Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám miért utálja, ha...

Anyukám miért utálja, ha foglalkozom a külsőmmel?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok. Mint mindenki más a korosztályomban én is szeretek odafigyelni arra, hogy hogy nézek ki. Egyáltalán nem hordok sok sminket (mindennapokra korrektor, szempillaspirál, alkalmakra tusvonal, esetleg kiemelem a szemöldökömet), de az anyám majdnem minden nap megszól, hogy jaj miért festem ki magamat jézusom milyen hülye vagyok stb. Szeretek odafigyelni az öltözködésemre is, ami egyébként inkább a sportos kategóriába esik, mintsem hogy k*rvás lenne, de ha már felveszek egy feszülős nadrágot lecsesz, hogy miért mutogatom magam. Ő egyáltalán nem használ sminek és nem igazán ad magára. Csak tűrjem tovább a beszólásokat? Nem szokás inkább megbeszélni az ilyesmit, meg tippeket cserélni anya és lánya között? Szerintetek ez normális?
2018. szept. 27. 17:54
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
71%
Honnan tudod az utcán valakiről, hogy 14 éves és 20-nak néz ki, nem pedig 20?
2018. szept. 27. 21:25
 12/24 anonim ***** válasza:
21%
Abszolút normális, hogy az anyukád nem akarja, hogy sminkelj. 17 évesen még senkinek nincs rá szüksége. :D
2018. szept. 27. 21:42
 13/24 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem egy diszkrét smink hozzátartozik egy ápolt nőhöz, ugyanúgy mint a ruhánk. De ha anyukád ilyen beállítottságú, nem valószínű, hogy meg tudod értetni vele. Sajnálom.
2018. szept. 27. 21:49
 14/24 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem írigységből. Miért lenne az baj hogy dögösen és szexin nézel ki és élvezed az életet. Ettől még nem kopik el senki sem.
2018. szept. 28. 01:58
 15/24 anonim ***** válasza:
43%
Komolyan ennyire hülyék vagytok, hogy egyből rávágjátok, hogy az anyja irigy? Egy anya sosem irigy a lányára. Nekem is 17 a lányom. Eszembe bem jutna irigykedni. De nem örülnék, ha már napi szinten sminkelne, kenegetné magát. Csak a bőrét tenné tönkre. Néha kisminkeli magát, akkor segítek is neki, de napi rendszerességgel teljesen felesleges 17 évesen. Ők még úgy szépek ahogy vannak.
2018. szept. 28. 04:06
 16/24 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem meg félti a lányát. Az idősebb emberek sokszor gondolják úgy, hogy a smink, a kihívó öltözködés provokáció és akit mondjuk megerőszakolnak, az ezek miatt tehet is a dologról. Nem azt mondom, hogy ez jó gondolkodás, csak azt, hogy létező.

Plusz amikor ők voltak fiatalok, nem mindenki sminket, hanem csak a ribik. Gondolj azokra a csajokra, akiket utálsz és képzeld el, hogy a lányod úgy viselkedik mint ők. Te is zabos lennél.

Kommunikáljatok!

2018. szept. 28. 06:28
 17/24 anonim ***** válasza:
47%
Onnan tudom,hogy 14,hogy tudom ki az. 😅
2018. szept. 28. 06:43
 18/24 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem a natur sminkkel, ami egy kamasz arcán alig észrevehető, inkább szépítő hatású- na azzal nincs baj.

Abszolút megértem, főleg ha visszagondolok a 17 éves közel felnőttnek kinéző önmagamra. Pattanások, minden nyavalya... ugye. Szerintem önbizalmat tud adni egy olyan "smink" nem full make up, ami kicsit javít ezen az amúgy is pocsék állapoton.

Anyukád lehet, hogy más világban nőtt fel. Sajnos manapság a külsőre jóval nagyobb figyelem hárul, mint 30-40 éve, különösen a tinik körében, ahol a lemaradsz= kimaradsz elve érvényesül, akár súlyos megbélyegzésekkel. Kevés az a tini, aki erős önbizalommal van megáldva, nyilván emiatt akinek nem jutott annyi magabiztosság, vagy csak helyesen ítéli meg magát jelenlegi nem túl vonzó állapotát a tükörben, az sminkkel egy picit- akinek még annyi önbizalom sem jutott, vagy túl akar lőni a célon a versenytársakkal szemben (ki a vonzóbb nő verseny) az keni a vakolatot.

Viszont, csak egy jó tanács:

Hogy ne kenjünk vakolatot.

Tinikoromban 16-17 évesen azt hittem, ó én mindent tudok a sminkelésről. Ja, most visszanézve azon röhögök, hogy egy-egy szülinapi bulira milyen hulla fehér/alkalmanként narancssárga, eldolgozatlan korrektoros arcot kreáltam magamnak. De ma a lányok nem bulikra festik ki magukat( egy jó részük), hanem napi használatú lett a smink, és nagyon helyes kis répafejű, hullaarcú, jancsibohócok lepik el az utcákat :D na ez az erős ne tedd kategória, ahelyett, hogy elvegyülnének a tömegben, messziről ki lehet szúrni ezt a korosztályt.

Sminkelj okosan tehát, a korosztályod többségének is ezt ajánlom, és mértékkel. Borsónyi BB krémmel, vagy alapozóval is szebb az eredmény, mint 10 dkg vastag vakolattal, amin nem mellesleg a fél utca röhög csak, később meg majd ti, ha visszanézitek a képeket.

2018. szept. 28. 08:45
 19/24 anonim ***** válasza:
58%

Én 16 évesen kezdtem sminkelni (nálam akkor ez még csak a szempillaspirált jelentette). Eleinte nekem is mondta, hogy ne tegyem, de idővel megszokta és már nem szólt érte.

26N

2018. szept. 28. 08:45
 20/24 anonim ***** válasza:
19%

17 evesen vakolat oriasi szemoldok

20 ev mulva mit kensz magadra

Smink maradjon alkalomra ne a reggeli buszra es iskolaba.

Nevetsegesen neztek ki komolyan.

Divat cim alatt bohocot csinaltok magatokbol.

2018. szept. 28. 09:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!