Szerintetek változtatnom kéne ezen?
Huszonéves vagyok már . És szüleimmel élek, nem dolgozok. Nem tudtam elindulni az életben. Dolgoztam betanitott munkákon, szinte már amit lehet kiprobáltam,de rengetek helyre nem vettek fel dolgozni, végzettség hiányában. Amit mindig is szerettem volna tanulni az a fotozás, kamerázás, operatőr képzések. Sajnos ez 500 ezer forintba kerülnek félévente. És szuleimnek arra sincs pénze hogy jogsit letegyek.
Soha nem volt nekik, régen sem támigattak. Amikor 12es voltam, nem fizették ki a szalagavatomat, a ballagásomat, nem mentem el, ezért a tanár megbuktatott engem.
Szüleimet ez sem érdekelte.
Egyszeruen anyagilag és lelkileg soha nem részesultem támigatásban ,hogy jussak vmire az életben.
És igy nem tudok elindulni, mindig abba a csapdába esek, pl. Tegnap voltam rakodoként egy költöztetö cégnél, és azt mondta a vállalkozo, hát te ezt nem tudod csinálni, ne gyere többet. Elsö nap után kirugott mert nem tudtam gurtnizni.
Nem mutatta meg hogy hogy kell. Tehát nincs munkám, szuleim nem segitenek, kapcsolataim nincs.
Jelenleg itthon vagyok, és probálom magamat elnditani az életben de nem sok sikerrel.
Ki hogy van ezzel? Ki hogy kezdte? Szuleim amugy ruhára seü adnak pénzr, semmire.
Férfi vagyok,nincsenek nagy igényeim,de az hogy legalább a jogsit kifizessék és pl azzal dolgoznék,vagy egy targoncás jogsit, de semmi.
Képtelen vagyok ezen változtatni
Már ne haragudj meg, de te el vagy úgy ahogy vagy, nem is akarsz változtatni a dolgon. A szalagavatós dolog pedig hülyeség. Előtte gondolom voltak egyek felvezetve naplóba, vagy akár e-naplóba, tehát egyik napról a másikra nem tudnak csak úgy meghúzni. Én szalagavatón csak az osztálytáncba vettem részt, és utána le is léptem. Mekibe dolgoztam 2 évig, még feljebb is tornáztam magam. Végzősként 40 órában dolgoztam mint diák, és nem álom meló, de lehet vele keresni. És képzeld rengeteg emberrel kiabál még a feletesse. Most leszek 21. Férjnél vagyok, nincs házunk vagy saját lakásunk, hanem bérlünk. Nem tudom, hogy helyileg merre lehetsz, de a párom Bajáról költözött fel úgy, hogy semmije nem volt. Az első állást ami szembe jött elvállalta, és amíg nem lett elég pénze lakásra, addig barátoknál húzta meg magát. Aztán összeköltözött a legjobb barátjával ,ma pedig az első gyerekünket várjuk. El lehet kezdeni felelősséget vállani. Amúgy pedig egy havi fizuból, simán el lehet menni nyelviskolába. Két OKJ-s ingyenes, tehát lehet tanulni szakmát. A párom is raktárba kezdte, és ott kifizették neki a targoncás jogsit, cserébe még ott kell dolgozni x időt. Ma mér nem ott dolgozik, hanem profi programozó, és nem iskolába tanulta, hanem saját magától. Illetve meg kereste a lehetőséget, hogy tanuljon valakitől, és most már ő segít másokon.
Nekem se fizettek jogsit a szüleim. Nem vettek autót, nem szállnak be a lakásba, és semmi ilyesmi. Jobb ha megtanulod, hogy ha enni akarsz akkor dolgozni kell, és az nem mindig jó. Lesznek szar felettesek, nem éppen kedves kollégák, de valahol el kell kezdeni. A barátom fotósnak tanul, ráadásul vidéken él, ahol kevés a munka, de szinte bármit válogatás nélkül elvállal. Megvette a gépét, majd ingyen fotózásokat vállalt, hogy elkezdjék meghívni, és híre menjen, hogy ő ezt csinálja, és nem rossz benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!