Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire jogos a szülők...

Mennyire jogos a szülők elvárása a gyerek felé anyagi támogatás szempontjából?

Figyelt kérdés

Úgy általában is kérdezem, meg a lenti pontosítás fényében is.

Adott egy család. Együtt élő szülők, 3 gyerek. Egyébként a szülők egymás közötti és a gyerekekkel való kapcsolata jó. Soha senki nem bántott senkit szóban sem, nemhogy fizikálisan.

Az apa azonban súlyos játékfüggő, néha megy egy kis pia is. A legidősebb gyerek nagyon szorgalmas volt. Elvégezte az egyetemet, közben diákmunkázott is, mert annyira nem tudták támogatni a szülei (de azért támogatták). Most külföldön van, nagyon jó állása van.

Ma pedig a szülei kérik, hogy utalgasson néha pénzt nekik, mert félretett pénzük nincs (egyértelműen), beütött a házon lévő hitel miatt a krakk, a másik két testvér pedig kiskorú.

Az említett személy pedig ezt jogosnak érzi, mondván, nélkülük nem lehetne ott, ahol.

2018. szept. 10. 09:26
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Szerintem illene minden felnőtt embernek gondoskodnia magáról, előre jutni az életben. Anyukám 4-szer annyit keresett, mint én, mikor elkezdtem dolgozni, és nem fogadott el támogatást, de mire is kellett volna.
2018. szept. 10. 20:01
 22/23 anonim ***** válasza:
0%
Ha külföldön van és jól keres, az lenne a minimum, hogy kifizesse a ház tartozását. Pláne ha két kiskorú gyerek is van. Persze lehetne egy olyan feltétele, hogy az apja szokjon le a játékfüggőségről.
2018. szept. 11. 11:06
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

22

Nem. NEM köteles a szülei vállalásait kifizetni, azért, mert a szülenek van gyereke.

2018. szept. 11. 12:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!