Tudnatok egy kis lelki erot adni?
A helyzet az, hogy a csaladom elegge problemas, bar tudom ez nem egyedi, de megprobalom vazolni. A szuleim erzelemmentesen neveltek fel minket a testveremmel, anyagi jolet kergetese es ket munkamanias szulo, es a szerintem a sajat hibajukon kivul nem szereto kornyezet kialakitasa az amiben felnottunk. En regenyeket tudnek irni, mit tesz ez egy gyerekkel, ha nem szeretik elegge, de ezen tulmenoen nem akarok haragudni rajuk, mert ok se kaptak sok szeretetet gyerekkorukban, gondolom ezert nem tudtak nekunk adni. En szerencsesebb vagyok, baratok, az iskola a tarsadalom es a szerencse vagy valami folytan en erosebb lettem, de a testverem sajnos emellett a demotivalo csaladi kornyezetbol, amiben felnottunk, szeretet, dicseret, tamogatas teljes hianyaban es meg az iskolaban is ki volt kozositve. El lehet kepzelni mit tesz ez egy lelekkel... sajnalom ot nagyon. Nem tud beilleszkedni sehova, nincs munkahelye, szorongo es depresszios is szerintem.
Mindket szulom, bar mar elvaltak (nyilvan), levettek a kezuket rola. Semmi tamogatas.
Olyan helyzetben vagyunk, hogy anyukammal elunk de nemsokara elkoltozom onnan. En azt akarom, hogy a testverem is velem jojjon, mert nem akarom, hogy ebben a kornyezetben kelljen lennie. De a szuleim szerint bolod vagyok, es megorultem, ez nem az en felelossegem. En nem birom nezni, hogy tovabb gyilkoljak. Lelkileg.
Nehez, mert sok haragot valtok ki beloluk, de szerintem csak azert, mert valojaban szar szuloknek erzik magukat, ha nekem kell tamogatni a gyerekuket.
Tudnatok egy kicsit tamogatni ebben a dologban? Tudom, hogy fura keres, de ha csak ket jo szavatok lenne. Olyan jol esne!
Koszonom!
Jó ember vagy !!
Vidd tesódat is és ne nézzetek hátra, eddig tartott a múlt, és most a jelenre és a jövőre koncentráljatok.!!
Le a kalappal előtted.
Több ilyen jellem, ilyen testvér kellene a világba :))
Sok sikert kívánok nektek és sok sok lelki erőt a folytatáshoz :))
tudod az a nagy helyzet nagyon sok ember erzelemmentes csaladban cseperedik fel.
ha mindenki kiirna errol egy ilyen kerdest, nem is lehetne mast latni itt
az en szuleim is ilyenek voltak, nem mondom hogy nem szerettek, de megvolt a sajat gondjuk (munka, penz, betegseg stb.) es mi ennek okan hatterbe szorultunk
nekem is lett belole problemam, nem hiszek a szeretetben, szerelemben, nem bizom es nem vagyok egy nagy tarsasagi tipus
de nem hibaztatom oket mert teljesen ertelmetlen
nem tehetnek rola, felnevelni egy gyereket ahogy te jonak latod idealizalod munkahelyi/anyagi/egeszsegugyi gondok mellett nehezebb mint kepzeled
Nem akartam sajnaltatni magamat :) es nem is sajnalom magamat, csak egy kis biztatasra vagytam, mert olyan lehangolo napok ota negativ dolgokat hallgatni. Nagyon koszonom a pozitiv kommenteloknek! Sokat segitettetek!
Es meg egy felreertest elkerulnek, nem hibaztatom oket, mint irtam valoszinuleg az o neveltetesukbol adodoan nem tudtak megadni ezt. Sajnalatos dolog, de ami volt elmult. A testveremet akarom kiszedni ebbol a helyzetbol.
Legalisan megoldhato o 21 eves en 26.
Az anyagi reszen ugy gondolom, hogy ha egy embernek van akkor kettonek is. Sose sajnalnek semmit erre. Csak nyugodna meg es lenne boldogabb.
A testvérednek nincs igénye, hogy lelépjen vagy miért van ott? 21 évesen mehet dolgozni és költözzön hozzád, én ennyi idősen léceétem le egy vadidegen csajhoz.bérlötársként csak ne legyek végre otthon.
Amugy vedd magadhoz de ne csak eltartsd, mert megszokja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!