilyenkor mindig elmondhattam ha valami bántott, ha csúfoltak, ha vicces dolog történt, ha jó, ha rossz jegyet kaptam, ha érdekeset tanultunk az egyik órán, ha tesin valakinek eltört a keze mert elesett. :)

ezek semmiségnek tűnnek, de egy gyereknek ugyanúgy szüksége van rá, h elmondhasson mindent, meg tudja beszélni a szüleivel a számára fontos dolgokat, h megerősítést, cáfolatot kapjon az őt foglalkoztató kérdésekre.

nagyon jó viszonyom volt és van a mai napig édesanyámmal.

igaz a mondás: a gyerek nem hülye, csak kicsi. egy felnőttnek is elég hulladék érzés lehet, ha a nap végén nem beszélheti meg senkivel a lelki-testi gondjait, örömeit. na, egy fiatalabbnak is legalább ennyire nyomasztó. sőt, neki pláne. hiszen ahhoz, h fejlődjön értelmileg, érzelmileg, igenis szüksége van rá, h elmondhassa a gondolatait azoknak, akik állítólag a legjobban szeretik.

2013. jan. 7. 22:37
 8/9 A kérdező kommentje:

kedves 7-es!

Nagyon szépen leírtad.

Teljesen egyetértek veled.

2013. jan. 8. 07:23
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Basszus,ezen én is gyakran agyalok.Jó a kapcsolatom anyámmal,de nem emlékszem,hogy gyerekkoromba akár csak egyszer is megkérdezte volna,hogy mi a helyzet velem.Soha.Se iskolai dolgokról se fiú dolgokról nem esett szó közöttünk.5-en vagyunk tesók,a tesóimmal is így volt.Nekem 3 gyerekem van abból egy már tini.Mindennap beszélgetünk,szinte mindent tudok róla,sokszor úgy érzem többet is megoszt velem mint amennyit hallani szeretnék,nem köntörfalaz,kimond mindent.És nem értem,hogy nem érdekelte a legtöbb korombeli szülőjét,beleértve az én anyámat is,hogy mi volt velünk anno???
2013. jan. 8. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!