Jártál pszichológushoz? Segített? Bevált? Miért?
Sajnos én csak akkor fordultam szakemberhez, amikor már komoly volt a probléma (súlyos depresszió). Utólag már tudom, hogy előbb is lehetett volna, hiszen nem éreztem jól magam a bőrömben korábban sem, voltak elakadások az életemben. Én azt mondom, minél korábban mész, annál jobb: nem kell megvárni, hogy összeomoljon az életed.
Természetesen a jó szakember elengedhetetlen.
Az meg, hogy másoknak nem segített... nézd, tényleg sok a rossz szakember, na meg az emberek egy része nem nagyon vonódik be a terápiájába, nem igazán mert szembenézni saját magával, a problémáival: ők idő előtt abbahagyják és nekik tényleg nem segít. A világ legjobb pszichológusa sem tud segíteni azon, aki nem fogadja el a segítséget.
Ami pedig a családállítást illeti: nem is lenne szabad terápiás támogatás nélkül végezni. Az csak arra jó, hogy kapj egy rakás fejbevágó felismerést aztán magadra hagynak vele, hogy küzdj meg vele egyedül. Ez többet árt, mint használ. Jobb helyeken úgy zajlik a családállítás, hogy elmész a pszichológussal együtt (!) és utána közösen feldolgozzátok a tapasztalatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!