Anyukám miért utálja, ha foglalkozom a külsőmmel?
Szerintem meg félti a lányát. Az idősebb emberek sokszor gondolják úgy, hogy a smink, a kihívó öltözködés provokáció és akit mondjuk megerőszakolnak, az ezek miatt tehet is a dologról. Nem azt mondom, hogy ez jó gondolkodás, csak azt, hogy létező.
Plusz amikor ők voltak fiatalok, nem mindenki sminket, hanem csak a ribik. Gondolj azokra a csajokra, akiket utálsz és képzeld el, hogy a lányod úgy viselkedik mint ők. Te is zabos lennél.
Kommunikáljatok!
Szerintem a natur sminkkel, ami egy kamasz arcán alig észrevehető, inkább szépítő hatású- na azzal nincs baj.
Abszolút megértem, főleg ha visszagondolok a 17 éves közel felnőttnek kinéző önmagamra. Pattanások, minden nyavalya... ugye. Szerintem önbizalmat tud adni egy olyan "smink" nem full make up, ami kicsit javít ezen az amúgy is pocsék állapoton.
Anyukád lehet, hogy más világban nőtt fel. Sajnos manapság a külsőre jóval nagyobb figyelem hárul, mint 30-40 éve, különösen a tinik körében, ahol a lemaradsz= kimaradsz elve érvényesül, akár súlyos megbélyegzésekkel. Kevés az a tini, aki erős önbizalommal van megáldva, nyilván emiatt akinek nem jutott annyi magabiztosság, vagy csak helyesen ítéli meg magát jelenlegi nem túl vonzó állapotát a tükörben, az sminkkel egy picit- akinek még annyi önbizalom sem jutott, vagy túl akar lőni a célon a versenytársakkal szemben (ki a vonzóbb nő verseny) az keni a vakolatot.
Viszont, csak egy jó tanács:
Hogy ne kenjünk vakolatot.
Tinikoromban 16-17 évesen azt hittem, ó én mindent tudok a sminkelésről. Ja, most visszanézve azon röhögök, hogy egy-egy szülinapi bulira milyen hulla fehér/alkalmanként narancssárga, eldolgozatlan korrektoros arcot kreáltam magamnak. De ma a lányok nem bulikra festik ki magukat( egy jó részük), hanem napi használatú lett a smink, és nagyon helyes kis répafejű, hullaarcú, jancsibohócok lepik el az utcákat :D na ez az erős ne tedd kategória, ahelyett, hogy elvegyülnének a tömegben, messziről ki lehet szúrni ezt a korosztályt.
Sminkelj okosan tehát, a korosztályod többségének is ezt ajánlom, és mértékkel. Borsónyi BB krémmel, vagy alapozóval is szebb az eredmény, mint 10 dkg vastag vakolattal, amin nem mellesleg a fél utca röhög csak, később meg majd ti, ha visszanézitek a képeket.
Én 16 évesen kezdtem sminkelni (nálam akkor ez még csak a szempillaspirált jelentette). Eleinte nekem is mondta, hogy ne tegyem, de idővel megszokta és már nem szólt érte.
26N
17 evesen vakolat oriasi szemoldok
20 ev mulva mit kensz magadra
Smink maradjon alkalomra ne a reggeli buszra es iskolaba.
Nevetsegesen neztek ki komolyan.
Divat cim alatt bohocot csinaltok magatokbol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!