Az alábbi lelki problémára tudnátok megoldást ajánlani? Pszichológushoz megyek szerdán. F/31
- önértékelési problémák
- úgy érzem, hogy nem szeret senki
- megfelelési kényszerem van. kitalálom(beképzelem?!), hogy mások mit várnak el tőlem, és ezt próbálom teljesíteni (külsőségek: nézzek ki jobban, legyen jobb telefonom, autóm....)
- hiányzik a szeretet az életemből. az ölelés. egy mosoly. bármi.
- félelem attól, hogy nem teljesítek jól a munkahelyen (egyre jobban csúszok le, úgy érzem)
- iszonyatosan félek a pénzügyi összeomlástól
- nem tudok koncentrálni arra amit mondanak nekem. (nem figyelek, nem értem amit mondanak, máshol jár a fejem. ez egyébként iskolás koromban és egyetemen is fokozottan jellemző volt!)
- alacsony libidó
- maximalizmus (munkában, párkapcsolatban)
- minden szórakozási lehetőséget (biciklizés, sportolás, kínnak tekintek, nincs kedvem hozzájuk, nem érdekelnek)
- nem fogadom el az embereket, folyton mások hibáit látom meg
- nem vagyok tisztában azzal, hogy mit szeretnék az életben.
(csapongok: egyszer külföld, anyagi jobblét, egyszer itthon, elvonulva a társadalomtól)
- 30 évesen volt (fél évig) először barátnőm. nem szenteltem neki elég figyelmet (csak hétvégén 1, 1,5 napra találkoztunk. hétközben fbookon beszéltünk (nem egy városban laktunk). kevés volt a szex is. havonata 1-szer). sokat sírtam, sokszor nem szolt hozzám, a végén már 5-6 óra hosszát nem szólalt meg.
- vettem egy autót, de a régihez kötődöm. ellentmondásba keveredtem magammal. van hogy európai körutakra mennék autóval barátokkal, van hogy inkább vonatoznék munkahelyre is, és nem használnék autót.
- anyukám meghalt 13 éve
- apukám 90%-os rokkant 9 éve
- otthon lakom apummal, érzelmileg vele nem igazán tudok beszélgetni dolgokról
- nagyszülők nem élnek már
- lelkileg nem támaszkodhatok senkire
- szeretnék boldog családi életet, egy barátnővel, két gyerekkel
- folyton több lánnyal beszélgetek, de nem merek lépni egyiknél se, és ha lépek is, csalódom benne az elvárásaim miatt
tünetek:
- folyamatosan 2 hónapja ég a bőröm belülről
- magas a pulzusom
- esetenként a homlokomnál enyhén fáj a fejem
- reggeli ébredésnél teljesen magam alatt vagyok
- autóvásárlás óta éjjel nem tudok aludni. 2-kor, vagy 3-kor, vagy 4-kor megébredek, visszaalszom, vagy telefont nyomkodok (max 5 órát alszom éjjel)
- szívemnél alul körbe fájdalomérzet
- kedvtelenül, erőltetve tartom a kapcsolatot a barátaimmal, nehogy elveszítsem őket. (unalmas vagyok és zárkózott)
"Vannak neked jó tulajdonságaid is"
Hát igen...
De ennyi sajnos nem elég, mert a legtőbb nőnek az számít a legjobban, hogy iszonyat jól nézzen ki a pali!
Mert ha nem vagy egy álomszép, de rendes vagy, jó a személyiséged, annyi nem elégséges a számukra!
Mert már olyat is kaptam egy nőtől, amikor megismerkedtünk, hogy "rendes vagy, normális, jófej, meg minden, de nem tudok veled mit kezdeni!"...
És ez már több éve így megy.
32/F
én nem a másik nem leszólásával szeretnék foglalkozni itt, hanem a felsorolt problémáimra kérek segítséget!
akár saját tapasztalatot, vagy esetleg pszichológus, pszichiáter segítségét, aki olvassa ezt!
köszönöm a válaszokat előre is!
Köszönöm szépen! Fel is tettem a kérdést az említett oldalon. Várom nagyon a választ!
Ettől függetlenül, továbbra is várom a ti válaszaitokat is!
sajnálom :(
- nem fogadom el az embereket, folyton mások hibáit látom meg
Fogadd el az embereket,mindenkinek vannak hibái!
Nem tudom segít-e, de már annyi mindene átmentél (egyedül), hogy már felesleges a felsoroltakon aggódnod.
Ráadásul magadban, előre aggódsz a semmin. Annyit aggódtál már, hogy ezeknek ha csak a fele nem is igy van, már akkor is csak szenvedsz.
Szóval kontrolláld ha tudod ezeket a gondolatokat, és fékezd meg. Pl hogy mit gondolnak rólad- ráérsz ezen kattogni majd ha szembesülsz vele. Különben sem a világ vége. ÉS a többivel is.
Valamint azért jó, ha találsz olyan tevékenységet, ami leköt, örömet okoz. Meg legyen kicsit több hited magadban/önbizalmad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!