Szerintetek változtatnom kéne ezen?
Huszonéves vagyok már . És szüleimmel élek, nem dolgozok. Nem tudtam elindulni az életben. Dolgoztam betanitott munkákon, szinte már amit lehet kiprobáltam,de rengetek helyre nem vettek fel dolgozni, végzettség hiányában. Amit mindig is szerettem volna tanulni az a fotozás, kamerázás, operatőr képzések. Sajnos ez 500 ezer forintba kerülnek félévente. És szuleimnek arra sincs pénze hogy jogsit letegyek.
Soha nem volt nekik, régen sem támigattak. Amikor 12es voltam, nem fizették ki a szalagavatomat, a ballagásomat, nem mentem el, ezért a tanár megbuktatott engem.
Szüleimet ez sem érdekelte.
Egyszeruen anyagilag és lelkileg soha nem részesultem támigatásban ,hogy jussak vmire az életben.
És igy nem tudok elindulni, mindig abba a csapdába esek, pl. Tegnap voltam rakodoként egy költöztetö cégnél, és azt mondta a vállalkozo, hát te ezt nem tudod csinálni, ne gyere többet. Elsö nap után kirugott mert nem tudtam gurtnizni.
Nem mutatta meg hogy hogy kell. Tehát nincs munkám, szuleim nem segitenek, kapcsolataim nincs.
Jelenleg itthon vagyok, és probálom magamat elnditani az életben de nem sok sikerrel.
Ki hogy van ezzel? Ki hogy kezdte? Szuleim amugy ruhára seü adnak pénzr, semmire.
Férfi vagyok,nincsenek nagy igényeim,de az hogy legalább a jogsit kifizessék és pl azzal dolgoznék,vagy egy targoncás jogsit, de semmi.
Képtelen vagyok ezen változtatni
Kifogás. kifogás kifogás.. ez nem válasz, csak ezt a szót ismeritek? Aki ezt mondja? Akkor is minden leheteőséget megporbáltam 0 sikerrel,és megelőztek engem azok akiknek anyuci meg apuci 18 éves születésnapukra megkapták pl a jogsit, elmentek vele mondjuk fuvarozni, vagy letették a Ct, a D jogsit meg azE jogsit. Elmentek kamionozni huszonévesen havi 400-500 ezres fizetésért.
Kamionozás lett volna a másik ami érdekelt volna mindig is.
De soha nem tudok 250 ezret összegyujteni hogy legalább egy jogositvány meglegyen. Aztán azzal még pár évet kéne vezetni, mire letudnám tenni a többit, akkor már belépek a 30-as korosztályba.
Tehát mindenkinek segitettek a szülei, legalább annyiban hogy elinduljanak az életben, utána már nem kell.
Én mai napig nem segitettek. Anyukám valami borzasztó. Ő sem ért semmihez, ápolónő volt, de még a80-as években tette le a szakmát, arra nem volt hajlandó hogy megújítsa a okj bizonyitványát. És kiirták 6 éve az egészségügyből, igy havi 40 ezret kap az államtól és ennyi.
Apukám pedig, 220 ezret keres meg úgy hogy , van buszvezetői jogsija, villanyszerelő végzettsége, profi mindenhez, mindent megtud javítani.
És többször mondtam neki évek alatt, menjen el villanytszerelni fusizni, én meg segitek neki mint segéd. Aranyat ér egy jó szakember.
De 12 éves korom óta azt mondja, neki az a fizetés elég amit ő megkeres, én meg le vagyok la.. oldjam meg saját magam meg az életemet ahogy akarom, ő nem segit 12 éves korom óta.
Nincs se nagyszülöm , se rokonjaim, tehát nagyszülő sem tud segiteni.
Teljes mértékben egymagamra vagyok utalva gyerekkorom óta, csak az a baj, hogy nem rendelkezek, ismerősőkkel, meg haverokkal, mert nem álltam be abba a közegbe hogy elmegyek bulizni diszkokba is leiszom magam , részegre.
Életemben nem ittam, nem dohányozok, nem drogozok.
De mégsem boldogulok .. Mert egyszerűen nincs pénz arra hogy képezzem magam,igy meg nem kapok munkalehetőségeket.
Melyik varosba laksz? Talan megprobalhatsz egy par gyárat jól fizetnek, (en is fotozni akartam) de elkezdtem gyarba melozni hogy legalabb penzem legyen es kesobb eldontsem mi akarok lenni, nekem sincs semmilyen vegzettseg vagyis csak 8alt. De igy is lehet penzt keresni, ha nem is eloszor a tanfolyamra es kamerara gyujtenel talan a jogsi johet eloszor, aztan egy albi es a tobbi alap dolog.
Lehet ertelmetlenul irtam bocsi csak faradt vagyok :”D
Nem a szorgalomról van itt szó, meg ez meg az. Hanem arról hogy nehezen értem meg a egy munkában a tevékenységet jelen esetben meki, avgy a költöztetés. Nem magyarázzák el, hanem odalépek soha nem csináltam korábban de már tudnom kell olyan szinten mintah 20 éve azt csinálnám. És nincs ehhez türlemük a munkáltatóknak.
Költöztetés is tetszett volna nekem, mert legalább nem kell zárt térben dolgozni, de nem mutatták meg hogy kell használni a kötelet egyből ott is a mélyviz kiflizzek ki egy nagy nagy szekrényt meg ágyat szúk lépcsőn le hogy még véletlenül se menjen a falnak, és elsőre nem mindig sikerül. Aztán ordibálnak velem, mi az hogy nem tudom, mi az hogy nem érted, te nem vagy jo ebben, nem megy ez neked, nem fogod tduni csinálni, ne is gyere többet. Ezt kaptam eddig a legtöbb betanitott munkákon, amiket találtam és dolgoztam benne néhány napot.
Képzettségem meg nincs, tehát válaszási lehetsőégem egyáltalán nincs, mert nem végeztem egyetemet, minta legtöbb kortársaim.
Ezért vok sz.. helyzetben.
Itthon se jó ülni, de milyen munkákat végezzek? gyártósori operátornak is béna vagyok.
Viszont fotozni, meg kamerázni tudok, filmezés érdekel, a szakma mindig is érdekelt De drága a képzés nagyon.
Az a gyanúm, hogy bárki bármit mond, te csak a saját kifogásaidat fogod sorolni, meg sajnálni magadat. Te mész szembe az autópályán, nem a többiek.
Mondd, nem lehet, hogy az eddigi munkahelyeiden te sem tettél meg mindent a sikerért, csak vártad, hogy téged mindenki megértsen? Senki nem várja el, hogy rögtön tudj mindent, de ha még az igyekezetet sem látják, akkor naná, hogy elküldenek.
Nekem amúgy is fura, hogy veled mindenki kiabál, téged senki nem ért meg, téged mindenki magadra hagy... neked is kéne ám alkalmazkodnod, meg tenned a sikerért, helló!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!