A ti gyerekkorotokban mennyit foglalkoztak a lelketekkel a szüleitek? Mindig fel volt töltve az érzelmi tankotok?
3-mas!
Saját gondolatom.
Napi szinten vagyok együtt a szüleimmel a saját 3 gyerekemmel és felmerült bennem a kérdés, hogy amikor én gyerek voltam....nem sokat foglalkoztak velem...
tudod, ha őszintén meg se kérdezik, hogy mi újság veled???
aki erre csak legyint, azon látszik, h vastagon fostak a szülei az érzelmi szükségleteire. mert az addig oké, h van ruha, cipő, kaja, fűtés, melegvíz. de sokan annyira zoknik agyilag,, fel sem fogják, h a gyerek is ember, és neki is szüksége van őszinte érdeklődésre, beszélgetésre.
nekem van egy ilyen barátnőm. otthon megvoltak az anyagi javak, de az apja sosem kérdezte meg, h mi van veled kislányom, udvarlók, egészséged, sulis bajok, miegyéb?
az édesanyja meg elhunyt, mikor a lány 8 éves volt.
velem anyum minden este legalább 1 órát beszélgetett. ilyenkor mindig elmondhattam ha valami bántott, ha csúfoltak, ha vicces dolog történt, ha jó, ha rossz jegyet kaptam, ha érdekeset tanultunk az egyik órán, ha tesin valakinek eltört a keze mert elesett. :)
ezek semmiségnek tűnnek, de egy gyereknek ugyanúgy szüksége van rá, h elmondhasson mindent, meg tudja beszélni a szüleivel a számára fontos dolgokat, h megerősítést, cáfolatot kapjon az őt foglalkoztató kérdésekre.
nagyon jó viszonyom volt és van a mai napig édesanyámmal.
igaz a mondás: a gyerek nem hülye, csak kicsi. egy felnőttnek is elég hulladék érzés lehet, ha a nap végén nem beszélheti meg senkivel a lelki-testi gondjait, örömeit. na, egy fiatalabbnak is legalább ennyire nyomasztó. sőt, neki pláne. hiszen ahhoz, h fejlődjön értelmileg, érzelmileg, igenis szüksége van rá, h elmondhassa a gondolatait azoknak, akik állítólag a legjobban szeretik.
kedves 7-es!
Nagyon szépen leírtad.
Teljesen egyetértek veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!