Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi van olyankor, ha a bíróság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gbariella1975 kérdése:

Mi van olyankor, ha a bíróság elfelejtette elküldeni az exemnek a munkahelyére a létiltást?

Figyelt kérdés
Mert ugyanis az történt, hogy tavaly novemberben elváltunk, és hiába vártam a cégétől a letiltást, azt kaptam csak amit a bíróság minimálisan megállapított. Januárban bementem a bíróságra, ott azt mondták, hogy bocsánat, de elfelejtették elküldeni, fáradjak be másnap és írjak egy kérvényt, hogy kérem a Tisztelt Bíróságot küldjék el a határozatot. Márciusban már megkaptam a törvényes 20%- ot, de most az exem követeli vissza, mert ő már kifizette a decemberit (a minimálisat). Van egy jelzálog kölcsönöm, ami több, mint a fizum, itt a rezsi, és két hónapig csak a gyerekem családi pótlékából tudtam a lányom eltartani meg abból a 20 ezer forintból amit havonta fizetett. Most, hogy 20 ezerrel több vissza akarja követelni és bírósággal fenyegetőzik, mert a párját nem tudja eltartani és annak két gyermekét. Ne értsen félre senki nem panaszkodni akartam csak érdekelne, hogy mással is történt már ilyen?
2013. ápr. 7. 16:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szép ember ez is,a párja gyerekeit tartsa el azoknak az apja.Mit pampog ha decemberbe csak a minimálisat fizette.mehet fűhöz fához.
2013. ápr. 7. 16:14
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz ügy a kölcsöntől kellene megszabadulni, el kell adni a lakást autót és kisebbre cserélni.

Valahol mind kettőtöknek igaza van. Ha egyszer már kifizette a gyerektartást akkor maximum a különbözetet kérhetnéd, de a minimális összeg fizetés mellett az sem.

Nem az ő felelőssége a te hitelednek a fedezése.

2013. ápr. 7. 16:15
 3/8 A kérdező kommentje:
Valóban nem az ő felelőssége a hitel, hiszen csak ő beszélt rá, hogy terheljem meg a saját örökségem, és még ennek is követeli a felét amit eddig kifizettem, hiszen hiába csak az én nevem van és én fizetem közösnek számít, ezt a bíróságon mondták.
2013. ápr. 7. 16:33
 4/8 A kérdező kommentje:
Én nem követeltem semmit, csak annyit, hogy annyi legyen a gyerektartás, amit a törvényben meg van szabva, és azután, hogy megvert tűnjön el.
2013. ápr. 7. 16:35
 5/8 anonim ***** válasza:
Most erre mit lehet mondani ha ennyire naiv voltál.
2013. ápr. 7. 16:40
 6/8 A kérdező kommentje:
Hát végül is semmit nem lehet mondani. Végül is biztos csak én gondolom azt egy kapcsolatról, hogy a szeretetre és bizalomra épül.
2013. ápr. 7. 16:53
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

na, pont ez a tipikus naivitás. igen, egy kapcsolat bizalomra és szeretetre épül, de azért nem kell minden hülyeséget megcsinálni csak mert a párunk úgy akarja. ha nem átvágni akart volna, akkor nem csak te lennél az adós, hanem ő is. hiszen egy kapcsolat a közös teherviselésről is szól.

szeretem a páromat, de anyagiakban nem ismerek tréfát. az érzelmi traumákat ki lehet heverni, de egy életre szóló emléket adósság formájában már kicsit nehezebben.

2013. ápr. 7. 17:47
 8/8 A kérdező kommentje:
Tökéletesen igazad van kedves előző hozzászóló! Csak adós társként nem fogadta el a bank, mert nincs tulajdonjoga a házon! Akkor felvette az anyja, hogy írassam rá a fél házat, de abba nem mentem bele. De van egy régi mondás: ha az ember előre tudja, hogy elesik, akkor leül. Tudom, hogy az én saram, és nem is akarok kibújni a dolgok alól! :)
2013. ápr. 8. 06:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!