A feleségem aggódva nézi a fiam étrendjét, de nem tud mit kezdeni étrendjével. Engem kért, hogy beszéljek vele, de nekem sem megy a meggyőzés Mit lehetne tenni?
"a gyerekeket is kész étellel tömik mert főzni nem tud sok nő"
Se sok férfi.
#35: miért a nő feladata? Mert régen így volt? Akkor egy férfi eltartotta a családját, és a nőnek nem volt más dolga, mint gyereket gondozni, és ellátni a háztartást.
A férjem otthon dolgozik, kb napi 6-7 órát. Én nyolcat, és ingázok. Elmegyek otthonról reggel 6:30-kor, hazaérek este hatra. Mellette egyetemen tanulok, sokszor este 11-12-ig a könyv mellett ülök.
Másfélszer-kétszer annyit keresek, mint a férjem.
Ha emellett elvárná, hogy munka után főzzek, már nem lenne a férjem! Nem a szolgája vagyok!
Szia Kerdezo...na ezt tesom es unokatesom es a haverjai is csinaltak. Igen ha kondizni jar valaki akkor eleg sok plusz feherjet igyekszik bevinni es ugy edzeni hogy az be is epuljon. Izomtomeget novelnek. Sokan egy ido utan szteroidot meg mindenfele...feherjeporokat is nyomatnak. Orulj, hogy a fiad azt nem teszi (vagy még nem teszi).
Nalunk azonban volt eleg penz az o kajaira es miutan dolgozni kezdett manapsag maganak veszi a szornyu draga mindenfele zoldseget, gyumolcset es bio cuccait:-). Es még o ad beloe nekunk.
Ami nalatok gaz es megbeszelesre nagyon is okot ad az ez:
"Én és a feleségem a bevásárlást úgy szoktuk intézni, hogy minden napra jusson mindenkinek 2 db gyümölcs (általában alma, körte, banán vagy narancs), ő meg mindenkinek a gyümölcsét, az összeset + egy csomó tejet beletesz ebbe az úgynevezett turmixába. Ugyanígy a zöldségekkel: amit a feleségem a főzésbe teszne és két napra elég lenne mindenkinek legalább, ő azt bedarálja turmixnak ilyen nagy mennyiségben."
Sok valaszadonak nem tunt fol, hogy o a csalad mas tagjainak a gyumolcsfejadagjat is kerdezes nelkul megeszi, plusz eltunteti a zoldseget es a hust is. A tobbiek meg hoppon maradnak.
Ezen felul TE ES A FELESEGED vasaroltok be MINDIG. Azaz sose a gyerek vagy gyerekek? Tudjak egyaltalan mibe kerul egy kilo banan vagy egy fej salata vagy a tej ara hol van már? Esetleg a husoke? Gondolom nem es azt se tudjak milyen nehez hazacipelni es mennyi ido ezt a boltban osszeszedni stb.
Tehat amit a helyedben tennek:
1. Elmondanam, hogy orvendetes az egeszseges etkezese, de nem tetszik hogy amasnak szant gyumolcsot, zoldseget tejet stb. elveszi es eleszi masok elol. Ezert jo lenne ha mostantol a ra eso reszt enne meg. Es vagy egy kulon listan jelezze neki mit hozzatok meg es mennyit de akkor fizesse is ki vagy menjen el es szerezze be maganak kulon igy a bevasalast es a fizetest is intezheti o.
2. A fizesse ki kijelentest ala kellene tamasztani azzal, hogy sajnaljatok, de nincs ennyi penzetek, es elmondani minek mennyi ara van es az o plusz egy-ket kilo hus es zoldseg gyumolcs igenye mennyivel dobta meg a csaladi kiadast mondjuk egy hetre kiszamolva.
Leginkabb viszont azt kene megkerdezni, hogy feltunt-e neki, hogy a masoknak szant etelt pofatlanul bezabalja es eszebe nem jut magatol visszapotolni?
Ez sajnos elcseszett neveles (mi is belefutottunk ugyhogy ne vedd zokon nalunknis van gyerek aki bezabalja az egesz heti csokiadagot egymaga es eszebe nem jut helyette venni valamit vagy megkerdezni masokat hgy onekik kell-e?).
Vszont amig egyutt eltek nem keso elkezdeni ezen valtoztatni. Szepen elmondani nincs eleg penzetek az o etkezesenek az extra reszere gyumolcs es zoldsegturmix es a rengeteg hus, azaz szepen kulonteszitek ennyi jut neki, ha azt elfogyasztotta menjen bevasarilni. Vagy adjon be heti 5-6000 forint pluszt a kajaba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!